Egosoft X4
  • RJoco
    #4468
    István, nyugodjál le!
    Az egész számítógépes biznisz egy kib. ku. nagy átba. Ezt szebben nem lehet leírni, de tiltást sem akarok ;)
    De jobbat mondok, az egész élet ilyen.
    Fogyasztói társadalomban élünk. Költs, költs, költs.
    Egy egészséges ár/teljesítmény verseny tényleg nem lenne rossz amd/intel, amd/nv között.
    Csak, hogy ezt most már jó sok minden befolyásolhatja. Pl. ez a tetű kriptovaluta bányászat, ami megint mire jó? Hogy egyesek meggazdagodjanak, de nem nekünk. Emellett, ha szépen összebeszélnek, akkor mindketten jól járhatnak.
    Rokonságban sokan vesznek nagyon olcsó laptopokat.
    Aztán egy év múlva elkezd lassulni. Mitől?! Csak netre használja. Nem a gép lassul, az oldalak lesznek nagyobbak.
    Ez is arra megy ki, hogy VEGYÉL ÚJAT! Vagy vegyél drágábbat, aminek az előállítási költsége minimálisan drágább, mint a kisebb tudásúé, ellenben sokkal drágábban eladható.
    De, hogy milyen világban is élünk, erre nagyon jó példa az apple és a büntetése, amiért olyan frissítést dobtak ki, mellyel a régi készülékeik működőképesek, de használhatatlanok lettek. Mindezt úgy, hogy jól eltitkolták a felhasználók elől.
    De itt van apám apple minije. Első generációs, működik jól, de pl. a skype nem fut, mert régi rajta az OS. Újabbat viszont már nem kap. Írt az applénak és kb. azt a választ kapta, hogy vegyen újat. Az biztos, hogy 1 vásárlót vesztettek. De én sem fogok rohadt almákat venni és mindenkit lebeszélek, akinek nem létszükséglete.
    De a barátnőm sem fog, neki egy 4-es iphone-ja volt, viszont online bankoláshoz szükséges programok már nem futnak rajta.
    Vagy itt vannak a játékok. Kiadnak egy olyan hulladékot, mint az X4, jó sokáig tartja is az árát, de mire fel? és így foltozgatják, toldozgatják.
    A kickstarter-es cuccról nem is beszélve, ahol megígérnek egy rahedli dolgot, jó sok pénzt bezsebelnek, aztán mi lesz belőle? StarCitizen.....

    Mindennek a tetejébe még bejött ez a nyavajás vírusos mizéria is, ami másra sem jó, csak, hogy jól megneveljék a társadalmat, kicsit elosszák a pénzeget a gazdagok egymás között. Na nem a sajátjukat, hanem azokét, akiknek van tartalékuk.
    Egy felmérés alapján a német lakosságnak milliárdokban mérhető a félretett pénzük. Ami csak van és áll valahol.