X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1000 EC csak 2000 egységnyi helyet foglal. Annyi egy "M"-ben is van. (7000 körüliek) Amúgy én sem támogatom az ugrabugrálást. De ha mégis meggondolnám magam, akkor pont azt szeretném, ha önállóan tudnának a hajóim ugrani...
JD legyen a játékban, ne ilyen hülyeség, hogy csak nav beacon-ra tudok teleportálni (jó, ez nem akkora hülyeség), de csak egyszer használatos, az esemény után megsemmisül a jeladó.
Egy építőbe hogy fér el 1500 EC? A többi XL-t még nem néztem.
De nem biztos, hogy mindegyik L-be elfér 1000 EC.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ha nem vacakolna a játék, akkor felvettem volna én is. De alapból nem fut a felvevőprogram.
Amúgy én a Space Engineers-szel voltam így. A 3 órás videón kívül mindegyik csak bugról szól, ha jól emlékszem.
Amúgy mit akart az a csörgős ottan? Mert nem az állomást megsemmisíteni, az is biztos.
És felettébb gyengék voltak az állomás fegyverei is.
a bünös.
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.26. 08:44:30
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.26. 08:28:37
És tényleg szinte csak olyan anyagokat töltök fel, ami valami problémára mutat rá. Mert ugye így könnyebb elmagyarázni az Ego-nak, hogy mi is a gond...
Beszéltünk minap a vaktában lövöldözésről. Na engem ezzel "szórakoztat" az éjáj. Sírni tudnék!
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.24. 20:21:11
Épp újra akartam indítani, mikor jött.
Van fenn pár játék, melyek eddig is fenn voltak.
Szóval ez nem lehet probléma.
A forgolódással még ellennék. Ha unom, akkor beülök és majd én megcsinálom. Amúgy meg inkább a rendszerből is kimegyek.
De az, hogy egy ilyen tetü hiba miatt kell a fél állomást újjáépítenem, az már sok.
Idegességemben el is felejtettem írni, hogy arra is ideges voltam, hogy megint egy kanyi jelzés, annyi sem volt, hogy te idióta játékos, támadják az állomásod.
Korábban kiszórtam egy rahedli lézer tornyot a kapu köré, ahova az állomás is épült. Ha nem látom, hogy hullanak, mint a legyek és nem cselekszem, akkor temethettem volna az állomást.
A védés is jó vacakra sikerült. Épp egy HOP Wharf-ra dokkoltam, mikor mentettem. Már kiszálltam a hajóból, mikor észrevettem a bajt.
Gyors átteleportáltam a csörgősre, mert az még a rendszerben volt. Ezerrel haladok a K felé, mire bezáródik a játék.
Második próbálkozásra már nem dokkoltam a sárkánnyal, hanem az autópályán gyors odamentem és leszedtem a fegyvereit, meg a hajtóművet.
A képek úgy készültek, hogy a K már nem mozgott. Az állomásom meg nem találta el.
IS, OOS nem számított már.
Az allowed meg már teljesen egyértelmű.
Akkor pedig esélyes, hogy rendszerhiba lesz...
Az AI csapnivaló, szerintem a játék összes hibája elviselhető, kivéve ezt. Ez a forgolódás az agyamra megy nekem is, számos esetben azért nem csinálja amit mondok neki, mert előbb még forgolódik egy jót ahelyett, hogy mondjuk támadna, vagy dokkolna, vagy akármit is csinálna. Csak így játszhatatlan lesz a játék. De minek forgolódik? Keresi a...mit is? Pozíciót? Útvonalat? De mihez és minek? Az L/XL hajók dokkolásánál is néha rémes amit le tud vágni, főleg a lomhább hajókkal.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.07.24. 15:59:10
Ezt a restricted-et már annyiszor megénekeltem én is! <#wink>#wink> Valahogy nem egyértelmű. Vagy lehet, hogy csak nekünk.
Mi a jó isten búbánatára lő ez a szerencsétlen?!
