Egosoft X4
  • RJoco
    Tetszetős darab, kedvet kaptam rá. Az a lényeg, hogy a digitális cucc jó legyen benne. És a PC analóg kimenete amúgy is egy vicc. Akkor már szívesebben vinném ki DP-n a hangot. Vagy HDMI-n.
    A leírás szépeket ír, érdemes lenne teszteket, véleményeket olvasni róla. Bár én enélkül is megvenném.

Engem nem zavar, hogy nem jött frissítés a játékhoz. Legalább biztos, hogy nem csesztek el semmit, ami eddig jó volt.

A minap lelőttem 2 katicát és elkaszáltam 1 ibolyát. Nagyjából egy kupacon voltak, de szerencsére el voltak foglalva egy állomással. Amúgy az állomást is sikerült megmenteni. Ha nem is az egészet.
    Szépen egyesével haladtam. A sárkánnyal megbénítottam a katicákat és lefegyvereztem őket. Majd az ibolyát is megbénítottam, de annak már csak a tetejét fegyvereztem le. Az alja túl macerás. Majd hoztam a csörgőt és pusztítottam. Meg is fizettek a splitek.
    Közben sajnálattal tapasztaltam, hogy a rendszerükben felhúzott védelmi állomás által kilőtt hajókat nem köszönik meg.
    Pedig direkt a kapuba építettem. Ami Xenon átjön rajta, azt elintézi az állomás.
    Közben át kellene ugranom a választási rendszerbe, mert ott is épp randalírozik 2 katica és 1 ibolya.
    De annyi a teendő.
    Ebből a rendszerből ki is kellett tiltanom a szállítóimat, mert az összes hülye erre kerül a split rendszerbe. Pedig a másik irányból sokkal egyszerűbb lenne menni. És veszélytelenebb, mert itt rendszeres a xenon aktivitás. Már kellett szállítót mentenem. Nem is egyet.
    A plusz poén, hogy mikor kiadom nekik a menny oda parancsot, akkor még arra mutatja az útitervet, amerre szeretném, hogy menjenek.
    Aztán valahol eltévednek és a másik irányba mennek.

Még úgy 8 milla hiányzik, hogy megvegyem az L-es hajógyártervet.
    Ez meg is lenne azzal az építős feladattal, amit ki kellene logisztikáznom.
    Ügyesen építettem 3 Vulture-t. Csak azt nem néztem, hogy korábban melyiknek a terveit sikerült ellopnom (illetve néztem, csak rosszul emlékeztem és emiatt nem jót loptam). Úgyhogy mikor bepakoltam az 1020 HP-t, akkor meglepődve tapasztaltam, hogy csak 850 fér bele. Aztán látom, hogy Vanguard-ot építettem és a Sentinel-nek nagyobb a raktere
    Ráadásul 3-at is építettem.
    Viszont SPL MK4-es hajtóművet kaptak, súlycsökkentő és sebesség növelő tuninggal. Rendesen meg is lepődtem, hogy milyen gyorsan megfordultak két állomásom között. Szóval nem akkora a csalódás.

Azt is sajnálattal tapasztaltam, hogy az állomás építési és bontási tervében nincs sorrend.
    Még épül pár gyár és, hogy folytonos legyen az építkezés, mindig hozzá szoktam adni ezt-azt. Gondoltam ideje leszedni a két 1-es nagy kampót és felrakni a helyére 2 hármas kampót. Úgyhogy kicsit módosítottam, hozzáadtam pár dolgot, köztük a kampókat is.
    Gondoltam, hogy a gyárak építése után folytatja a bontással, majd az új kampók építésével. Így nem marad az állomás sokáig nagy dokkolóhely nélkül. Ehelyett leállította az építést és elkezdte lebontani a két kampót. Úgyhogy az állomás egy darabig kampó nélkül marad. Így kampec a gyors anyagszállításnak az áruraktárak és a tűzijátékraktár között.

Az elnököknél, ahol az előléptetés zajlik és olcsón lehet rendőrségi engedélyt (vagy mit) venni, ott drágán lehet valamilyen egyéb engedélyt is venni. Fajonként változó, olyan 10+ milla körül mozog.
    Most arra nem emlékszem, hogy a Teladiknál megvettem vagy sem, sajna nem volt időm/elfelejtettem megnézni.
    A lényeg, amire ki akarok lyukadni, hogy a Spliteknél már 26 a repum és még mindig nem teleportálhatok az állomásukra.
    Így csak arra tudok gondolni, hogy ez az engedély kell hozzá és esélyes, hogy a Teladiknál megvettem. De majd még ellenőrzöm.