Egosoft X4
  • Jóózsf István #5222
    Elsőre sérelmezhetnők a Khaak aktivitást, de igazából hiányoztak a játékból. Eddig minden X játékban volt olyan tényező ami kis bosszúságot okozott, de minimális odafigyeléssel meg lehetett oldani. A Ribörszben ugye nem a Khaak jelentette a gondot, hanem a kalózok voltak aktívabbak, mint a többiben.
    Nemes egyszerűséggel arról van szó, hogy szektor védelemről kell gondoskodni, ami ugye nem lehet probléma ennyi elfoglalt csörgővel és egyebekkel!
    Amúgy, szerintem a khaak megfékezésére jobbak az "M"-es fregattok, mert sokkal inkább az ő csoportjuk és nem annyira tohonyák, mint az "L"-esek. Szóval a hajó hullás, igazából csak egy kis szín a játékban. Persze én könnyen ugatok az automatikus újragyártó moddal...! Pont annyira foglalkoztatnak, hogy egy kis változatosságot csempésszenek az egyébként megszürkült játékmenetbe.

És egy kis merengés. A ribörszben a bányászat két-három bányásszal történt, ami lehetett akár Lepton (talicska ) méretű is, de azokhoz kötelező volt rendelni egy védő hajót is! És nem éreztük, hogy az kevés lenne!!! Sőt, ha már a harmadik - negyedik hajót kellett a flottához rendelni, akkor már huzigáltuk a szemöldökünket!
    "Bezzeg abban az időben!!!"
    Nem is értem hogy fajulhatott el ennyire a bányászat, Ugye a bányászható bányász állomássá avanzsáló nagy huzigálható kavicsokból az egy-két hajós flottán keresztül a több tucat, alkalmasint 100+ -os bányászflottáig azért van némi átmenet. Ezen kellene kicsit elmerengeni a fejlesztőknek, hogy talán nem jó irányba megyünk, vagy ha az irány jó is a tempó semmiképp!