Az állomás 40%-a megsemmisült a hülye AI miatt. Nehogy már egy ilyen állomás ne tudjon elbánni egyetlenegy nyamvadt K-val! Ráadásul ott állt mellette!
Oda kellett mennem és szétlőnöm a sárkánnyal a fegyverzetét. Közben hívtam a csörgőst, az szépen megállt 5 km-re tőle és ahelyett, hogy a fő fegyvereivel lőtte volna, elkezdett forgolódni a gyökér. Átmentem és rá nem sokra annyi lett a K-nak.
Ennyire szarul, hogy a fenébe lehet megírni egy játékot?!
Én meg azt hittem már, hogy játszható. De alapvető dolgok nem mennek.
.
.
.
.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.07.24. 13:33:35
Kétszer kilépett. Leállítottam, újraindítottam. Erre kékhalálozott.
Az ntoskrnl.exe mindig ott van, de mindig más címmel.
Már frissítettem a win-t. Na nem a 2004-es verzióra, csak az egyebeket. Frissítettem vagy 17 driver-t, amit egy erre szakosodott program javasolt és végzett el.
És még mindig nem jó.
Tegnap kétszer kékhalálozott. Mindkettő után pár másodpercre kikapcsoltam a gépet, majd vissza, utána órákat ment a játék.
Közben fogom a fejem az angol tudásom miatt.
Létrehoztam egy saját szabályt az állomásokra, hogy csak én kereskedhetem velük. Ezt olyan ügyesen megcsináltam, hogy lényegében csak én nem kereskedhettem velük.
Most ezt orvosoltam és bevettem a hajógyártást is a szabályba, mert az új épülő állomáson elfogyott a HP, annyi hajómegrendelés érkezett.
És felfedeztem a drónoknál egy új sort. Eddig nem volt építő drón készletre beállítási lehetőség. Most van.
Adtam pénzt is az építkezésnek.
Van, amit háromszor is megcsináltam, de azért végül sikerült mentenem a kékhalál előtt.
Globális beállítás: Ha nem hoztál létre szabályt és vagy nem babráltad a személyi beállításokban, akkor nincs semmi extra.
Nálam így néz ki. De ez már lehet, hogy a 3.30 miatt más. Emlékszem hogy úgy volt, mint nálad. Azt hiszem úgy jó.
CPU erő még lenne bőven, de sajnos eddig még egy X sem volt megfelelően optimalizálva.
Amúgy az a mod, amiről beszélsz, visszakapcsoltam. Utáltam a 40 km-es látótávot a radaron. Nem megháromszorozza, hanem megsokszorozza a látótávot, mert az L-es hajónak most 250 km a radartávja.
Viszont a megjelenésre hatással nincs. Az ettől a mod-tól független.
Lehet, hogy két külön modról beszélünk?
Ez egész jó ötlet.
Leveszem az anyagigénynél az árakat, majd adok lóvét az építkezésnek.
Ha olcsón hozzák úgy is jó, ha meg esetleg mégis megindulnának a drónok, akkor is jó.
Ami érdekes, hogy mintha korábban az áttekintőben láttam volna a teljes készletet, mert az ugye helyet foglal a raktárban. Akkor is, ha már szállításra kész és le van foglalva. Csak a bepakolásnál nem jelent már meg az a mennyiség.
Viszont most nem látom azt a 10k-t sehol, csak a tervezési részen és amikor kipakolok a raktárba. Ott viszont nagyon zavaró, hogy a "tényleges" mennyiségből mindig le kell számolnom azt a 10k-t.
Meg kellene néznem, hogy mi is a globális beállítás.
Mert hiába van kipipálva, alatta meg ott van szürkével, hogy csak saját berkeken belül, míg, ha kiveszem a pipát, akkor automatice a "nincs korlátozásra" vált, egyesek tudják hozni a cuccot, mások meg tudnak hajórendelést leadni.
Elkészült az L-es gyár. Gondoltam, hogy gyártok egy szép nagy szállítót iziben. De már bent volt egy ismeretlen hajó gyártása. Azért leadtam a saját igényem, mire előre vette. A másik hajót azóta sem fojtatta. Beragadt. Jelenleg semmi nem gyártódik benne.
