7250
Egosoft X4
  • mumoka 2012
    de most hogy új proci alaplap & 16gb ram van igaz kicsit lassult a gép de bírja csak ha 1 rendszerbe sok gyárat vagy bázist épitek az kicsit kezd gond lenni mert 1 ilyenhez sok hajó & sentry kell.
  • mumoka 2012
    Ennyi módosítással, csoda , hogy egyáltalán el tudod indítani a játékot! xd csak tudod baromi sok a játék hiányossága enélkül használhatatlan. ezt az egonak kéne alapon integrálni ezeket és optimalizálni de buta hozzá.Én igy szeretek játszani ha minden működik& megy a
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.04. 15:24:44
  • Jóózsf István #4099
    Hajó KERESKEDŐ kell nem építő emberke.

Nekem ugyan nincs kizárólag építő hajógyáram, de logikusnak tartom, hogy maga a hajógyár tudjon javítani. Mondjuk az igaz, hogy így már nem sok értelme van a külön modulnak!!!
    A 100% a hivatalos ára a hajónak. ahhoz képest tudod módosítani. Nálam most kb 60%-on vannak. így folyamatos a termelés.

A messzire ellátós moddal vigyázz, mert ha az amire gondolok, akkor az veszettül elviszi a CPU kapacitását! Egyszer én is feltettem egy ilyet és a szektor másik végéről is betette a hajókat és egyebeket, csak a épp a képkocka szám beesett a felére!

A "kampót" megvettem!

Mumó!
    Ennyi módosítással, csoda , hogy egyáltalán el tudod indítani a játékot!
  • mumoka 2012
    tessék ez mind működik rendesen.
  • RJoco
    Sajnos problémák vannak a mod-okkal.
    Amivel jó messze ellátok, az igazán nem működik jól. A hajókat nem látom.
    Ami összeszedné az elszórt alkatrészeket, az sem mindig működik azonnal.
    Korábban, ha ruhában akartam állomáson jeleket szkennelni, akkor egy mod megmutatta, hol vannak a jelek. Akkor is, mikor EMP-t robbantottam. Most ez sincs. Pedig ez még működött 3.2-vel.
    A kristály színezős mod veszekszik a kristály csillogtatós mod-dal.

Egy HOP tűzijáték raktáron felrobbantottam 2 bombát. Rendes bombát, nem EMP-t. Viszont 5 km-ről, mint az EMP-t.
    Egy csomó cucc kiszóródott, de nem kaptam semmilyen büntit. Így akár még hajót is lehet szabotálni.
    Illetve így talán az állomás védelmi tornyának elpusztítására irányuló küldiket is meg lehet csinálni anélkül, hogy esne a repu.
  • RJoco
    Gondoltam megnézem a Sárkányom, kell e valamit javítani rajta és mindjárt tesztelem is az új modulokat.
    Természetesen dokkolási engedélyt nem az új modulokba kaptam, hanem egy 8M-es placcra. Ami talán még jó is.
    Ugyanis egy kis minimális javításra is 5 percet írt ki, amit egyáltalán nem értettem.
    Mivel nem a "megfelelő" helyen dokkoltam, ezért az 5 perc helyett instant lett.
    Ezt már tapasztaltam L-es hajóknál is. Ha én dokkolok be és intézem a felszerelést, javítást, akkor az instant lesz.
    Ha utasításba adom, akkor a hajó beparkol a megfelelő modulba és meg kell várni a kiszabott időt.
    Ha csak bedokkoltatom a kapitánnyal a hajót, akkor az egyik kampóra áll rá. Ha kiadom a módosításra az utasítást, akkor átparkol és várhatok.

A hajó árainak meghatározásánál mit jelent a 100%?
    Mi alapján számolja az értékét?
    Legyártottam egy Boa-t és 330k körül fizettek érte.
    Bár érdekes volt, mert semmilyen hajtómű modul BP-m nem volt, de mégis tudtak leadni rendelést.
    Aztán bevásároltam S-es és M-es modulokból. Nem mindet, de most már tényleg lehet gyártani.
    Csak bővíteni kell az állomást, ami nem egyszerű, ha a megrendelések elviszik a HP-t.

