Egosoft X4
-
Romboló nélkül nem nagyon fog menni.
Azok az L alakú modulok baromi erősek.
Viszont miért nem segítettél a teladi rombolóknak? Ezt igazán megtehetted volna, nagyon barátságos faj az övék.
A modulokon lévő felszíni elemeket be lehet célozni külön.
Erre be is állíthatsz külön gombot is, ha nem lenne beállítva.
Becélzod az állomást, majd a gombokkal előre-hátra tudsz lépkedni az elemek között.
Először kiválasztod a hozzád legközelebb eső L-es tornyokat. Kettesével vannak és ott van mellettük a pajzsgenerátor.
Szépen lelövöd őket. A fegyvered hatótávjától függően akár a lőtávjukon kívülről is megteheted.
Ha a sárkányodon plazma van, akkor az 3 lövés, de harmadikra túlmelegszik, szóval a második után érdemes fél alá visszahűteni. Ha ratata, akkor éppen nem melegszik túl. Pulzussal sosem lövöldöztem ilyenre.
Szépen lelövöd az összes L-es tornyot és a rombolók nyugodtan tudnak lövöldözni.
Leszedheted az M-es tornyokat is, már csak fun-ból is, illetve a közelbe menő kisebb támadó osztagok is nyugodtan támadhatnak.
Ha nem visz elég messze a fegyvered, akkor oldalirányból érdemes a modul közvetlen közelébe repülni. Más modul ne lásson. És szépen, óvatosan közvetlen közelről lelőni az L-es tornyokat.
Ha épp van a közelben egy romboló, amit lő, akkor sokkal nyugodtabban le lehet lőni, mert nem fog rád fordulni.
Ha nincs a közelben romboló, akkor is lehet játszani vele, mert elég lassan fordul.
Viszont ilyenkor nem szabad becélozni a tornyot, mert nem fognak rendesen ráállni a lövegeid és útban lesz a modul.
Viszont, ha a kis pöttyöt ráviszed a modulra célzás nélkül, akkor szépen rá tud állni akár mind a 6 löveg úgy, hogy téged nem fog becélozni a torony.
Ilyen közelségből az M-es tornyok felettébb zavaróak lehetnek és van amikor mintha kicsit átlőnének a saját moduljukon.
Erős pajzs mellett kevésbé kell velük foglalkozni. Az L-es tornyok a veszélyesebbek.
Én jó pár állomást elintéztem így, majd utána hívtam a rombolómat.
Sok sikert!