Egosoft X4
-
Végigolvasva a dolgot, így egyben válaszolok a dolgokra, de a sorrendet nem garantálhatom.
Először is, csak István gyenge AMD-jét terheli a radar mod.
Nekem nagyon sokáig bent volt és nem volt gondom vele. Legalábbis az Intel procimat nem terhelte jobban, mint mikor nem volt bent.
Először csak azért vettem ki, hogy elküldjem a mentést az ego-nak, mert gond volt a terraformálással.
Aztán meg azért vettem ki, mert a terrános yakis lopakodós küldetés kb. kivitelezhetetlen volt így.
Azóta meg nem tettem be, mert nagyjából mindent felfedeztem már.
A kereskedés eme része nagyon macerás a játékban. Ezért teljesen felesleges újrakezdened, nem fog megoldani semmit, hacsak nem csinálod másképp.
Az első dolog, amit észreveszek a képeden, hogy nincs beállítva vételi mennyiség az adott cuccra.
Ha csak úgy automatán hagyod, akkor vagy hoznak, vagy nem.
A másik, hogy eladási mennyiség sincs beállítva. Így eladni magadnak nem fogsz tudni igazán.
Nálam akkor működik jól, ha meghatározom a limiteket.
Nem csak a raktározási kapacitást, hanem, hogy azt a kapacitást mennyire töltse fel. Pl. maxra.
A bányászok miatt biztos, hogy nem kellett pénzt adni a gyárnak.
Még csak éppen talán a raktárak voltak meg, mikor a bányászokat az állomáshoz rendeltem. És utána nem is foglalkoztam vele. Ha éppen nem felejtettem el beállítani a vételi ajánlatot a nyersanyagokra, akkor hordták is a cuccot. Pedig egy félig sem kész állomásnak nem szoktam lóvét adni.
A zöldes dolgot nem igazán értem.
Mi zöld az adott terméknél?
A hajónál valószínű csak azért váltott egy termékre, mert az állomás úgy ítélte meg, hogy csak az kell.
Szerintem nem jó, ha az állomás raktárába is és az építési raktárba is akarsz ugyanabból a termékből szállíttatni.
Így nem igazán tudja eldönteni, hogy akkor hova is menjen a cucc.
Legalábbis ez is lehet egy gond.