Egosoft X4
  • RJoco
    #4139
    Egyenlőre nem csesztetem. Illetve, ha nagyon zavaró lesz a frekiváltozásból eredő FPS drop, akkor lehet, hogy lassan elkezdem emelni megint a power limitet. Hátha 1-2 % is elég neki és az talán még nem gond.
    Ha jobban megy a GPU, akkor nem kellene többet is fogyasztania? Logikusan gondolkodva. Viszont, ha a power limitet nem léphetem át, akkor nem tudom, hogy ez, hogy valósulhat meg.
    Aztán lehet, hogy annyira kihegyezték a kártyát, hogy a rajta lévő alkatrészek nem bírnak többet. Végül is az alap órajelhez képest eleve jó 200 MHz-zel átlépi. Ha a boost-ot nézem, akkor is 115 MH-zel fölötte jár, mint az "alap" boost.
    Mondjuk a vizesekből eleve a "maxot" hozzák ki. Nézegettem már a 2080 Ti-t is. 2000 euróért már az ember után dobják vizes blokkal. És ennek a legmagasabb az órajele. A hibridé talán egy kicsivel elmarad, és asszem úgy 1600 körül van az ára. De nem kell extra pumpa, meg tartály, meg csövezés. A léghűtésesek meg még jobban elmaradnak a csúcstól.

    Én a kártya teljesítményfelvételét nem ismerem. Nálam csak százalékosan írja ki. Videókban látható is. A proci teljesítményét kiírja W-ban.
    Amúgy nem hiszem, hogy feljebb tudna mászni, ha egyszer elérte a power limit-et, akkor nincs tovább. A teleportálásnál a procit és a memóriákat dolgoztathatja meg, ezért a +50W felvétel.

    Amúgy simán 100%-ra kihajtja a játék a kártyát. Úgyhogy ezzel szerintem nincsen probléma.

    Milyen hajóban ülsz, hogy nem látható a kókpit? Ránézésre egy Nemezisre tippelnék.

    A látható értékekhez nem fűznél magyarázatot? Egy-kettő érdekes.
    Az a 15 GB memóriahasználat is érdekes. Nálam nem fogy ennyi. Igaz, hogy csak feleannyi van a gépben, mint neked.