Egosoft X4
  • RJoco
    Érdekes, amit írsz.
    Pont a napokban figyeltem fel arra, hogy megálltam egy-egy TRI állomás közvetlen közelében és a tornyaim szépen lövöldözték.
    Magam mellé fogadtam még egy sárkányt, az is keringőzött és lövöldözött.
    Én közben a térképen irányítottam a flottát.
    Mire bezártam a nézetet, a hajóm olyan messze volt az állomástól, hogy a tornyok nem lőtték.
    És ez nem csak egy állomásnál történt meg. Valami kijjebb taszított, de mintha csak hátramenet lett volna.

Az, hogy a lelőtt hajtóműves hajó sodródik, szerintem nem rossz dolog.
    Volt olyan, hogy azért pusztult el a hajóm, mert ki akartam vinni a hülyét az állomás lőtávjából, de lelőtték a hajtóművet és megállt a hajó. Így viszont esélye lett volna kisodródni.
    Az más kérdés, hogy a stukkolást illene javítaniuk, ez már egy jó ideje benne van, de nem mindig volt így. Egyszerűen képtelenek belőni a megfelelő foglalási távot.
    Illetve néha jól is jött, mert kicsit jobb szögbe fordította magának a foglaló hajó.
    Máskor meg magával vitt a nagy hajók által okozott sodródási effekt. Győztem elszakadni tőle.

Nem tudom, hogy birka vagy e (biztos nem:) ).
    A foglalt hajóim java részét nem a saját hajóm katonái végezték.
    A foglaló képernyőn kiírja, hogy melyik hajóról indítod a katonákat.
    Ha a cél hajón F-et nyomsz, akkor minden esetben a sajátodról mennek (ha nem választasz ki másikat a képernyőn. Asszem van rá lehetőség). Ennek az az előnye, hogy nem kell helyezkedni. Hátránya, hogy igazán csak modolt hajóval lehetséges, vagy nagyon kis legénységű célhajónál. Vagy átmész a szállítóra.
    Amúgy meg térkép nézet, kijelölöm a szállító hajómat, jobb gomb a célhajón és foglalás. Odaröpül, kicsit lökdösődik (régen nem tette, de legalább kétszer körberepülte), majd indítja a katonákat. Míg zajlik a foglalás, tovább köröz és lökdösődik. Régen ez sem volt, fix pozícióban megállt a hajótól. Ha én löktem meg a célhajót, akkor a szállító aszerint tartotta a formációt és odébb ment.