Egosoft X4
  • RJoco
    Csak azért írtam, ha téged zavarna. Engem nem zavar.

Sajnálatos, ha nem sok kedved van új dolgok tanulásához. A játékhoz elég sok új dolgot meg kell tanulni. Főleg, ha még egyáltalán nem játszottál X játékkal.

A támadóid egyszerűen csak utánad mentek. Majd megbékélnek, de addig ki kell húzni és nem támadni. Én nemrég baráti állomásról lőttem le modult. Az állomás haragudott rám vagy 10 percet.

1. A HQ-m védelme pont annyi, hogy a modulokra kerülnek fegyverek. De sokáig az sem volt.
    Érdemes egy-két M-es hajót beállítani mellé, hogy leszedjék a kis xenon és kha'ak hajókat, amik az állomáshoz tévednek.
    Nagyobb sosem ment neki. Mondjuk sosem vittem ellenséges környezetbe.
    2. Én bányászokat állomáshoz szoktam rendelni és inkább kereskedőkre teszek ilyen jó pilótákat. Had járják a rendszereket pénzt gyűjtve nekem.
    Ha állomáshoz rendelsz hajót, akkor az állomásigazgató szintje határozza meg, hogy milyen messze mennek és teljesen mindegy, hogy mennyi csillaga van a pilótának. Állomással is lehet nividiumot gyűjteni. Fejlesztésekhez kell is.
    3. A játék célja az, amit kitűzöl magad elé, de közben van sok lehetőség.
    Lehet különböző küldetéseket csinálgatni tonnaszám.
    Van pár fő szál. A boron a HQ-hoz csak bemelegítés volt.
    Van a paranid, split és már a terrán szál. Ezek végigjátszása is egy cél. Nem túl bonyolultak, de egyes feladatok megcsinálásához előkészületek szükségesek, néha elég komolyak. A választásaid időnként másfelé viszik a játékmenetet. Így pl. nekem és Istvánnak eltérő a világunk. Akivel ő barátságban van, az nekem az ellenségem. És van olyan frakció, ami nekem meg sem jelent.
    Itt igazán nincs olyan, hogy megerősödnek az ellenfelek. Általában adott csoportokban közlekednek. Ezek csak akkor szoktak erősödni vagy gyengülni, mikor a fejlesztők belepiszkálnak. És jellemzően a Xenon, Kha'ak esetében. Velük nem lehet barátságot kötni.
    Az én világomban a HOP majdnem elpusztította a GOD-ot. Az azért elég nagy sereg akkor. Aztán gyártottam pár hajót és kiirtottam őket. Majd kiirtottam mindenki mást is. Ez is lehet egy cél. De visszatöltöttem a támadást megelőző pillanatot és mégsem irtottam ki mindenkit. Jött a terraformálás, ami kb. tényleg egy endgame. Eddig kettőt csináltam meg a 7-ből, de mostanában nem is játszottam vele.
    Meg jött a terrán dlc, így azt is csináltam, de az egyik szál elakadt. Ha játszanék vele, akkor lehet, hogy továbbmenne, de lehet, hogy nem.