7250
Egosoft X4
-
Jóózsf István #4060 Kaptál mostanában vindóz frissítést? Nálam most volt fél órája egy összeomlás és újraindulás. "Semmit" nem csinált közben a gép. Nem játszottam. A TV ment rajta, illetve az is tájmshiftelve volt (Meg volt állítva az Annie Hall, mert telefonáltam) Ja és egy jücsüb is állt. Amikor befejeztem a telefont rányomtam a jücsübre és pakk! -
#4059 Amit terveztem, az nem gyereknek való.
A kapu előtti területet igénybe vettem és elvileg a kapu két oldalán húztam egy-egy vonalat a védelmi modulokból.
Azt nem tudom, hogy pontosan hova, az csak az építésnél derülne ki.
De a lenti információk alapján lehet, hogy nem is ott lesz az állomás, hanem egy rendszerrel közelebb a Xenon-okhoz.
Bár ettől függetlenül lesz egy állomás, hogy akkor már legyen szép zöld színe a rendszernek a piszkos-fehér helyett ;) -
#4058 Úgy látszik ezt nem fogom most megnézni.
Folyamatosan crash-sel a játék.
2 órája még nem volt semmi baja.
Azóta ki is volt kapcsolva a gép és többször újra is volt indítva.
Viszont addig eljutottam, hogy megnézzem mennyire is van szükség abban a rendszerben a védelmi pontra és kiderült, hogy nem nagyon. Két rendszerrel odébb is csak elvétve vannak Xenon-ok. Legalábbis ameddig a rendszerben eljutottam a crash előtt. A nagyját lelőttem. Kár, hogy nem jöttek át a Paranid rendszerbe. Akkor jó kis lóvét is kaphattam volna értük. -
Jóózsf István #4057 Azért néhány plazma nem árthat!
Emlékeim szerint roppant meggyőzőek tudnak lenni a nagy hajók esetében! (K-I) Nem emlékszem, hogy bármelyik kapitálisnak igaza lett volna végül velük szemben! -
#4056 Ok, köszi, megnézem.
Közben a kapu elé építek egy védelmi pontot is.
Úgyhogy kiderül, hogy a védelmi modulok tudnak e külön működni, mert a hivatal és a dokk nem lesz velük összekapcsolva.
Csak "energia"fegyverek lesznek rajtuk, rakéták nem.
Argon L-es Pulse, M-es Bolt tornyok és Teladi pajzs generátorok.
Mire elkészül, sok idő.
Addig őrködöm a csörgővel a kapunál.
Ahogy lefoglaltam a területet, máris átküldött fél tucat Petikét. Nem egyszerre, külön-külön. És természetesen az állomást akarták támadni, de a csörgő legénysége felkészülten várta őket.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.06.30. 18:20:01 -
Jóózsf István #4055 Konkrétan megadhatod nekik, hogy melyik rendszerbe léphetnek be. Azt hiszem már nem bugos.
A személyi oldalon, a földgömbnél vannak a szabályok. Létrehozol egy új szabályt, hogy melyik faj területére, vagy mint mondottam, konkrétan fel is sorolhatod...
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Talán igen. Ugyan sosem korlátoztam a hajóim hatótávját, mert azt is furcsállom, hogy csak 5 szektort mehetnek... Talán behaviour oldalon (Hogy a hajóén vagy a gyárén azt rádbízom)
-
#4054 Be tudom állítani valahol, hogy hány rendszert mehetnek az állomás hajói?
Az idióta bányászaim rendszeresen bejárnak az lentebb említett rendszerbe, amibe azért szépen jönnek még a Xenon-ok. -
#4053 Hewa's Twin I-be beette a fene a Xenon-t.
Fél tucat K, meg egy I.
Az Ilonka mindig 2 K kíséretében járt, így megtámadni badarság lett volna.
Aztán egyszer csak az egyik K leszakadt. Azt mindjárt meg is semmisítettem.
Majd a másik K is elég messze került, így az is elhullott.
Közben csúnyán megsérült a hajó a rengeteg P-től, bár a pajzs nem hullott le, de a hajtómű csak alig-alig ment. Azért sikerült elmenekülnöm.
Míg a javítás fojt, ez a botor Ilonka utánam jött egy ba..., megsemmisülésre.
Nem volt egyszerű, de egy lövést nem adott le a kis aranyos. Csak én puffogtattam :D -
#4052 Addig csinálsz mást. -
#4050 Nem muszáj szállítanod, megoldja magának -
#4047 Miért? :( -
#4046 Kiírja, hogy mi a gondja, mennyi anyag kell a hajó megépítéséhez, amely adott esetben nem áll a rendelkezésére.
