Egosoft X4
  • tomonor
    #451
    Ehhez a kérdéshez fel kell tennünk a kérdést: miben különbözött a Rebirth az X3-AP-tól? Miben volt jobb és rosszabb az egyik a másiknál.

    Csak az a gond, hogy ízlések és pofonok alapján mindenkinek más az ízlése.
    Én például eleinte nehezen (sőt, még most is) nehezen azonosultam Rebirth-el, de nem azért, mert nem találták el benne a hangulatot. Talán nekem a legnagyobb problémám vele a kezelőfelület felesleges átalakítása volt. Majdnem minden máshogy működött Rebirth-ben, mint az X3-ban. Néhány dolgot pedig extra idegesítővé varázsoltak a UI által: kis sarokmonitor animációval (eleinte), kötelező kurzor használat a legtöbb menüben, illetve a nehezen értelmezhető átalakított működése a játéknak, melyhez rösteltek készíteni oktatói anyagot, sajnos.

    És nem akarom előhozni, hogy bezzeg az én időmben, de sajnos valóban úgy van, hogy bezzeg az X2-ben sikerült összeütniük egy olyan tutorialt, amely a bonyolult dolgok alapjait is takarta.

    -

    Bernd szerint az X4 leginkább az X2-höz hasonlítható jelenleg. Gondolom ezt inkább a játék általános atmoszférájára gondolta, de szvsz az a jobbik irány.
    Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.11.16. 00:56:00