Elkészült az M-es gyártó modul, gondoltam, hogy gyártok egy hajót a szállító kíséretének. Bent volt 10 megrendelés. A legtöbb Boa az FRF-nek. De volt pár ismeretlen is. Meg kellett várnom, míg lett szabad hely, hogy gyártsa az enyémet.
Úgyhogy meg is emeltem az árakat 20%-kal, mert hiány lépett fel egy-két dologból.
Visszatérve kicsit az elejére. Nekem úgy tűnik, mintha a játék majdnem szerver üzemmódban futna és késés lenne.
Ez ugye két problémát szokott okozni. Az egyik, mikor egy hajóval beszáguldok egy nagyobb aszteroidába, mint a hajó. Kijönni nem lehet, csak szétlőni. De ez van az állomásoknál is, ha elfelejtek fékezni és tízezerrel beszállok a burkolat alá.
Vagy amikor állomás, hajó közelében manőverezek és a hajó egy része belelóg az objektumba és kb. irányíthatatlan lesz a hajó.
Mintha későn érzékelné a játék, hogy "hoppá, ott már van valami!"
Version 3.30 Beta 4 (406216) - 2020-07-23
Jocó!
A kavicsok mint olyanok a szimuláció része. Mármint annak a szimulációnak, ami az egész játékot visszafogja. És a CPU végzi a számításait. tehát az tök mindegy, hogy milyen vga-d van vagy mennyi memória. Egyszerűen kevés hozzá a cpu. Erre szoktam azt mondani, hogy azt a processzort ami ezt a játékot elvinné, még nem találták fel!
Miért tűnik fel a semmiből? Rém egyszerű a magyarázat. Mindenki tisztában van a játék terheltségével. leginkább a készítők. Amikor már szorul a nyakuk körül a hurok, akkor vissza vesznek a LOD-ból.
Magyarán egyre közelebb és közelebb kerül az a pont ahol megjelenik, vagy szintet lép a grafikai részletesség, hogy nyerjenek vele egy kis sebességet. Ha szűkebbre veszik körülötted a teret, ahol egyáltalán történhet valami, annál kevesebb számolnivalója van a processzornak!
Emlékszel arra modra, amire mondtam, hogy ne szokj hozzá, mert úgyis ki kell majd lőnöd? Na az pont ennek tesz keresztbe. Átírja a megjelenési határokat kb a duplájára. Így bevíve egy becsületes gyomrost a CPU-nak! "Nesze köcsög! Ezt számold, ki!"
4221. Áhá! Már látom a turpisságot! Egy rendszerben van a HQ és az építkezés? Mert akkor elképzelhető, hogy tényleg drónokkal gondolta a szállítást lebonyolítani. A baj, csak az, hogy tudtommal az most vissza van vonva. Vagyis elméletileg nem működik. Ja várjál! Most látom, hogy saját magának akarja leszállítani a cuccot! Igen. Én is megszívtam ezt nemrég. Sajnos valóban ki kell lőni, mert sosem fog megtörténni. Viszont a rossz hír, hogy nem tudom pontosan, hogyan oldottam meg. Elméletileg van egy biztonsági algoritmus beépítve a rendszerbe és előbb-utóbb dobja ezt a lehetőséget. Rá tudsz segíteni. Vagy talán rá is KELL. Úgy, hogy adsz pénzt az építésvezetőnek és engedélyezed az NPC-ktől való beszerzést. Egy idő után elengedi ezt a rendelést és készít újat. Csak ugye lehetőséget kell biztosítani a másik megoldásra, mert különben patt helyzet alakul ki!
rájöttem ha kis állomásokat építek sokall kisebb a gubanc én ha valamit építek oda rendelem az építő hajóm az árat max ra teszem és a jó isten is az utolsó a listán az építmény sec alatt elkészül mindenki nekem szálit igaz mindenkivel ha lehet +30 vagyok.
Utóbbi szállítja is, de mivel a gyár nem mozoghat, ezért nem értem a dolgot. Gondoltam, hogy esetleg drónokkal, de azok sem szállítanak.