Annyit kell talicskázni, hogy alig jut idő másra. Ha mást csinálok, akkor meg nem épül semmi, mert úgy belemélyedek.
  • mumoka 2012
    nézetek be nexusra mod termelés van ujak
  • RJoco
    Lehet, hogy teljesen feleslegesen vettem meg az S/M javító moduljának a BP-jét ilyen korán?
    Félreértettem volna itt valamit?
    Ugyanis épp az imént néztem, hogy a Fabrication modulban nem csak gyártják, de javítják is a hajókat. A Maintanence modul meg még nincs kész.
  • RJoco
    Az lemaradt, hogy a hajóm tornya lövi a döglött Xenon-t, nem az állomás.
    És nem csak most az állomásnál, míg a kapunál őrködtem és az átjövőket leszedáltam, már akkor is csinálta.

Az állomásos tornyokhoz még annyit, hogy külön kezeli a nem-rakéta és rakéta tornyokat. Mindegyikre külön be lehet állítani, hogy viselkedjen.
    A nem-rakéta esetén méret szerint biztos, hogy nem lehet állítani.

Meg akartam nézni a hajóépítést a saját gyáramba, de kell neki valami hajó építő emberke...ű

Aztán megint annyi volt a játéknak. Mentés nélkül...
  • mumoka 2012
    xd
  • Jóózsf István #4091
    Kell egy kis idő, amíg az adminisztráción is megjelenik, hogy az ellen már tulajdonképp, csak néhai! A bürokrácia útvesztői ugye!
    Isten ments, hogy védjem a játékot, de jelen állapotában viszonylag jól kezeli. Az állomásoknál lehet észrevenni, hogy igyekeznek a még épp részekre korlátozni a tüzet. Ennyire intelligens sosem volt egyik X játék sem!
  • RJoco
    Nem kell lézer toronnyal vacakolni.
    Az állomás beállításainál meg lehet adni, hogy mit csináljon, pont, mint a hajók tornyainál.
    Épp az imént figyeltem egy P-t. Közel jött és az állomás azonnal elkezdett rá tüzelni. Egy sorozatot nem adott le a halála előtt.

Újabb bug, vagy lehet, hogy már régi.
    A torony a kilőtt hajót lövi továbbra is. Pedig már élettelen.
  • RJoco
    Ha túl sokat teleportálgatok, akkor szokott nálam beragadni a lift gomb.
    Mentés/visszatöltés használ. Vagy elhagyom az állomást, mert más állomáson meg megy. Múltkor próbáltam.
    Hajónál még nem volt gondom vele.
    Nálam nem szokott beszaggatni, mikor a kapun áthaladok 8 ezerrel, akkor szokott némi időbe telni, míg megjelennek a kavicsok, de szaggatás akkor sincs, tépek ezerrel (8 ezerrel).
  • Jóózsf István #4088
    Az első világháborús tank jutott eszembe róla.
  • mumoka 2012
    na született megint 1 új hajó Althea
  • Jóózsf István #4086
    Úgyérzem megen lemaradtam valamiről.

Ez a Viking frissítése:
    Frissítés: júl. 3. @ 0:17
    Allowed Althea Canons.

Althea???
  • RJoco
    A múltkori géptakarításnál nem szedtem ki a memóriát és a vga-t a helyéről.
    Most megtettem és kifújtam a foglalatokat is, meg az érintkezőket is.
    A vga-n volt amúgy valami szösz.
    És akkor már a ház is megkapta előre a két Noctua fan-t.
    Egyenlőre fut a játék, ahol tegnap kilépett, ott most nem volt gond.

Közben itt ácsorgok a védelmi pont mellett és pár Xenon erre talált.
    Egy P-t sikerült megfigyelnem távolról közeledve.
    Annál az volt a helyzet, hogy mikor lőtávolba ért, akkor leadott 2 lövést az állomásra. Mikor betalált és az állomás elkezdett visszalőni, akkor elkezdte sorozni a két elülső fegyverrel. Aztán meghalt.
    A kis hajóknál sajnos nem sikerült így megfigyelni. Mikor rányomtam a kamerát, akkor nem lőttek, de az állomás már osztotta az L-es toronnyal. Mikor elég közel jöttek, akkor már az M-esek leszedték.