Leszállíthatod neki te is, de a rendelés leadását követően ő azonnal intézi a beszerzést.
Hogy mennyi idő, az már más kérdés.
Van, amikor hamar megvan. -
#4044 Jégből készíti az erre alkalmas üzem.
Elsősorban Argon-oknál kell körbenézni. -
mumoka 2012 #4042 xd látni láttam hogy kell de honan az jó kérdés -
#4040 Nem tudom, nálam olyan gyorsan nem fejlődnek.
De hála a mod-nak, gyorsan tudom fejleszteni őket.
Viszont egy nem igazgató státuszút csak pár kattintás a mod-nak köszönhetően, míg egy székben ülőnek egyesével kell beadagolni a könyveket. Utána persze már előjön a gyors tanításhoz a menü, de akkor már majdnem mindegy.
Ugyanez a kapitányoknál is. Ha a székben ülnek, akkor sok a hívás és klikkelés. Ha katona vagy javítós, akkor csak pár klikk az egész.
TC/AP-vel nem játszattam annyit. AP-ben vittem végig az Argon szálat és ennyi. Rebirth-ben sem játszottam sokat. Nem tudtam megszokni a vacak kis borzot és a rettenetes AI-t a saját hajóimnál.
Na mindegy, majd csinálok egy hajót, amin csak igazgatók lesznek :D
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.06.30. 10:47:10 -
mumoka 2012 #4039 Mondjuk az érdekes, hogy honnan került Behemót a rendszerbe, mikor a térképen nem látok Argon hajógyárat.
én sokszor észre vetem a HOP pl.sokat átjár argon primbe pedig nincs keresni valója ott át küld Odysseus 3-4 meg kicsit 5-6 csapkodnak 1 -et utána vissza megy hop terület re. -
Jóózsf István #4038 Én is láttam már olyat. 3.20 ficsőr. (Szerintem) Mert eleddig nem találkoztam vele.
Azért az nem sűrűn fordul elő, hogy a már ott lévő gazdasági igazgatónál jobbat talál az ember. Már csak azért is mert viszonylag gyorsan fejlődnek. Nagyon ritkán kell őket oktatnom. Szinte soha.
X3 TC/AP-ban volt, hogy el lehetett adni az utast rabszolgának? Ja. Minthogy a ribörszben sem volt utasszállítás, csak ugye miniküldetésekben. Volt egyáltalán ilyen küldetés? -
#4037 Már rég kipróbáltam a saját hajót, de sajnos az sem működik.
Túl egyszerű és olcsó lenne.
Nem baj, talán járkál még egy-kettő a rendszerekben.
Ha nem, akkor majd a következő SCA-sat először EMP-zem és utána foglalom.
Mondjuk az érdekes, hogy honnan került Behemót a rendszerbe, mikor a térképen nem látok Argon hajógyárat.
Hacsak nem a zsák rendszerükbe építettek egyet, ahol már jó rég jártam.
Ezzel az SCA-val volt egy érdekesség is.
Arról tudtam, hogy van katona, meg javítós gárda, de, hogy börtön is legyen, benne fogollyal? Ez nekem új volt.
Márpedig az SCA-n volt egy Prisoner.
Ő nem ugrott ki a végén sem, meg mondjuk két katona is maradt.
Azt nem tudom, hogy milyen ellenállási értéke volt, az biztos, hogy nem állt át az én legénységembe.
Létszám szempontjából nagyon gáz, hogy csak legénységként szállíthatom a saját embereimet.
Ha tele a hajó a kedvenc ebereimmel, akkor macerás keresnem egy jó vezetőt az új állomásomra. Hát még a rajta lévőt lecserélni egy jobbra, ha nincs hajó az állomáson.
Viszont érdekes mód embereim maradtak az állomáson hajó nélkül is.
És nincs lakó modul sem. Csak a hivatal és védelmi modulok, nameg a dokk. -
Jóózsf István #4036 És ha a saját behemótodra dobsz emp-t?
-
#4035 Nálam is pont ez a helyzet.
Én is kérdezgettem itt, de ugyanezt a megoldást ajánlották.
Úgyhogy a szállító bányászon fegyverek vannak. -
#4034 Köszi,akkor ez lesz a megoldás,át kell neveznem a hajót hogy ne zavarjon be. -
#4033 1 K-t simán kilövök vele úgy, hogy ő egyáltalán nem lő vissza. -
#4032 A bányász hajók lényegében szállító hajók is. Mining lézerek helyett tehetsz rá fegyvert. -
#4031 Lehet én nézek be valamit,de szállító hajóknál nem látok ilyen választást csak a bányász hajóknál,szeretnék szállítani a gyáraimba Solid (ore,silicon) alapanyagokat transporter M hajókkal ,de csak a bányász hajóimmal tudom közvetlenül. -
#4030 Azért az hiányzik, hogy nem lehet az ágyúkat is irányítani, mint Reunion-ban.
