Egosoft X4
  • RJoco
    Én most jól elvagyok.
    Hatikvasdzsojsz fölötti, kellemesen villámlós Xenon rendszerben valaki ott felejtett egy sárkányt. Mázlim volt, hogy épp arra jártam épp akkor. Nem volt egyszerű elfoglalni, közvetlen fölé kellett állnom és úgy átküldenem a katonát, különben megsemmisült a kabinja, mire berobbantotta volna a hajót. Ha meg én szálltam ki, akkor instant Game Over volt.
    A Spliteknél valamiért alapból -15 volt a repum. Pár Xenon P lelövésével máris csak -9 és már dokkolhatok is náluk.
    Kelleni fog pár gyors Boa.

Így, hogy nagyjából ismeri az ember a játék működését, sokkal egyszerűbb az elején még modok nélkül is. Bár azért kényelmesebb a loot és illegal rejtő moddal. De más jelenleg tényleg nincs fenn.

A szállítók kényelmesen hordják a fejlesztésekhez a nyersanyagot és úgy érzem, hogy ez a kettő még mindig kevés. Még tudnék 1-2-t használni, csak ne lennének olyan tetű lassúak és bénák.
    Most épp azt hiányolom, hogy nincs olyan nagy rakterű hajó, amin kezelhetném a fegyverzetet. De legalább már át tudok rájuk teleportálni, ha szükséges.
    A bányászok is lassan csorgatják a lóvét. És van pár hajóm ami a szektorok feltérképezését végzi.

Volt egy csúnya bug-om is. A szállítóhajóm nem volt hajlandó kipakolni a rakományát. Mást be tudott pakolni, de kifele nem.
    Megjelent a parancs nála, majd azonnal el is tűnt. Elküldtem odébb, majd vissza és sikerült neki.
    Nem azonnal pakoltattam ki vele a cuccot, mert mikor visszairányítottam az állomásra, akkor épp nem volt rajta hely a kirakáshoz.
    Esélyes, hogy az állomás meg kedvesen elrakta a hajót (nagyon szereti elpakolni a hajóimat mindegyik állomás) és ezért nem tudta kirakni a rakományát.
    Lehet nem is bug. Bár akkor miért tudtam bepakoltatni?

Nem tudom, hogy korábban felfigyeltem e az egzotikus Xenon állomásokra, de most láttam pár nagyon érdekeset.
    Sziklába építettet, meg sziklák közé rakottat összekötő vezetékekkel. Jól néztek ki, csak nem volt sok időm megcsodálni őket.