Amúgy miért van a Xenon-oknak ilyen ronda bogár alakjuk?
    Egyedül az M és N, ami megtartotta X3-as külsejét, de a K kifejezetten ronda a bolha szerű alakjával és a P sem túl szép a csúszómászó formával. Érdekes dolog ez a gépektől.
    Az X3-as kivitel jobban tetszett.
  • RJoco
    Nem tudom, de baromi idegesítő.
    Tegnap nem győztem csata közben mentegetni. De szerencsére nem volt semmi. Csak előtte. Mikor már egyszer szétlőttem azt a Xenon képződményt, kirakott a játék. Nem játszottam még egy órája sem. Utána meg jó egy órát harcoltam.
    Érdekes mód nem minden játéknál csinálja.
    Elite-nél és Space Engineers-nél sosem fordult elő. Pedig utóbbi rendesen be tudja terhelni.
    GTA-ra volt jellemző, de azt nvidia driver orvosolta miután megjelent az rdr2. Nameg először rdr2-vel is volt gond, de utána minden gond nélkül beletoltam 60 órát.
    És ebbe sem toltam volna bele már kb. 190 órát, ha folyamat problémázna. Volt, amikor egy napot elfutott gond nélkül.
    És azóta nem frissült sem a játék, sem a rendszer.
    A memtest-et azért asszem megcsinálom majd, de ahogy néztem, arra is legalább 4 órát ajánlanak, de a 24 óra még jobb. Persze, ha előbb kijön a hiba...
    Amúgy meg volt amikor órákon keresztül nem volt vele semmi gondom. Hétfőn is futott vagy 4 órát egyhuzamban a játék. Igaz, hogy előtte meg problémázott, de akkor is elfutott kb. 2 órát.
    Olvastam, hogy lehetnek driver problémák is. És, ha jól emlékszem, akkor az alaplaphoz nincs felrakva semmi. Lehet, hogy ez a probléma. Illetve majd megint utánanézek a VGA driver-nek is.
    Baromi nehéz ezt kiszűrni.
    Akár a billentyűzetem vagy az egerem is okozhatja.
    Anno a teszkós kártyaolvasó csinálta, ha rajta maradt a gépen. Amúgy lehetett használni, csak nem szabadott rádugva hagyni, mert akkor jött a kékhalál.
    Az ilyen szellem hibákat nem szeretem. Nem lehet megidézni rendesen és nincs tesztelő/csere alkatrészem sem.
  • TokraFan
    Nem hinném, hogy hardver... Kékhalált hardver szinten főleg a memória okoz, de azt le tudod tesztelni memtest-el. Inkább a Windows lehet romokban, W10-nél nem ritka. Megjegyzem, a 3.20-al nekem is volt egy fagyásom, holott korábban a 3.10-el egy se. Lehet, hogy véletlen volt de sose lehet tudni...
  • RJoco
    Valamit muszáj lesz csinálnom a gépemmel.
    Első indításra nem indult el a játék.
    Másodszorra betöltötte a mentést, majd 5 perc sem telt el és hibával bezárult.
    Ezt követően kaptam egy kékhalált is.
    Lehet, hogy az alaplap döglődne? Vagy a proci?
    Mindig más a hiba oka, most épp a tcpip.sys volt a gondja.
  • RJoco
    István kedves!
    Ez nem megoldás.
    És azt nem tudtam, hogy pontosan hogyan is működik ezt.
    De köszönöm!
    Most már tudom. A lényeg, hogy jól el kell rejteni, hogy ő tudjon lőni, de ha lehet, akkor csak az állomást találják el.
    Viszont a hatótávja közel nem akkora, mint az állomáson lévő tornyoknak.
    Igazság szerint ide is betehettek volna egy kapcsolót, de lehet, hogy ez már a teljes játékkódot romba dönti.
  • Jóózsf István #4079
    Jocó kedves!
    4076-ban azt írod, hogy nem csinál semmit a bástyád. A 4078-ban meg leírod a megoldást. Akkor mi a gond?
    A lényeg az lenne, hogy a glázser tornyokat úgy helyezd el a bástya körül, hogy azok tüzét viszonozza egy hajó, akkor véletlenül találja el a bástyát és akkor már kezdődhet is a hadd-el hadd!

