Egosoft X4
  • tomonor
    #455
    Igen, az X2 érzését át kell élni és az úgy a legélvezhetőbb, ha akkor teszed, amikor kijött a játék. Régi, és ezt érezteti is veled sajnos, nem úgy mint az X3 bármely része, legalábbis grafikailag.

    Nem akarok hülyeséget írni, szóval előre jelzem, hogy magamból kiindulva jellemzem a játékokat most.

    Talán úgy jellemezhető leginkább az X2 érzésre az X3-mal szemben, hogy minden arányosnak és monumentálisnak tűnik. Az X3-nak volt egy érdekes sajátossága - bármely hajót irányítottad, legyen az M5 vagy M1, nehezen volt értelmezhető a különbség. Ha szembe jött veled egy Discoverer, abból te legtöbb esetben csak annyit érzékeltél, hogy a GUI mutatta a Discoverer körül a keretet. Ha 1km-en belül járt, még látszott is, viszont picike volt és nagyon könnyen kicsúszott a képernyőről. Gondolom ez így "valósághű".

    X2-ben ezzel ellentétben minden nagynak és személyesnek tűnt. Emlékszem, még mikor a Simulator opciót próbálgattam az elején adott volt a Novád, és rengeteg Xenon hajót küldött ellened a játék. És a dogfight ott úgy volt érzékelhető, mintha egyenesen a Star Wars egy részéből vágták volna ki: a kis hajók 500 méteren belül üldözték egymást és meg kellett küzdeni azért, hogy el is találd a célt, nem úgy, mint az X3-ban, hol elsuhant a hajó és te utána lőttél japán árkád módra milliónyi lövedék spam-et, remélve, hogy az egyik erősebb lövedékbe belefordul az NPC. Persze ez általánosítás, de túlnyomórészt ez érzékelhető az X3-ban.

    Továbbá űrállomások - az X2-ben szintén megvolt az a személyes szféra, hogy megközelítettél egy űrállomást, és az hirtelen hatalmasnak tűnt. Átmentél a kapuján és bekerültél az állomás terébe (mely minden állomástípusnál máshogy volt kialakítva), ahol meg kellett keresned a dokkoló platformot. X3-ban ugye túlnyomórészt a kar rendszert használták az állomások, nagyobb állomás esetében pedig volt egyetlen valós dokk, mely túl szűknek tűnt.


    Ám. Ezeket, amiket leírtam az X-Rebirth játék már "orvosolta", tehát az X2 atmoszféra már adott. Tehát amit Bernd mondott, az az X-Rebirth féle játékmenet az X3 jó tulajdonságaival karöltve lehet.