Egosoft X4
-
Nem tudom, hogy mennyire olvasgattad itt a témát vagy a többi X témát, de ez a játék nem 60 óráról szól és akkor végeztél, mint a legtöbb sandbox játéknál.
X2-vel igazán nem játszottam, csak kipróbáltam. Én az X3-mal kezdtem, de a kettő eléggé hasonlít egymásra.
X3-ba több, mint 1000 órát tettem. Jelenleg X4-ben is jó 300 órám van és még nem vagyok a "végén". Mert ezeknek a játékoknak nincs végük, amíg vannak elérendő célok.
Az eleje mindegyiknek nehéz.
Itt az easy mód nem arról szól, mint más játékokban. Itt nem jön kevesebb ellenfél, nem lőnek pontatlanabbul, stb.
Tényleg csak arról szól, hogy kapsz egy jobb hajót, esetleg két hajóval kezdesz. De még így is hard lesz a játék eleje, mire összetalicskázod a lóvét a birodalmad első állomásához.
A kezdő hajó sok mindenre nem elég. Pár kalózzal szemben alul maradsz. És mindegy, hogy könnyűn, közepesen, nehezen vagy X-trémen kezdted. Sőt, X3-ban már vannak alternatív kezdési módok is.
Keress olyan infókat a neten, amik elhagyott hajókról szólnak, amiket be tudsz gyűjteni.
Ezek segíthetnek.
Script-ek, mod-ok megkönnyíthetik a kezdést.
Én X3-nál a Hull Repair Kit-eket használtam vagyonszerzésre.
X2-ben nem tudom mik a lehetőségek.
A neten csak régi leírásokat fogsz találni, tekintve, hogy a játék is elég régi.
De két verzió között nem biztos, hogy akkora a különbség, hogy elavult legyen az információ.
Talán István több infóval tud szolgálni.
És próbaképp érdemes beírni az X2 témába is, hátha figyeli még valaki, aki játszott is vele.