Az áru toszogatásra: Azt hogy miért nem sikerül nekik megoldani, legyen az ő titkuk, van nekem anélkül is elég bosszankodni valóm!

Version 3.30 Beta 2 (403928) - 2020-07-02 2.7MB

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

[Beta 2] Added ship code to ship entry in shopping list section of Ship Configuration menu.
    [Beta 2] Added ship code to ship entry in shopping list section of Ship Configuration menu.
    [Beta 2] Improved container magnet to also attract deactivated player-owned deployables.
    [Beta 2] Fixed mission menu breaking because of resource probe upkeep missions failing to abort if miner is destroyed (new feature in 3.30).
    [Beta 2] Fixed missing guidance to target station in Split story End of Terrorism mission.
    [Beta 2] Fixed missing Dal lines in Split story End of Oppression/Terrorism missions.
    [Beta 2] Fixed incorrectly being able to assign service crew and marines to stations (problem introduced in 3.30).
    [Beta 2] Fixed assigning managers and ship traders to stations sometimes resulting in them being lost (problem introduced in 3.30).
    [Beta 2] Fixed cases where crew assignment could complete instantly instead of using pod (problem introduced in 3.30).
    [Beta 2] Fixed cases where crew assignment could fail (problem introduced in 3.30).
    [Beta 2] Fixed incorrect mission guidance when objective is to dock at ship that is itself docked.
    [Beta 2] Fixed cases of missing guidance to mission targets in space after taking control of ship.
    [Beta 2] Fixed inventory trader not showing new stock levels if initial value was zero.
    [Beta 2] Fixed dock request not aborting previous assignment when done from menu.
    [Beta 2] Fixed role selection in Crew Info menu not working.
    [Beta 2] Fixed Ship Overview menu for ships in construction.
    [Beta 2] Fixed crew info context menu referring to manager when interacting with ship trader.
    [Beta 2] Fixed cause of graphical corruption on very busy zoomed-out map.
    [Beta 2] Fixed several causes of crashes.

• RJoco
    De itt ugye komoly problémák vannak a "tegye" cselekvéssel.
    A két raktár nincs összekötve, teljesen külön álló objektum.
    Vagyis először mindenképp el kell tárolnia a gyár raktárában. Ha nincs neki, akkor ugye nem is fog gyártani.
    És innen kellene átszállítania az építő raktárba. Ami a méretarányokat és tárolókapacitást illetően igencsak nem stimmel.
    Ha az építő raktár csak egy extra rublika lenne gyáron belül, akkor minden bizonnyal semmilyen problémába nem ütközne az áru ilyen jellegű mozgatása.
    Így viszont parancsokat kellene beleírni, amivel mozgathatóvá válna egyszerűen a cucc.
    Szerintem.

Már korábban is esett szó arról, hogy az állomások nem támadnak, csak védekeznek. Vagyis amíg nem lő rá senki, addig ő sem kezd el tüzelni.
    Mintha itt olvastam volna olyanról is, hogy ezt lézer tornyokkal ki lehet cselezni, mert azok viszont elkezdenek támadni. De azt már nem tudom, hogy ez esetben mit fog csinálni az állomás.

Ha meg akarod védeni a gyáradat, akkor inkább azt szereld fel fegyverrel és védelmi modullal. Szerintem erre ez a megoldás.
  • TokraFan
    Az mindegy, mert itt az a lényeg, hogy ami a saját gyáradból kijön, azt eleve oda tegye, ahova Te mondod neki. A végterméket csak példának hoztam fel, hogy ha a gyártásához szükséges alapanyagot venni kell, az sem kavarna be a jelenlegi rendszerbe.

