Egosoft X4
  • TokraFan
    #6022
    Én ezt valahogy úgy képzeltem el, mint az X3-ban a csövezés, csak csövek nélkül. Komplexen belül ugye eleve nincs hajómozgás, mert amit megtermelt egy modul, az ment automatikusan a tárolóba, onnan meg felhasználta a másik modul, ha kellett neki. A megoldásommal csak annyi történne, hogy mindezt nem kell egyetlen bazi nagy komplexen belül megoldani, hanem szét lehetne szedni pár külön kisebb komplexre elszórtan a rendszerben, és akkor azok között már nem kéne külön hajókkal szórakozni. Innentől menedzselned sem kell jobban mint egyetlen komplexet, mert tkp. egyetlen komplexként működne a rendszeren belül az egész. Két előnye lenne.
    1. Nem kell annyi szállítóhajó, tehát kevesebb menedzsement és kevesebb erőforrás a gépnek
    2. FPS növelés, mert nem kell egyetlen nagy komplexet építeni, ami egy idő után a HEDT PC-t is megfekteti
    3. Átláthatóbb működés abból a szempontból, hogy az egyes kisebb egységeket specifikusan lehet építeni, tehát pl. a hajógyárat a rendszer egy külön pontjára, egy nyersanyagfeldolgozó blokkot egy másikba, stb.

    A lényeg az, hogy ez csak fizikai szétválasztás jelent, működés tekintetében pont úgy menne, mintha egyben lenne. Ez nem változtatna a versenyen sem, mivel a játék ezen részét nem is érintené. De mindegy, mert úgysem csinálják meg. Talán majd egy mod lesz még rá egyszer, lehet feldobom a modos topikban Egonál, hátha rákattan valaki.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.12.19. 00:24:22