Egosoft X4
-
Jóózsf István #4986 Hiba mentes? 
Viccet félretéve: Március 16.-án kiadják a következő dlc-t. Annál több tartalom szerintem nem lesz, csak reszelgetés. Akkor érdemes lesz vetni rá egy pillantást. Lett hozzá történet is. Nem is gyenge. És szerintem, az új dlc-hez is lesz. Hogy mennyire hibamentes, azt el tudod olvasni,. akár ezen az egy oldalon is. Most a bányászok viselkedésével küzdünk. Nem sok eredménnyel. Épp azért jöttem, mert megint kaptam egy kisebb agyvérzést.
Ugyanis:
Az állomás a gáz és kőzet nyersanyagot a saját bányászaitól is "VESZI" Ez így elég furcsa, de mindig is így volt. Mostanság bekerült egy lehetőség a játékba, ami per-pill. nem működik. Mégpedig a bányászok szállítóvá avanzsálása.
Ezzel némileg összefügg, de nem feltétlen, hogy ugye a gyárnál a vételi lehetőség adott és kötelező az ércek és a gázok esetében. De, be lehet állítani eladási lehetőséget is. Az ember azt gondolná, hogy a kibányászott cuccot simán el is adhatja egy másik gyárnak. DE NEM!!! Ugyanis, a vételi és az eladási mennyiség nem keresztezheti egymást. Tehát nem fog többet venni a gyár annál a mennyiségnél, mint amit beállítottunk eladási mennyiségnek!!! (Amennyi felett eladhat belőle!!) Ez akkor is igaz, ha kevesebbért veszi. Mondjuk egy ruppóval, mint amennyiért eladja (Mint egy irgalmas szamaritánus) Egész egyszerűen, ha eléri azt a határt, nem veszi át az anyagot a saját bányászától!!! Na erre varrjon valaki gombot!
Ez hasonlít arra, amikor a gyár elláthatná nyersanyaggal a saját építkezését, de nem tudja, mert nem tudják megoldani, hogy eljuttassa az anyagot egyik raktárból a másikba. (Mintha "átutalná") Egyszerűen nem tudják megírni. Most is benne van a játékban, látom is amikor építkezek, hogy megjelenik az "ígéret", hogy persze adjuk a ennyi, meg annyi deszkát, de kis idő múlva eltűnik és nem történik meg a "szállítás" Szóval nem megy, csak közvetítővel. Jön egy npc hajó és megveszi az adott gyártól, majd eladja ugyanannak a gyárnak az építési részlegének! ZSENIÁLIS!
Szóval vannak hibák. Vannak köztük hajmeresztőek, de ugye ez az X univerzum. Mindig is voltak és lesznek is benne fura dolgok. Ettől még bőven játszható! Csak nem szabad nagyon készpénznek venni, mert akkor jön a hajhullás és egyéb kóros elmebántalmak!