De majd megnézem, hogy vannak drónok vagy csak beállítottam a létszámot, de nem teljesítette az igényt a gyár.
NPC nem kereskedhet az állomáson. Nincs is pénz adva az építkezésnek, mert manuálisan küldözgetem a szállítókat.
A gyárnak van pénze, drón alkatrésze és az újratöltést más fajoktól is igénybe veheti.
Mitől van, hogy a kavicsok későn jelennek meg az űrben?
Gondolok itt arra, hogy a csörgőssel repesztek több ezerrel, aztán egyszer csak feltűnik előttem egy kavics, amit ilyen sebességnél már nem tudok kikerülni. Míg, ha messzebbről láttam volna, hogy ott van, akkor lett volna még időm manőverezni.
Baromi zavaró és nem tudom, hogy mi fogyhat el a gépben, mert mindenből van még.
A VGA 6 GB-os, de nem használ 5 GB-ot. Memóriából sem fogy igazán 10 GB-nál több (rendszerrel együtt).
Gyakran van, hogy rendszerbe lépésnél is eltelik több pillanat, mire megjelennek a kavicsok.
A nagyobb hajóval kevesebbet kell klikkelni.
Azért amikor 2400 Field Coil, meg kb. ennyi Shiled és Turret Component kell, akkor a kis hajókkal elég macerás kilogisztikázni. Főleg, ha nincs annyi hajó, hogy mindegyik csak egyet forduljon.
Amúgy SPL hajtóművel és tuninggal nem olyan rosszak. Ha én vezetem, akkor kaput sem kerülnek, mert én simán bemegyek szemből. Aztán, ha valami épp kijön belőle, akkor napuff. Leesik a pajzs, de eddig a hull még sosem sérült az első ütközéstől.
A 4209-et pontosítsuk kicsit. Ki, kinél foglalt le és mit? Ha az állomás, ahonnan szállítanának logikai nézetében az árucikk szögletes mezőjét (Raktárkészlet) lenyitod, akkor ott kellene lennie hajónévnek, hogy ki fogja vinni. Értelem szerűen ha van előtte felségjel akkor NPC, ha nincs akkor valamelyik saját hajó. Olyannal is találkoztam már, hogy egy NPC hajó szállított a saját gyáramból a saját építkezésemre. Egy kufár volt!
Slusszpoén, hogy 10k kocka nem is kell neki, hogy befejezze a jelenlegi építkezést.
Ráfognám a 3.30-ra, de az még nincs itt, én meg nem bétázom.
A lakóövezetnek mi köze ehhez?
Amúgy nem hiányzik, csak a legalsó szinten van(nak).
a képen hiányzik a habitat L az nem kéne oda mert tuti hiányzik valami szerintem de a Jóózsf István próbáld kérdezni ö épít ilyen nagy kockákat .
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.23. 16:09:52
Kedves állomások lefoglaltak x mennyiségű anyagot az építés számára. DE, HOGY A FENÉBE SZÁLLÍTJÁK ODA?!?!?!?!
Mert, hogy szállítás, az nem történik az állomás részéről.
Az egyiknél 10k okostégla áll talomban emiatt.
Látom, hogy merre jelölte ki az utat a gép a hajónak és azt is látom, hogy pont az ellentétes kapu felé halad a nagyon okos.
És 5 csillagos a kapitány....
Akkor lehet, hogy tényleg poti. Ez esetben egyszerűen meg kell nézni az értékét és olyat beletenni. Általában lineárisak mennek bele. Vagyis B-sek.
A billentyűzet egyáltalán nem vad ötlet. Van rajta egy win gomb záró billentyű. A G15-ön ez egy mechanikus kapcsoló volt. Itt sajnos már csak egy nyomógomb. Ha ez aktív, akkor rendszeresen problémákat okozott korábban.
Az alaplapon van kijelző, de általában nem mutat semmit. Mondjuk az is igaz, hogy ritkán nézem.
Ha hosszabb áramtalanításból indítom a gépet, akkor megindul egy pillanatra, majd leáll az egész, mintha kikapcsolt volna és kb. 1 másodperccel később indul is.
