Egosoft X4
  • Jóózsf István #4225
    A 3.30-ra még egy hetet minimum várnotok kell:

Version 3.30 Beta 4 (406216) - 2020-07-23

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

[Beta 4] Improved cargo space allocation for workforce resources.
    [Beta 4] Improved trade rule settings to keep current trade rule in effect when disabling Use Global/Station setting.
    [Beta 4] Fixed Hire Builder upkeep missions triggering unnecessarily for equipment upgrades (problem introduced in 3.30).
    [Beta 4] Fixed relation to Duke's Buccaneers getting locked again after having been unlocked in The Insurgence mission.
    [Beta 4] Fixed not being able to talk to Split prisoners after they are assigned to you.
    [Beta 4] Fixed exploit when selling crew at shipyard.
    [Beta 4] Fixed crew not leaving the bridge after being sold at shipyard.
    [Beta 4] Fixed player being charged when shipyard was unable to provide agreed crew.
    [Beta 4] Fixed crew transfer pods sometimes being launched when pilot leaves their chair temporarily (problem introduced in 3.30).
    [Beta 4] Fixed pilots sometimes sitting on the chair at the same time as the player (problem introduced in 3.30).
    [Beta 4] Fixed miners staying in completely depleted area when other areas with resources are available.
    [Beta 4] Fixed police and reconnaissance ships investigating areas that once contained stations long after they have been destroyed.
    [Beta 4] Fixed turrets not firing on stations under construction close to player.
    [Beta 4] Fixed crew moving around on bridges more often than intended.
    [Beta 4] Fixed pilots unable to control their ship after being promoted in certain cases (replaces beta 3 changelog entry).
    [Beta 4] Fixed player getting notifications for player-owned XS ships getting destroyed.
    [Beta 4] Fixed docking guidance lights leading to incorrect position when piloting capital ship.
    [Beta 4] Fixed ability to reassign and fire NPCs of other factions (problem introduced in 3.30).
    [Beta 4] Fixed ability to pause production modules of other factions (new feature in 3.30).
    [Beta 4] Fixed setting buy/sell amount handling of trade ware back to automatic also turning off offers.
    [Beta 4] Fixed renamed sectors showing their original name in Blacklist settings.
    [Beta 4] Fixed Object Info not available for stations in construction.
    [Beta 4] Fixed ship crew tab not updating when hiring bulk crew.
    [Beta 4] Fixed Show Tooltips option having no effect until new session is started.
    [Beta 4] Fixed poor performance with loadout display in certain situations.

Jocó!
    A kavicsok mint olyanok a szimuláció része. Mármint annak a szimulációnak, ami az egész játékot visszafogja. És a CPU végzi a számításait. tehát az tök mindegy, hogy milyen vga-d van vagy mennyi memória. Egyszerűen kevés hozzá a cpu. Erre szoktam azt mondani, hogy azt a processzort ami ezt a játékot elvinné, még nem találták fel!
    Miért tűnik fel a semmiből? Rém egyszerű a magyarázat. Mindenki tisztában van a játék terheltségével. leginkább a készítők. Amikor már szorul a nyakuk körül a hurok, akkor vissza vesznek a LOD-ból.
    Magyarán egyre közelebb és közelebb kerül az a pont ahol megjelenik, vagy szintet lép a grafikai részletesség, hogy nyerjenek vele egy kis sebességet. Ha szűkebbre veszik körülötted a teret, ahol egyáltalán történhet valami, annál kevesebb számolnivalója van a processzornak!
    Emlékszel arra modra, amire mondtam, hogy ne szokj hozzá, mert úgyis ki kell majd lőnöd? Na az pont ennek tesz keresztbe. Átírja a megjelenési határokat kb a duplájára. Így bevíve egy becsületes gyomrost a CPU-nak! "Nesze köcsög! Ezt számold, ki!"

4221. Áhá! Már látom a turpisságot! Egy rendszerben van a HQ és az építkezés? Mert akkor elképzelhető, hogy tényleg drónokkal gondolta a szállítást lebonyolítani. A baj, csak az, hogy tudtommal az most vissza van vonva. Vagyis elméletileg nem működik. Ja várjál! Most látom, hogy saját magának akarja leszállítani a cuccot! Igen. Én is megszívtam ezt nemrég. Sajnos valóban ki kell lőni, mert sosem fog megtörténni. Viszont a rossz hír, hogy nem tudom pontosan, hogyan oldottam meg. Elméletileg van egy biztonsági algoritmus beépítve a rendszerbe és előbb-utóbb dobja ezt a lehetőséget. Rá tudsz segíteni. Vagy talán rá is KELL. Úgy, hogy adsz pénzt az építésvezetőnek és engedélyezed az NPC-ktől való beszerzést. Egy idő után elengedi ezt a rendelést és készít újat. Csak ugye lehetőséget kell biztosítani a másik megoldásra, mert különben patt helyzet alakul ki!