Egosoft X4
-
Akkor ezt már nem nevezném kezdőnek.
A sztorikkal gondolom nem haladsz.
És a fórumot sem nagyon olvasod.
A bomba a szkafanderben van. Vagyis ki kell szállni a hajóból, akkor tudsz bombát dobni. Természetesen erősen korlátozott a hatótáv.
A K betűvel tudsz váltani a bombák között, ha az az aktuálisan kiválasztott eszköz.
A szkafandernek 3 eszköze van. Pisztoly, bomba vető, javító lézer. Ezeket valamilyen szinten lehet fejleszteni, illetve felszerelni a dokkok kereskedőjénél.
A bombavetővel tudsz sima bombát vetni, ez nagyon jó felszíni objektumok ellen. De tudsz vele EMP bombát is kilőni. Ez a pajzsot nyirbálja, emellett data leak-eket hoz létre. Ezeket a leak-eket leszkennelve tervrajzokhoz juthatsz ingyen. Hajóéhoz, állomásmoduléhoz.
Sajnos fegyverzetet, hajtóművet nem ad. Annak a tervrajzait meg kell venni. És eddig nem sikerült hajógyár modulokat sem összeszednem. Azt is meg kell venni.
A moduljaim legjava így lett meg. Csak azt vettem meg, amire nem érdemes EMP-t pazarolni, mert mondjuk annyi a modul, mint amennyi az EMP. Vagy olcsóbb.
Mindkét bombát a táskádban lévő anyagokból tudsz gyártani a dokkok Trade szekciójában. De a Shipdealer-nél is megtalálható a pult.
Fekete kereskedőnél is beszerezhető időnként. Bár eléggé limitálva van.
Lassan meglesz a lóvé az XL hajógyárra. Most is foglaltam 2 vagy 3 főnixet. Csak úgy dől a lé. És szerencsére pár darab MK3-as hajtóművel szerelt, az kapásból 9M. Lecsupaszításkor így bejön 13-16M, eladásnál még 6-7M.
Pár (játék)órája állítottam be az első "csak úgy" kereskedő hajómat. Érdekes mód levonást sosem látok, mindig csak jóváírást. Mivel kereskedik akkor?
Esetleg az állomás anyagát hordja el, ahol kiadtam neki a parancsot?
Az állomáshoz nem rendeltem hozzá.
A játék 1 monitorral eddig nem vacakolt, bár csak 3x játszottam így vele azóta.
Viszont észrevettem, hogy a VGA memóriából nem fogy el 2,5 GB. És a GPU sem jár folyamatosan 100%-on.
Inkább a memóriára gyanakszom, de még valamivel tesztelnem kell majd.
Viszont így összeáll a kép a GTA problémákkal, mert az is zabálta a VGA memóriát.
Ha nem találok teszt programot, akkor letesztelem GTA-val. Ott állítható, hogy mennyit használjon.