Egosoft X4
  • Jóózsf István #4541
    Az nem egy alkalomra szól. Amit állítani tudsz, az a mindenkori raktárkészlet. Két dolgot állíthatsz. Az már tiszta?
    Ha az adott termék köztes, akkor be lehet állítani rá vételi lehetőséget, hogy a gyár VEGYEN belőle, hogy a végterméket elő tudja állítani. (BUY opció) Ezt végterméknél lehet, hogy fel sem ajánlja.
    És van az eladási lehetőség, amikor megmondhatod, hogy eladhat-e egyáltalán az adott termékből. Ha igen, akkor mekkora legyen a minimum szint, amit a raktárkészletnek tartania kell! (Ugyanez vonatkozik a vételi lehetőségre!)
    Ezeket jobbára automatikusan kezeli a játék! Tehát, ha nem piszkálod működik rendesen. Csak akkor van értelme babrálni, ha extra óhajaid vannak, mint: "Nekem legyen ott két hajónyi okostégla!" De azt tudd, hogy ha minimumot elérte a szint, akkor a gyár a a te hajódat sem szolgálja ki automatikusan, hiszen "AZ alá nem mehet!" Olyankor neked kell manuálisan lebonyolítanod az üzletet. Odaküldöd, hogy hozzon el ennyit, meg annyit és úgy működik.

Azt nézd meg, hogy amelyik terméked "elérte a maxot", annak az ára lement-e a minimumra!?!?!? Mert ha igen, akkor kb jó, de ha nem, akkor sürgősen építs még neki raktárat!!! Egyébként is ajánlott sok, sok, sok raktárat építeni, mert bármikor jöhet egy hullám és kiürül, mint a huzat! Vagy elvisz valaki egy nagyobb szállítmányt és máris feljebb megy az ára, és így esetleg a következőt már nem tőled veszik meg!
    Én is hittem már azt, az okostégla gyáramnál, hogy "Basszus! Ezt el nem adom soha." Aztán egyszer csak nem volt...
    A raktár, olyan, mint számítógépekben a memória. "Soha nem ELÉG!"
    Ha nem is törődsz semmivel, csak építgeted a komplexeket, a raktáruk legyen nagy és akkor dübörögni fog a gazdaság! Ez kábé olyan, mint a tíz parancsolat: Kőbe is véshetnénk!