Egosoft X4
-
Jóózsf István #4283 Jocó!
Volt ez a célzási gond... Lett arra megoldás, vagy magától javult meg?
Néha nálam előfordul, hogy elveszti a fókuszt a fegyverzet. Valójában nem ez a probléma, hanem valami mélyen gyökerező hülyeség. Szóval; Van hogy nem vesz tudomást a célzási segéd (Persze lehet, hogy ahhoz sincs köze!) hiába célzok egy felszíni elemre, löveg, vagy pajzsgenerátor. De lehet akár csak simán a hajótest, nem gyűjti - fogja össze a fegyvereket és a lövedékek ugyanabban a mintában szétterülnek, mint ahogy a hajómra vannak felszerelve apuskák!
Nehéz ezt értelmesen leírni úgy, hogy a hiba is buta! Szóval, nem egy helyre csapódnak a lövedékek!
Eddig azt hittem,m hogy a taszkváltással van összefüggésben, mert az nálam elég sűrűn előfordul. De most egy félórányi játék után ki kellett lépnem... (Nincs rá más megoldás)
Ilyenkor a "kurzor" is megváltozik. Normál esetben, ha csak simán repkedünk akkor egy kör az irányzék egy ponttal a közepén. De így átvált nyílra. mintha egy menüben lennék (Kivéve ha egy ojjektum jelölőnégyzetére mutatok, mert akkor kör) Szóval ez valami UI probléma lehet. Valamelyik menü rossz hatással van a játékmenetre. De behatárolni nem tudom, mert most is ezer helyen jártam: Elfoglaltam egy csörgőt, ide-oda költöztettem a legénységet, majd elküldtem az egyik hajót, hogy vegyen fel az elhullottak helyett... És még a rajt is utasítottam, hogy ne avatkozzanak bele a következő áldozatom előkészítésébe!
Ezek csupa olyan műveletek, amiket elég sűrűn végzek.