Egosoft X4
-
LaLee67 #5495 Koszi, azt nem tudtam, hogy hol tudom megnezni az infot a szektorokrol, de igy mar sokkal jobb :)
Az ekezetes irasrol csak annyit: Felig fekve jatszom agyrol, egeszsegi es kenyelmi okokbol , foleg mert van hogy 24 oran at is tolom a jatekot amivel epp jatszom . Monitorom masfel meterre van, ami nem lenne baj, csak epp a latasommal is gond van. Tavolra jol latok, de kozelre szemuveget hasznalok lecsusztatva az orram hegyere, hogy ne akadalyozzon a tavolba latasnal, bar neha nehez kivenni a kisbetuket a monitoron. Biztos lattal mar embereket, akik igy hasznaljak. Nos, gepelesnel es jateknal nem hasznalom, mert zavar a jatekban, ezert csak homalyosan latom a betuket. Vakon irok, bar tanultam anno a 10 ujjas gepelest, megis csak 4-6 ujjal potyogok. Hiaba is ragasztanam, ra a matricakat /ami nem mellesleg jo otlet/ , meg sem latnam rendesen:) Na meg, eddig nem volt gond sehol, hogy ekezet nelkul irok :) 54 evesen, nem sok kedvem van uj dolgok tanulasahoz.
@Jóózsf István : Koszi Neked is a valaszt!
A HQ melletti urben jelent meg vagy 3-4 destroyer es vadaszok, de nem tamadtak a bazisomat.
Pont ott volt a 10 db akkor vett cerberus es oket le is daraltak pillanatok alatt, mire en kidokkoltam. Naluk, nem allitottam be a menekuljon opciot, ha tamadas vagy kaloz tamadas eri. Volt ott viszont egy darab kis vadasz aki a HQ vedelmere volt allitva, lehet ez nem tetszett nekik.
A tamadok nevet nem neztem ,csak azt hogy piros minusz 30 -as Teladi viszonyt van es hogy securityc. Megneztem egybol a viszonylistamat, de ott csak Teladi van akikkel plusz 22 a viszonyom.
A korabban irt hajofoglalasi kiserletemnel a helyi securityc ram tamadtak, mert a feladat pont egy letesitmeny mellett zajlott es a celpont nem akart az istenert sem onnan eltavolodni,de ez nem a HQ sectoraban volt.
Pont volt egy mentesem a cerberusok vasarlasa utan, igy mikor visszatoltottem, a cerbiket bedokkoltattam a HQ-ba es figyeltem mi fog tortenni. Egy ideig ott voltak az ellenseges tamadok, majd eltuntek. Mod altal letett ellenseges ero jelenletet jelzo es L-XL hajok lassitasara valo satelit lett oda leteve korabban.
Tanacsot kernek:
1. mekkora es milyen vedelmet letesitsek a HQ illetve a gyaraim reszere. Nektek tobb tapasztalatotok van e teren ,hisz en kb 1 hete jatszom csak.
2. Banyasz hajoknal, 4-5 csillagos a pilotaval nem akarok sectormine alkalmazni, ha adott sectoron belul,nem tudja eladni a banyaszott
nyersanyagot. A beallitasnal , ha jol ertelmeztem, akkor az elso csuszka allitasaval lehet allitani , mennyi sectort mehet nyersit keresgelni.
Ha ezt nullara teszem, akkor sectoron belul marad elvileg ugye, mintha a sectormine lett volna neki megadva?
3. Igen, es azt sem tudom vegulis mi a jatek celja. Egyedul uralni az egesz univerzumot? Ha igen, milyen strategiat alkalmaztatok?
Gondolom a fajok szinten fejlodnek, erosodnek, ezaltal az ellenseget mar korai szakaszban is el kell kezdeni valahogy megsemmisiteni?
Mit tanacsoltok?