Persze lehet, hogy valamilyen általunk ismeretlen korlát van a kódban, ami miatt ezt rendszer szinten nem ilyen egyszerű megvalósítani, bár nehéz ezt elképzelni. Ha nibron még járna erre, talán ő szakmai oldalról is rá tudna világítani, hogy mopst tényleg ennyire nem látják át ennek a problmának a faék egyszerű megoldását, vagy valamilyen technológiai akadálya van a dolognak.

"Ami védelmi pontot építettem abba a bizonyos határrendszerbe, semmit nem csinál. Olyan szépen elszáguldanak mellette a Xenon-ok, mintha ott sem lenne. Egyszerűen nem foglalkoznak vele."

Ez nem hangzik jól! Most nincs időm játszani, de ha ismét lesz, akkor pont az lett volna a következő célom, hogy azt a pár gyáramat ami már üzemel, még a kapuknál bevédem def. platformokkal. De ha ennyire semmit nem érnek, akkor nem szórom rá a pénzt, inkább építek járőr flottát.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.07.02. 12:34:08
  • RJoco
    Nekem mondod :)
    Izgultam is nagyon, hogy jövök ebből majd ki élve, a hajót is megtartva.
    És nagyon bíztam benne, hogy nem küld egy Katinkát vagy Ilonkát, mert akkor 100% annyi lett volna nekem.
    De szerencsére amiket lelőttem korábban, azok helyett nem csinált újat.
    Amúgy azok is ebből a rendszerből jöttek. Korábban vadásztam már itt, csak inkább jobbnak láttam nem maradni. Aztán utánam jöttek a Paranid rendszer határáig, ahol meghaltak.
    Jah, a Split hajó Teladi pajzsokat kapott és 70%-os tuningot rá.
    A tornyokat lenne jó tuningolni, de egyszerűen nincs Argon hajógyár.
    Én meg még nem tudok építeni, mert drága a BP.
    Az S/M modulok építése már folyamatban. Remélem utána kicsivel gyorsabban jön majd a lóvé.

Ami védelmi pontot építettem abba a bizonyos határrendszerbe, semmit nem csinál. Olyan szépen elszáguldanak mellette a Xenon-ok, mintha ott sem lenne. Egyszerűen nem foglalkoznak vele.
  • RJoco
    Azért halkan megjegyezném, hogy a Hull Part nem végtermék.
    Ha már megcsinálnák, akkor rendesen kellene, bár szerintem erre nem mostanában számíthatunk.
    Ami nekünk rém egyszerű lenne, azt a németek képesek rém egyszerűen elcseszni. Sajnos.
  • Jóózsf István #4074
    Kelleni nem kell. Nekem legalábbis egyáltalán nincs szükségem rá. De valamiért ezt a saját magunktól beszerezzük dolgot sosem tudta egyszerűen véghez vinni az EGO. A Ribörszben is voltak ilyen gondok! És az is dereng, hogy ezt a pénz utalós dilemmát nem a saját ujjamból szoptam ki... De konkrét dolog nem jut eszembe róla.
    Amit leírtál rém logikus! És eszembe is jutott egy kb egy évvel ezelőtti eset. A készletet most is lehet zárolni, akármekkora részét. Igen ám, de SAJÁT MAGAD ELŐL IS ZÁROLOD!!!! Hacsak azóta rá nem jöttek, hogy ezt elcseszték és ki nem javították, akkor ez most is így van.
    Az eset az volt, hogy hiánycikk volt a az okostégla. De nekem már volt egy tüzépem, ahol a készlet egy részét visszatartottam. Amikor eljött az ideje, hogy na akkor elmegyünk érte, akkor nem adta oda! "Nem is volt a készletén." Tehát a kereskedelmi parancsot nem lehetett kiadni rá. Utasítanom kellett a hajót, hogy "Odamész, szájbarúgod a raktárost és elhozod!!!" Úgy kellett kicsavarni a kezéből...: "Dehát te nekem dolgozol idióta!"

