Egosoft X4
  • RJoco
    Ha nincs nyersanyagod, akkor is rendelnek tőled.
    Az, hogy kik rendelnek, szerintem alapvetően az határozza meg, hogy hova építetted.
    Én mind a kettőt paranid terület környékére húztam fel és a legtöbb hajó, amit gyártok, az a paranidnak megy. De gyakran befut split megrendelés is.
    Argon nagyon minimális és a teladik sem viszik túlzásba.
    Akkor tudom rávenni őket, ha szabotálom a hajógyáraikat.
    Mert ilyet is lehet.
    Ilyenkor nekem megugrik a megrendelésem.
    Bár általában a betöltést követő percben megugrik a megrendelés, majd szépen elhal időnként.

A HQ-ra olyan gyárakat raksz, amilyeneket akarsz.
    Ezt most sem kell túlbonyolítani.
    A nagy hajógyáramat egy tervező oldallal terveztem meg és aszerint építettem fel.
    Oda sem figyeltem az építésre már.
    Mikor kész lett és volt pár termelésbe piszkálós frissítés, akkor ki kellett egészítenem pár modullal, hogy jó legyen.
    Nem egy nagy ördöngösség tervező nélkül sem.
    Mikor lerakod a modult, akkor kiírja, hogy mennyit fog termelni egy óra alatt. Neked azt kell szem előtt tartanod, hogy mi a cél egy óra alatt. Pl. egy óra alatt meg akarod termelni az ugráshoz kellő cuccost.
    Mikor megépültek a modulok, akkor logikai nézetben látod, hogy milyen és mennyi nyersanyag kell neki.
    Ehhez szintén felhúzod a megfelelő gyárakat. Annyit, amennyi ellátja.
    Mivel alapanyagból több nyárnak is kell gyártani, így logikai nézetben érdemes átnézni a dolgokat.
    A Consumption az, amennyit igényelnek a modultól, a Production az, amit le tudnak gyártani a moduljaid. Értelemszerűen utóbbinak magasabban kell állnia, mint előbbinek.
    A tervezőoldal előnye, hogy elkezdheted az alapoktól építeni az állomást és mire "magasabb rendű" anyag moduljához érsz, addigra lesz hozzá alapanyag is.
    A HQ esetében én úgy csináltam, ahogy jött.
    Pl. kell az építkezéshez EC, Hull Parts és Claytronics. Szóval ezeket rá is raktam.
    A szolgák annyira nem érdekeltek és a HQ-n most sincs túl sok. Nem is tudom pontosan, hogy 3 vagy 5 ezer van belőlük.

Az útkeresésnél én is gyakran kiakadtam. Főleg, hogy az autópilóta engem is arra visz.
    Viszont az sem mindegy, ha jelen vagy a rendszerben, akkor a hajóid az aszteroidamezőben nem mennek travel sebességgel. Így az út ideje lényegesen hosszabb lesz, mintha kerülne autópályán.

Az alap plotot akár kicsinyítheted is.
    De igen, azt bármikor bővítheted.
    Ha most neked egy 3x3x3-as terület kell, meg erre van pénzed, akkor megveszed. Ha kicsi, akkor hozzáveszel még. Egészen 20x20x20 lehet elmenni.
    Asszem a legolcsóbb telekterületen ez 8 milla.