Egosoft X4
  • RJoco
    #4505
    Igen, láttam, hogy megoldottad, de gondolom jobb lenne, ha nem kellene űrsétálgatnod.
    Na mindegy.
    A win-en nem gondolkodom. Az ilyen és kész.
    Mivel több géppel is szoktam vacakolni, karbantartani, stb., ezért nekem egyszerűbb, ha alapbeállításon használom. Főleg, hogy hol németül van, hol meg magyarul.

    A lelőhely címét direkt nem írtam.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nopolies Fortune II. Kis zsák rendszer SCA állomásokkal. Ja, várj, nem kicsi, hanem baromi nagy. A gyorsforgalmin 22-24k sebességgel is haladhatsz. Aztán tudj megállni mikor lejössz róla. Ráadásul tele van kavicsokkal.


    A hűtésnél természetesen felmerül egy csomó probléma. Nem biztos, hogy a házlakók szeretnék, ha a fél házon cső menne át. A víz nyomása sem lehet túl nagy, mert még a végén kárt okoz a gépben.
    A vízkövesedést senki nem nézte. A fogmosó poharam, amibe csak langyos vizet szoktam tölteni, eléggé el szokott vízkövesedni. Vajon ez a réz blokkban milyen? Illetve réz az a blokk (annak kellene lennie)?
    Az, hogy hol mennyi a víz, már más kérdés. A német gyerek arról beszélt, hogy a rendszer 80%-ban kihasználatlan. Ami nem is csoda tekintve, hogy nagyon sok német csak szombaton fürdik. Nyáron ezt nagyon is érezni rajtuk.
    Kicsi babát sem fürdetnek, csak törölgetnek. Sőt még a kisgyereknél is megkérdezik a szülőt, ha kiderül, hogy naponta fürdetik: Beteg a gyerek?
    Ja igen, mielőtt elfelejtem. A gyerek arra is kitért, hogy egy mobil klíma megy a helységben. Vagyis, ha normál hűtése van a gépnek, akkor a klímának azt a levegőt is le kell hűtenie. Ismételt környezetszennyezés.
    Adott esetben, virág locsolásnak teljesen jó lenne felfogni a vizet. Vagy kocsimosásra, stb. Ez igazán nem koszos víz, csak felmelegített.

    A 30xx széria árait az nvidia oldalán lehet olvasni.
    Ahogy a kártya paraméterei is ki vannak írva.
    Én nem néztem utána a dolognak (kivétel az nvidia oldala). Eleve a kolléga szólt, hogy már van infó. És ő olvasta, hogy mások szerint a 3070 olyan erős, mint a 2080Ti. Ennek utána kellene nézni.
    De mivel nekem egy 980TI-m van, ezért teljesen mindegy, hogy milyen erős a 3070. Az biztos, hogy ezek mindegyike erősebb, mint az enyém.
    Már régóta szeretnék egy natív nvidia kártyát. De miután kijönnek a különböző gyártók verziói, ezek valahogy eltűnnek. Vagy mindig későn reagáltam.
    A pirosakban egyenlőre nem bízom. Kell hozzá még egy kis idő és sok teszt.