Már nagyon rég volt, de, ha jól emlékszem, akkor amiatt a bizonyos gomb miatt, teljes áramtalanításból mindig a bios-ban találtam magam először. És addig nem is volt hajlandó tovább menni, míg nem mentettem a bios beállításokat. Hiába indítottam újra.
A bios amúgy nincs széttúrva, egyedül a ventik vannak szabályozva általa.
Én még a nyugalom és az izgalom között tengődöm. A gép esetén most inkább nyugodt lennék, de egy új gép elég nagy kiadás lenne.
Az enyémnek van két végpontja! És ellenállása is.
Toroid trafót 6 pengőért tekert nekem Kléh Gyuri-bácsi lőrincen. Remélem még él és folytatja áldásos tevékenységét!
Hogy a billentyűzet hatással lenne a gép indulására? Ez elég vad ötlet!
Van az alaplapon két számjegyű "debug" kijelző? Vagy sípolással jelez hibát?
A nyugalom és a béke sokat ér! Erre is "felnőttként" jön rá az ember, hogy inkább fizetünk, csak ne legyen feszültség. Míg a fiatalok azért fizetnek, hogy legyen!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.07.23. 06:03:08
Lényegében úgy működik, mint az egérgörgő. Az elektronika, szoftver érzékeli, hogy melyik irányba történt az elfordulás és mennyi. A programja alapján meg végrehajtja a műveletet.
Lényegében két nyomógombot is a helyére köthetnél, csak azt ugye nem forgatja a motor. Illetve, ha egybe van építve a motorral, akkor vagy olyat keresel vagy lemondasz a távirányítós hangerőszabályzásról. Nem is értem, hogy miért így oldották meg, de pont nemrég találkoztam ilyen megoldással.
Amire figyelni kell, hogy a tengelyátmérő megfelelő legyen. Ha a hossza nem is stimmel, ne legyen túl rövid és akkor vágható.
De, ha már úgyis eldöntötted, hogy veszel egy újat, akkor HAJRÁ!
Én nem tartalak vissza semmitől, nem is akarlak lebeszélni róla.
Végülis megvettem a lentebb említett tápegységet én is. Bár a játékon nem segített, viszont alapjáraton 10W-al eszik kevesebbet a gép, X4 terhelése alatt meg 40-50W-tal lett kevesebb a fogyasztás. És most már megbízom a tápban.
Ma érdekes dologra lettem figyelmes. Délelőtt jól futott a játék, majd egy újbóli bekapcsolást követően már nem. Eddig az volt a szokásom, hogy újraindítást követően újra játszani kezdtem, de sajnos sokszor nem volt jó. Most kikapcsoltam. Majd visszakapcsoltam és megint órákat játszottam gond nélkül.
A visszakapcsolásnál viszont érdekes jelenség történt. Megint a bios-ban találtam magam. Vagyis valamiért nem boot-olt rendesen az alaplap. Ez már nem az első eset és eddigi megfigyeléseim alapján talán a billentyűzet lehet a ludas. De ezt lecserélni nagyon macerás.
A toroid viszonylag ritka. Valószínű drága a gyártása. Sokkal egyszerűbb lehet egy normál trafót csinálni és egy jó zavarszűrést építeni. Legalábbis ez a tippen.
A Technics erősítőmben is normál trafó van. Dög nehéz, de gyönyörű tisztán tud szólni.
Jajj! Csak még egy döfés. El kell döntenem, hogy akarok-e valaha is bakelit (Tudom, hogy vinyl) lemezjátszót kötni rá, mert az már a 150-es kategória. Igen van olyanom. Ugyan szétmállott a szíja, de ha valaki kérdezi, akkor van!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.07.22. 21:11:34
A toroidot azért dobtam fel, mert ITT bármelyik vasra kattintasz akkor találsz fényképet a belsejéről és szinte mindegyikben (még a millásokban is!) böszme trafó van, de csak elvétve toroid. Anno a videoton erősítőmben is toroid volt! EA 7386 S Én valahol itt megrekedtem. Nem vagyok audiofil. Minden más filségemet is tagadom a végsőkig! <#awink>#awink>
Nem voltam teljesen őszinte, mert ilyen egyszerű a sztori.: Történt ugyanis, hogy a májkrocopf és az ánusz, valamint a ríltek jóvoltából elkezdett hülyéskedni a hangkártya. Ezt részt mintha már tárgyaltuk volna... Sebaj ismétlés a tudás anyja valagát!