Jocó!
    Az a csörgős "manőver" nagyon hősies volt. Azok a "P"-k mostanában nem lacafacáznak. A Split hajók meg nem a tartósságukról híresek! Igaz, hogy egy ideje a kapitálisok is valahogy tartósabbak, mint a játék elején, de akkor még te talán nem is játszottál vele.
  • TokraFan
    De miért kéne pénzt utalni? Ha saját a gyár, akkor a pénzt simán skippelni lehet, csak az árut kellene mozgatni.
    Sőt, még egyszerűbbet is el tudnék képzelni. A logika oldalon egyszerűen meg lehetne adni, hogy az adott gyártó modul Xdb mennyiséget eleve a Build tárolóba tegyen, és ha azt elérte, csak utána termeljen a normál konténerbe, amivel aztán lehet kereskedni vagy mittomén, ahogy most is van. Ha nem akarok gyártatni magamnak az építkezéshez, akkor csak simán lehúznám a csúszkát nullára és így nem termelne az építősbe. Faék egyszerű...se pénz, se hajó nem kell. Mert ugyebár itt nem arról van szó, hogy vásárolunk valakitől -aki történetesen saját magunk is lehetünk-, hanem arról, hogy a gyártó modul -ha én azt mondom neki-, akkor eleve nekem termeljen. Mivel itt csak a végtermék a lényeg, a gyártáshoz szükséges alapanyag-beszerzős logic pont úgy maradhatna ahogy eddig, tehát ha nem önellátó a gyár, akkor az irodista megveszi az alapanyagot, de a késztermék a beállítások alapján vagy a build tárolóba megy, vagy a másikba.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.07.02. 02:38:17
  • RJoco
    Hú, de rohadt jót lövöldöztem.
    Company Regard-ban van egy gazdátlan Osprey. Gondoltam, hogy megnézem, ki lehet e belőle szedni a BP-t.
    Hát nem jutottam el odáig.
    Útközben összefutottam egy Xenon védelmi állomás kezdeménnyel. 20% hull, semmi nem látszik. Kicsit odébb a kapunál rengeteg hajó tömörült. Köztük 8 Petike. Nagyobb nem volt.
    Mikor elkezdtem lőni az állomást, csak pár Marikát küldtek. Talán volt Nóra is. Nem veszélyesek, csak kicsit idegesítőek.
    Végeztem is az állomással, látom, hogy elég sok a tűzijáték raktár a környéken. Mondom mifene és rálőttem.
    Hullott is rendesen, dobta a rengeteg nyersanyagot. Úgyhogy elkezdtem ezeket lőni.
    Erre megmoccant a raj. Pontosabban rám moccant. Plusz mellé még küldte át a sok Pistikéket, Marikákat és Nórikat a kapun. De, hogy ez ne legyen elég (ez a déli kapunál volt), a keleti kapu felől is jöttek csapatok.
    Na mondom, még a végén sok lúd disznót győz lesz és kinyiffanok.
    Aztán rájöttem, hogy a Csörgőssel egyáltalán nem szabad egy helyben állni, de egy irányba főleg nem szabad menni vele.
    A 330-as sebességgel lehagyja a Xenon hajókat, viszont ennyi hajónak akkora tűzereje volt, hogy azt a gyenge kis pajzsot, ami védi a hajtóművet, simán leszedték. Aztán elkezdték amortizálni a hajtóművet. Az egyiket ki is lőtték. Sebesség már csak 137. Ezzel biztos, hogy nem kell menekülnöm. A fedélzeten 10 javító, a többi katona (gondoltam, hogy majd jó lesz foglalásra a hajó). Átraktam közülük kettőt javítósnak, de mivel olyan egyszerű az átrakás (igen, ez irónia), így többet nem osztottam át.
    Nem volt mit tenni, elkezdtem írtani a Petikéket ahogy csak tudtam, mert, ha túl sokan vannak, akkor már nagyon veszélyesek. A pajzsot rendesen le is lőtték, de nem fogyott el, ügyesen manővereztem és tüzeltem.
    Ha nem volt Pistike, akkor lőttem a Marcsikat, ahogy csak tudtam. Azért a fő ágyúkkal azok is leszedhetőek, főleg, hogy módosítottak.
    És hívtam az egy szem némileg felszerelt, foglalt Behemótomat. De mire odaért, már majdnem elfogytak a célpontok. Úgyhogy nem győztem utána menekíteni, mert ismét jött egy kisebb csapat Petike. Ezeket még elintéztük gyorsan, aztán tényleg tűnés volt, mert elég volt a jóból.
    Sikeresen megúsztam és fogalmam nincs hány hajót lőhettem ki, de az biztos, hogy rengeteget.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.07.02. 02:15:20
  • Jóózsf István #4071
    Mert meg kell hozzá írni a pénz átutalásos részt is, de annál meg biztos elvérzik a rendszer: (Most akkor ki utal kinek? Én magamnak? De ki vagyok én?)

