Egosoft X4
  • Jóózsf István #4738
    Új grafikai trendnek köszönhetően sokkal tisztábban látszanak egy hajó felszíni elemei.
    Tegnap adódott egy helyzet, hogy hódoljak a kedvenc hobbinknak. Tálcán kínálkozott fel egy FAF csörgő. Mivel már kezdtem berozsdásodni, elfogadtam a felkérést. Eddig rendben is volt minden. Illetve amíg letakarítottam, az-az előkészítettem a foglaláshoz, de amikor ezzel megvoltam, valami oknál fogva elkezdett veszett tempóban sodródni a csörgő. Mintha utazó sebességre kapcsolt volna. Elért ötszáz valameddig és utána is lassan egyre csak nőtt a sebessége. Közben minden tengelye körül forgott. Pontosan nem figyeltem meg, de elég sokáig tartott. Közben jöttek a legyek, azokat is el kellett hessegetnem! Egyszer csak, azt vettem észre, hogy nem a szektorból kifelé sodródunk, ahogy gondoltam, hanem a közepe felé, Ahol már várt ránk az "Ellenséges" frakció három csörgője. Tehát ez a foglalás bukta.
    Kisvártatva betoppant a következő csörgő, mintegy rendelésre. "Jó, akkor legyél te az enyém!"
    Lecsupaszítás, Kiadtam a segéd Leopárdomnak a parancsot, hogy méltóztassék elfoglalni, (Nem is tudtam, hogy így is lehet!!!) Eddig úgy foglaltam el a delikvenseket, hogy a célhajón nyomtam jobb klikket, foglalás és így a foglalásnál a gép döntötte el, hogy honnan vezényli a katonákat. De ha konkrétan a rajomból választom ki a végrehajtót, akkor az azon a hajón lévő katonákat használja! Jó lett volna ez már korábban. Ha eddig is így volt, akkor birka vagyok!
    De nem is ez a lényeg. Hanem, hogy a segédem "véletlenül" meglökte a magatehetetlen csörgőt, és megint eljátszottuk szinte ugyanazt, csak most jóval lassabban és csökkenő sebességgel. Nagyon sokáig sodródtunk. Természetesen a foglaló kapszulák már ki voltak lőve és szegény nyomorultak csak loholtak a célhajó után. De hála istennek megállt és így az enyém lett.
    Amiért ezt a novellát írtam, tulajdonképp az, hogy valamit a repülési tulajdonságok között módosítottak, de véletlenül megszaladt a ceruzájuk és irreálisan megnőtt ez a sodródás dolog. Ami azért felettébb szerencsétlen, mert ha ez egy bedokkolt hajóval történik meg, mint ahogy elő is fordult már nem egyszer az X történelemben, akkor egy évszázad, mire visszaevickél és befejezi a tranzakciót!

A szégyenlősséget javították! Már nem ácsingóznak a dokkokban a hajók!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.11.25. 07:12:37