Egosoft X4
-
Bontáshoz nem kell építő. Azt megoldja magától az állomás.
Az anyag pedig visszakerül az építési raktárba.
Egy alap építő is elég egy kapitánnyal, meg legalább 30 építő drónnal. Valahol azt olvastam, hogy ennél többet nem használ.
Vagy lehet, hogy inkább az infónál láttam, hogy max ennyi van kiengedve.
Én általában 70-90 darabot teszek rájuk. A maradék javító drón, esetleg védelmi drón, talán 1-2 cargo drón csak úgy. Bár védelemre inkább beállítok egy M-es hajót.
A legénység teljesen mindegy.
Ha melléállítasz egy Cerberus-t, akkor védelmi ágyú sem feltétlen kell rá, ha spórolni akarsz még.
Terránnak nincs Hull gyára. Azt másképp hívják. Ha küldetésben építesz, akkor mindig azt kell, ami a leírásban van. Ettől függetlenül elég nagy szabadságot ad, mert a nem specifikus modulnál akármelyik fajét építheted.
A Hull factory-nál pont oda kell figyelni, mert a teladik mást használnak, mint mindenki más. De kinézetre ugyan olyan.
Viszont raktár modulból bármilyent felrakhatsz. Én a teladit szeretem, mert annak a legkevesebb az anyagigénye és az L-esnek jók a csatlakozási pontjai.
Terveket nem csak venni lehet, hanem el is lehet lopni.
Van pár kivétel, meg van, amit nem is érdemes és van amikor a játék magától beadja.
Korábban hajók terveit is el lehetett lopni, de az utóbbi pár próbálkozás alkalmával nekem már nem sikerült. Pedig nem csak L-es és XL-es hajóról szedtem le a terveket, hanem M-esről is, csak az nagyon macerás volt.