Szóval: Új hangkártya, Aztán sikerült bizonyos körülmények következtében újy elülső hangfalpárra is szert tennem. (Neeeem. Nem azért mert az egyik réginek szó szerint elégettem a magas sugárzóját egy hanggenerátorral. (Szerintem erről is beszámoltam már.) Most viszont van egy pár tuti hangfalam, amit nem tud kiszolgálni a haldokló hóka-bóka cucc. (Mellesleg egy Genius SW-HF 5.1 5000-ről beszélünk.) Kedvem is van, pénzt is tudok rá áldozni, kapuzárási pánikom is van! Úgyhogy vásárolunk. Ha kell ha nem! <#wink>#wink>
Ez alól csak a HQ kivétel, mert ott magának a HQ-nak a gyűrűjével egyszerűen nem foglalkozom, annyi helyet vesz el.
Nem szeretném, ha a gyáraim okoznának később problémákat.
Bőven elég a hajókkal szívni, amiknek egy része belemegy egy másikba és onnan kezdve kb. irányíthatatlan lesz, míg ki nem mászik belőle.
Ez különösen egy ibolya leszakításánál para, mikor csak éppen 1 méter van aközött, hogy rám lő az L-es ágyú vagy nem.
Azért is szerelem át 3-as kampóra az egyeseket, mert szeretem dokkolva tartani a szállítókat. Így csak bepakolnak és már mehetnek is az útjukra.
A split 4-es vonz még, de annak is rengeteg hely kell.
Azért majd kíváncsi leszek, hogy a split XL-es csónakok hogy dokkolnak. Mert a csörgős oldalt áll a kampóra, nem szemből.
A tekercselt trafók közül még mindig a toroid a legjobb. De a mai készülékekben már kapcsolóüzemű tápegység található. Vagyis nincs nagy trafó, csak egy pici. Meg jó sok elektronika.
A potmétert nem tudod helyettesíteni?
A másik megoldás, ha megoldható, akkor IC-s ellenállásszabályzás. Így nem közvetlenül tekered a hangerőt, hanem egy IC adja meg az ellenállásértéket.
A kampót azért kérdeztem, mert közismerten rosszul kezeli a dokkolásokat mostanság az Ego. Így inkább több hely legyen mint amire ténylegesen szükség van, minthogy várjanak egymásra az egyébként is döcögős szállítási folyamatban!
#4199 Na az az érdekes. Kis hunyorgással meg lehet magyarázni, de nem túl logikus, hogy olyan gyártási folyamat zajlik egy gyárban, amiről fingjuk sincs!
Tokra!
Nem az erejére van szükségem. Tizenéve nyúzok egy semmilyen kis házimozi szettet. Már rég a kukában kellene lennie. Talán huszonhat pengőért vettem, de legalább ennyit rá is költöttem. Búgott! Tekertettem bele másik trafót (toroidot (Apropó! Az már kiment a divatból, vagy már tudnak rendes trafót gyártani?))
Kicseréltem az összes kondenzátort nagyobb hőtűrőkre. A gyárkéményeket ki is vezettem egy másik térbe, hogy ne fűtsék őket a végfokok! Most már nem is búg!!!
de sajnos van egy Akhilesz sarka.: A fő potméter! Ez ha a fene fenét eszik elhagyja magát pár év alatt és már nem is tudom pótolni a szakszervizben, mert rég nincs nekik. Most megint ott tartunk, hogy lassan teljesen kuka lesz. Ezért úgy döntöttem, hogy nyugdíjazom. És kell valami ami betölti a szerepét. Ennyi!