Egosoft X4
  • RJoco
    Én sem számítottam rá.
    De a régi megint elkezdett vacakolni. Úgy ment jól, ha a ventik fordulata nem állítódott. Vagyis elég magasnak kellett lenniük, hogy meglegyen a hűtés. Zúgott, mint egy gyárban.
    Közben elkezdtem nézegetni az AMD procikat. Először Threadripper-re gondoltam, de az újak baromi drágák, régit (2950) meg nem akartam venni. Így maradtak a simák, amikből 3-as szériát már nem akartam, a 4-es valahogy nem megy a piacon (nincs is infóm róluk), az 5-ösből meg tudtam, hogy ez a legerősebb és jók is. Volt is egy jó ajánlat 844 euróért. Mondtam is a páromnak, hogy alszom rá egyet.
    Másnap kaptam (hozzá) egy 50 eurós kupont, párom meg azt mondta "vedd meg".

Tegnap láttam egy hirdetést 6900XT 900 euró, bontatlan csomagolás, az illető ajándékba kapta, de nem kell neki. És a közelben van. Nagyon izgatott lettem, rá is írtam. Fél órára rá küldött a szolgáltató egy levelet, hogy akinek írtam, valószínű, hogy 3. felek irányítás alá vették a fiókját. A hirdetés már nincs is fenn.
    Túl sokat én sem akarok kiadni érte. Most nincs is rá akkora szükségem. Ekkora procira sem volt, de, ha már újat veszek, akkor legyen sokáig jó. És ezzel gyorsabban tudok majd videót konvertálni. Elméletileg.

A hűtésnél azt olvasgattam, hogy sokan játszanak a feszültség visszavételével, mert sokan ezt "hallották" másoktól.
    Meg azért is szeretik visszavenni, hogy több (összes) mag magasabb órajelen menjen boost alatt, ne csak 1 vagy kettő.
    Azt is írják, hogy 90 foknál fogja vissza magát a proci. Nálam 80 fok volt eddig a plafon. És nem játszom a feszültséggel.
    Gyanítom, hogy a kis sapin (nagyobb, mint 6700K-é volt) ennyi hő tud távozni, mert a hűtő nem fúj olyan nagyon meleget.
    Igazán nem is érezni, hogy meleg lenne. De mégsem melegszik túl a proci.