Egosoft X4
-
Akkor nincs ott nividium. Nem feltétlen mindenkinél ugyanaz a világ töltődik be. Főleg, hogy volt pár dlc is, amivel lehet, hogy variáltak. A mentés viszont fix.
A jobb panelon érdemes bekapcsolni az I betűt néha.
Ha egy szektorra klikkelsz, akkor kiírja, hogy milyen és mennyi bányászható nyersanyag van a rendszerben.
Valamint kiírja a napsugárzás mértékét is, mert a terrán dlc miatt ezt megvariálták. Korábban mindenhol egyformán sütött a nap.
A teladival csinálhattál valamit, ami miatt nem szeretnek. Ha csak egy állomás lett piros és onnan mentek a drónok, akkor nincs nagy baj.
Ha a teljes faj, akkor gáz van, keress egy megfelelő mentést, ahol jóban voltatok.
Írtad, hogy hajót akartál foglalni küldetésből. Én ilyet sosem vállaltam el, mert valamelyik baráti faj hajója lett volna a célpont. És nálam aki nem ellenség (xenon, kha'ak), az barát.
Ellenben "Plunderer" feliratos SCA hajókat nyugodtan lehet foglalni. Néha álcázzák magukat más faji azonosítóval, de, ha a névben Plunderer van, akkor az SCA hajó. Szkennelés után mindenképp.
Az ékezetes betűkről annyit, hogy lehet ám matricát is ragasztani a billentyűkre.
Apámnál így volt megcsinálva a G15.
És érdemes egy gépelőprogrammal gyakorolni is egy keveset. Utána menni fog ránézés nélkül is.
Én is így írok. Ha jó helyen van a kezem, akkor nincs gond. Ha kicsit elcsúszik, akkor meg minden betű mellé megy és nem győzök javítani, míg ismét jó pozícióba nem rakom a kezeim.
Amúgy az én billentyűzeteim is német kiosztásúak. Meg a W10-ek is német nyelvűek.
És németül is szoktam írni.
Azt nem mondom, hogy kell is, csak, ha zavar, hogy nem tudsz ékezetes betűket írni, mert nem akarod kisakkozni, hol melyik van, akkor van rá megoldás.
Amúgy engem nem zavar, régen nem is volt más, míg a magyar kiosztás be nem jött a forgalomba.
Az jobban zavar, ha valaki nem tud nagybetűket, pontot, kérdőjelet, vesszőt használni. Értelmezhetetlen vagy csak nehezen értelmezhető lesz az írása.
Először elviselem, aztán szólok neki, ha állandó jelenlévő, majd figyelmen kívül hagyom. Kinek van mindig arra ideje, hogy megfejtse, amit az illető le is tudna írni szépen, érthetően, mert már bizonyította.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.06.03. 21:36:56