Jocó! (4070) Na az a rész nem sikerült nekik elsőre. Csak azt nem tudom, hogy másodikra, harmadikra igen, vagy inkább visszavonták ezt a ficsőrt?!?!?!?
  • RJoco
    Így van. Az átvitel sebessége függhetne a cargo drónok számától. Nem kellene hajó sem hozzá.
  • TokraFan
    Egyébként nem értem, ezt miért nem csinálják meg rendesen. Nem lenne bonyolult. Csak kéne egy kapcsoló az opciók között, hogy az állomás által termelt cuccokból az igényeknek megfelelő mennyiséget elvehet-e az építész vagy sem. Ha igen, akkor simán csak megnézi a script, hogy "A" tárolóban van-e elég anyag, és ha igen, akkor egyszerűen átrakja "B" (Build) tárolóba, ha nincs, akkor pedig addig csak "B"-be termel tovább, amíg ki nem elégítette az igényt.

Már egy hete nem játszom, nincs időm sajnos...:-(
  • RJoco
    Saját állomás adná az anyagot. De akkor ez felejtős. Marad a sok klikkelgetés.
  • mumoka 2012
    van 1 hírem a napokba a win 10 re kérés nélkül települ a frissítés ha kivan kapcsolna a-kor is irták pcw-ipon meg egyéb helyen nekem fúl friss a win 10 de ecer sem volt sem kék halál sem újra indulás magától edig
  • Jóózsf István #4066
    Így már, (3.20) hogy megszabhatod, hogy elfogadjon-e enpécéktől építőanyagot rém egyszerű. Talán van is egy gyári profil szintén a törvények között. Nem tudom a pontos megnevezését, de rá fogsz ismerni. A lényeg, hogy állítsd saját berkekre és aztán az építkezésen húzd fel az árakat!!! Mivel saját magadnak fizetsz ezért mindegy, hogy mennyi zsé pörög meg.
    Hacsak nem arra gondoltál, hogy ugyanazon állomás adja az építőanyagot, amit építesz. Amit viszont nem erőltetnék, mert az azt hiszem nem túl megbízható. Mármint hibás.

Hülyeséget írtam. Nem 98 SE volt, hanem Me, mint millennium.
  • RJoco
    Esetleg valaki le tudná írni konkrétan, hogy hogyan lehet beállítani, hogy a saját állomásom lássa el automatikusan az állomás építő részlegét.
    Próbáltam belőni, megfelelően megadni az árakat, de a hajó csak állt ott és kereste a vásárlási lehetőséget.
    Még pénzt is adtam a build részlegnek.
  • TokraFan
    "Emlékeztek, amikor a 98 SE-t két-háromhavonta újra kellett rakni?"

