Egosoft X4
  • RJoco
    Nekem a háttérben nem fut a játék. Legalábbis teljes képernyős módban.
    Most még nem állítottam vissza 3 monitoros üzemmódra, így vicces a dolog egy kicsit, fut a "háttérben" egy másik monitoron.
    Ha aktív az ablak, akkor 20-25 FPS körül van. Procihasználat 30% körül.
    Ha épp ide írok, akkor 7-8 FPS. Procihasználat 11% körül.
    Nyomtam egy SETA-t, ahogy kérted. 7-8 FPS. Proci 30% fölé nem megy.
    Ha átklikkelek ide, akkor leesik 3-4-re.
    Mondjuk a GPU használat is leesik 0%-ra. Érdekes. Lehet, hogy ezért esik vissza az FPS?
    SETA alatt nyomtam egy térkép nézetet az állomás mellett, így leesett 2-5 közöttire az FPS. A térképet teljesen lekicsinyítettem és kicsit behúztam középre.
    Így, hogy nem aktív az ablak, csak 2 FPS van.
    Kinyomva a SETA-t 8-12.
    Míg itt nézelődtem és próbálgattam, visszaálltam normál módra, ismét csak az állomást bámulva és 23 fölé már nem megy az FPS.
    Amúgy ez nálam korábban érezhető volt, hogy ahogy ment a játékidőm az adott indításban, úgy csökkent az FPS egy bizonyos szintig. De a következő alkalomnál megint jó volt. Most már nem számít, talán elértem az alját.

Az biztos, hogy, ha csata dúl, akkor az megrángatja az FPS-t. Ezt tapasztaltam, mikor a százas flottának kiadtam a támadási parancsot és nekiálltak egy állomásnak. Hiába nem voltam a rendszerben, érezhető és látható volt az FPS csökkenés.
    Illetve újabban mikrolagok is jelentkeznek, amik aztán elmúlnak. Vagy legalábbis nem tűnnek fel később, hogy ott vannak.
    És mindegy, hogy SETA ON vagy OFF.

A CPU gadget-et figyelve olyan eredményeket láttam, hogy tényleg csak 1-2, vagy inkább pont másfél magot használna.
    Tegnap tesztelgettem Cinnebench-el a procit. Mostanában nagyon menő a dolog. Na akkor láttam hasonló értékeket, mikor az 1 magos tesztet csináltam. Természetesen nem ugyanazzal a maggal csinálta végig, de nem is mindig volt 100%-ra hajtva csak egy mag. Az összérték olyan 20% körül volt.

Pont nemrég néztem meg egy összefoglalót az új Ryzen szériáról. Ott a 10900K 544 pontot kapott 1 magos számításnál és 8:56 másodpercig számolta, míg az 5900X 631 pontot kapott és 7:42-ig számolta a képet.
    A pontok sokat nem mondanak, de az idő megfogott.
    Az én processzorom 443 pontot kapott, az időt nem mértem, sem a program (sajnos).
    Ezek alapján viszont nem tudom, hogy mit gondoljak.
    És a program szerint csak 4 GHz-en ment a proci, nem is 4,2 GHz-en.
    Összpontszámban jóval elmarad a 4+ magosak mögött a maga 2228 pontjával.
    Viszont még csak 7700K-ra sem érdemes cserélnem, mert a belső adatok szerint az 4,2 GHz-en ment és 33 ponttal kapott többet az egy magra és kb 200-zal az összesre.

Még megnéztem 1 dolgot.
    Átmentem egy viszonylag lakatlan rendszerbe, benyomtam a térképet és megnéztem, hogy a nagy állomáson mennyi idő alatt épül meg valami SETA-val.
    Épp egy raktár épül, 6 perccel a vége előtt kezdtem el mérni és 1 perc alatt felhúzta. Vagyis 6x sebességgel dolgozott. Az FPS 12 körül volt.
    Nálam csak 5,7x-re jött ki az érték.
    Lehet, hogy nálam ennyit számítanak az egyéb modok.
    Majd párat kiszedek.

Érdekes, hogy most átklikkelve ide nem esett le a GPU használat 0-ra és az FPS is 10-en áll.
    És a képernyőn nem mozog semmi. Míg az állomásnál elég sok volt a mozgó dolog, pl. hajók.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.11.12. 16:27:30