Egosoft X4
-
1. Jórészt épp az imént megválaszoltam.
2. Olyan HQ-d igen. De akárhány állomást építhetsz és elnevezheted HQ-nak. Csak azért az a HQ, mert azon van a boron. És emiatt lesz egy-két extra dolga. Nameg így hivatkozunk rá, így mindenki érti, hogy miről-melyikről van szó.
L, XL hajók gyártására én építettem egy másik állomást. Természetesen tudja az M-eseket is.
A HQ csak M-eset tud. De abból jó sokat. Kellett a terraformáláshoz és a drónokat az M-es modulban készíti.
3. A Pier-t hívjuk kampónak. Ide tudnak bedokkolni a nagy hajók. Nem muszáj terrán kampót használni.
4. István képén melyik piros részre gondolsz? A képen az látható jobb oldalt, hogy épp nagy bontásban van, mert a zöldes rész nem kapcsolódik az állomáshoz, nincs összeköttetés és gyártási-raktározási gondjai voltak. Ha középen a piros modulokra gondolsz, azok split modulok. A split modulok jellemzően pirosak. A paranid modulok meg lilák. Az általános gyártó modulok egyformák, míg a specifikusak, pl. kajagyárak szintén másmilyenek. Ahogy a lakóövezetek is minden fajnál másképp néznek ki és más kaját igényelnek.
5. Kit érdekel a kinézet? Na jó, valakit biztos.
A terraformálás miatt úgy kiegészítettem a HQ-t, hogy az valami brutál. A gyártó modulok egymás hegyin-hátán, belelógva egymásba, hogy minden elférjen és lehessen még bővíteni is, ha kell. Van olyan raktármodul, ami másik raktármodulra lett ráhelyezve. Mármint nem fölé, hanem a térben egy helyen van a két modul. A játéknak van néhány bugja és az állomásépítős rész még csak nincs is jól megcsinálva. Majd észre fogod venni a nehézségeket.
Amúgy a HQ közelébe nem szoktam menni. Leesik az FPS 14-re. Inkább távolról menedzselem. Ha ugrani kell vele, akkor természetesen el kell viselnem a 14 FPS-t.