Egosoft X4
-
És, ha figyeltél, akkor kiemeltem, hogy mi az, ami igazán zavar és érthetetlenné teszi az írást és mi az, amivel együtt tudnék élni.
Amúgy köszi a javítást, te is utánanéztél valamikor vagy csak jól tanultad meg?
Én most utánanéztem.
Ahogy István is írta, van egy elég egyszerű szabály, hogy mit kell egybe írni és mit külön.
Az már más kérdés, hogy az okos telefonok olyan buták, hogy egyben ezeket a szavakat sokszor nem ismerik. A mai fiatalok meg honnan máshonnan tanulnák meg, mint a buta telefonjaikból.
És akkor a szabály még kiegészül azzal, hogy, ha az igekötő (asszem így nevezik) és az ige közé egy segédige kerül, akkor mind a 3 szót külön írjuk. (elmosogatok, mosogass el, el fog mosogatni, el lesz mosogatva, el kell mosogatni, stb.)
De, mint írtam, ezen még túl tudom tenni magam.
Az írásjelek hiánya még nem ilyen.
Senkitől nem várom el a tökéletességet, én is hibázom néha. Figyelmetlenség, félreütés, esetlegesen tényleg rosszul ismerem a szót vagy rosszul használom. Mint az egyelőre helyett az egyenlőre. Szólnak, igyekszem megjegyezni és legközelebb jól írni.
És nem szoktam én sem azonnal szólni senkinek. Elég nagy a béketűrésem. De, ha valaki aktív tag ír így, akkor a végére érek ennek a tűrésnek.
Ahogy István írta, van, akinek ez fáj. Régen nem olvastam el egy kétoldalas számítógépes újságcikket, ami még érdekelt is volna, mert tele volt helyesírási hibával. A 10. körül inkább hagytam a cikket.
Ma már nem ennyire rossz, a Kóklerek nem tudom mennyi lektorálást kaptak, de rettenetes volt. Ráadásul olyan humorral dolgozik, hogy tényleg zavaró volt, mert nem lehetett tudni, ez elütés vagy tényleg ezt akarta írni.
Lassan már kisregényt írok ide.
Úgyhogy a lényeg, válaszolva a #4399-es hozzászólásra: Nem csak állítólag :)) De egyelőre ;)