Rémálmaimban se térjen vissza! Bár a 98 már istenes volt, az igazi szopás a W95 volt. Instant kékhalál napi szinten többször.
    Windiws NT-t hasnzáltam játékon kívül minden másra. Az működött stabilan. Nem az MS írta, csak megvették...
  • RJoco
    Üssük-üssük :D
    Nem szeretem amikor csak úgy újraindulgatnak a gépeim.
    Főleg, hogy az egyik szerverként üzemel és újraindulás után már nem indulnak el a programok, mert ahhoz be is kellene lépni.
    Így megoldást kerestem rá és mindjárt megcsináltam a nagy gépemen is a dolgot.
    Így most nincs problémám ezzel a májusi vacakolással.
    A Surface-emen érdekes mód nem frissítette le azt a bizonyost, pedig ennél be van állítva. Csak nemrég vettem.
    De a frissítések között ott van, bármikor rányomhatnék, de nem hülyültem meg...
    Egyéb frissítéseket megcsinál és emiatt nem is nyavajog.
    Érdekes, hogy M$ a saját termékét nem akarja hazavágni.
    Úgyis mindegyik gépen az Eset véd, így nem lényeg a frissítés a defender miatt.
    XP-t telepítettem nagyon gyakran.
    Meg W7-et is, amíg nem találkoztam a YourUninstaller nevű programmal. Ezzel uninstallálva a nem kellő programokat, fényévekkel megnövelhető a rendszer élettartama. Ugyanis kitakarítja a registry-ből a törölt program bejegyzéseit.
    Ezt használom W10-en is.
    Egyszer állítottam vissza alaphelyzetbe a GTA5 miatt és az sem oldotta meg a problémámat. Úgyhogy fölösleges volt.
    De addig ment a rendszer már úgy legalább 2, de talán inkább 3 éve is.

Nem furcsa, ha az ember túl nagy dolgot akar.
    Egy baromi nagy területet foglaltam le a kapu előtt. A kaputól legtávolabb eső sarokba tettem a hivatalt és a dokkot.
    Majd kb a kapu két oldalán, oldalanként elhelyeztem úgy 30-30 split védelmi modult. Teljes fegyverzettel. Nem gondolkodtam, csak, hogy jó erős legyen és ami átjön a kapun, az azonnal kapja az ívet.
    Szerintem ez nem tetszett neki.
  • Jóózsf István #4062
    Még egy kicsit had üssem a témát. Én is úgy tudtam, hogy visszavonták a májusit, de valamelyik nap írta egy cimborám, hogy épp most települ neki.?!?!?!?
    Arra gondolok, hogy esetleg hardver specifikus a frissítés engedélyezése.
    Egy óvatlan pillanatban visszakapcsoltam (én is paranoiás vagyok vindóz frissítésekkel kapcsolatban.) És akkor ajánlotta fel a KB4560960-et Elgyengültem és rányomtam. Másnap jelent meg a cikk... Képzelhetitek mennyire boldog lettem!
    Soha többé!
    Inkább megvárok minden egyes frissítés után egy-két hónapot és akkor is csak abban az esetben frissítek, ha szükségem van valamire belőle.
    A mikorcopf joggal indulhatna világ legtetűbb cége versenyen. És ezért a munkáért van képük 80 pengőt elkérni!!!
    Emlékeztek, amikor a 98 SE-t két-háromhavonta újra kellett rakni? Már becsukott szemmel is ment! Vagy az az XP volt?

Azért az furcsa, hogy egy építmény miatt hal le a játék! Ilyenről nem is hallottam!
  • RJoco
    Nem kapok frissítést, mert letiltottam.
    A májusi úgyis tré lett, szerencsére már korábban letiltottam.

A "nem gyereknek való" állomásképződménnyel volt a probléma. A gép sem bírta.
    Most is először ment kb 10 percet a játék. Nem is voltam az állomás közelében.
    Aztán ment 5 percet. Majd úgy döntöttem, hogy akkor törlöm, amit betettem tervnek.
    Betöltés után ezzel kezdtem. Arra volt időm, hogy az egyik modulcsoportot kihúzzam a terület szélére, de az egérgombot már nem engedtem el.
    Majd ezt követően megnyitottam a térképet és máris kékhalálozott a gép.
    Újraindítás után sikerült törölnöm a tervet, ahogy szerettem volna.
    Most odébb építek egy kisebb védelmi pontot. Legalább kevesebb nyersanyagba is kerül. És lesz rajta Plasma torony is. Mire az ellen lőtávolba ér, addigra már lövik ezerrel. Vagy nem, mert ugye csak támadásra reagál az állomás....
    Azóta nem zárult be, kb. fél órát sikerült játszanom, mire én léptem ki.