A csörgő 4 ágyúja azért adja magát. Főleg, hogy rátettem a Projectile-s tuningot.
Igaz, hogy nem a legjobbat, mert negyedikre sem adta azt be, úgyhogy hagytam a fenébe.
A tornyokat kellene még tuningolni, de majd, csak, ha Argon fajta lesz.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.06.29. 20:29:26 -
#4029 Szia!
Gas vagy Mineral jelölésű hajót kell venned. -
#4028 Sziasztok,
Hogyan tudok vásárolni Solid vagy Liquid storage-os transporter hajót?Piacon nem találtam ilyen hajót, a vásárlásnál nem látok opciót a választásra,köszi. -
#4027 Felettébb érdekes.
Most foglaltam egy SCA Behemótot és még nincs Behemót BP-m. Gondoltam, hogy foglalás közben összeszedem.
De nem adta be.
Úgy látszik, hogy ellenséges hajóról nem lehet levenni.
Kerestem az Argon hajógyárat, de sajnos még nem építették újjá.
Így nem tudok a csörgőre Argon tornyokat rakni.
A második legjobb a split.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.06.29. 19:37:38 -
#4026 Az könnyen lehet.
Mikor az ember csak nézi egymás után a részeket, akkor azért néha itt-ott-mindenhol összefolynak az események.
Főleg, ha úgy nézem, hogy már úgyis láttam, közben eszek vagy valami mást is csinálok és csak azért megy, hogy menjen valami.
EVE bányászásnál nem rossz, ha van egy sorozat kéznél :D -
Jóózsf István #4025 Igen igen igen. -
TokraFan #4024 "De akkor melyik részben van szép zöld foltosra kipingálva a hajó, tele borg technológiával?"
Én úgy emlékeszm, az még akkor volt, amikor először átszállt és még Borgnak nézett ki. Asszimilálni akarta a hajót néhány dolgozóval, akkor lett Borg zöld itt-ott a hajó. Nekem ez rémlik... -
#4023 Ja. hogy az a folyadákűr bagázs.
Hogyne emlékeznék rá.
Nem valami biológiai fegyvert fejlesztettek ki együtt?
Vagy azt csak Icseb népe csinálta?
Láttam minden részt. Többször is. A TOS kivételével mindegyik sorozatból.
Ettől függetlenül van ami elvész.
De, azzal zárták rövidre, hogy időutazott.
Az esélyes, hogy új fejlesztéseket is vitt, mint a fejlesztett testpáncél.
De akkor melyik részben van szép zöld foltosra kipingálva a hajó, tele borg technológiával?
Hetes annyi fejlesztést nem tudott volna csinálni, ahhoz túl kevés nanitja volt. Nameg a borg lehet, hogy átvette volna az irányítást a technológiájuk felett.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.06.28. 21:57:29 -
Jóózsf István #4022 Ááááááá! Kihagytál egy pár részt. Pontosan én sem tudom, de először azt hitték, hogy ellenségek aztán valami csoda folytán kibékültek. Talán foglyul ejtettek egyet és szóba elegyedtek vele.. Kiderült, hogy azok is gyűlölik a borgot. Együtt akarták elintézni a borgokat de bele esett a fene és elbuktak. Aztán úgy mentették meg a sorozatot, hogy dzsénvéj időutazott. Vagy épp így zárták rövidre.
hétkilenced jóideje a fedélzeten volt már feldobhatta volna a fejlesztéseket, de szerintem azok nem borg fejlesztések voltak, de az is lehet, hogy csak nem abból a korból. Tuggya a fene! -
#4021 Nekem sem. -
mumoka 2012 #4020 sajnos az angol nem nagyon megy nekem
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.06.28. 16:52:22 -
#4019 Minden lopja az adatokat, nem értem, hogy miért akadsz fenn ezen. -
#4018 El kellene olvasni hozzá a leírást is. Minden szépen le van írva.
Épp most csináltam meg a gépemen.
Hogy ne vacakoljak annyit, exportáltam a registry fájlt és átküldtem a másik két gépemre, ahol csak kétszer rá kellett klikkelnem, párszor okéznom és már kész is mind a 3 gép. -
mumoka 2012 #4017 alapban bene kéne lenni az uninstalnak az edge be de a törvényt megint nem nézi csak lopja az adatokat . -
mumoka 2012 #4016 abban nincs futathato álomány le szetem és kicsomagolta de csak cmd van benne -
#4015 Ott a megoldás a cikk alján.
Elolvastad?