X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csörgő 4 ágyúja azért adja magát. Főleg, hogy rátettem a Projectile-s tuningot.
Igaz, hogy nem a legjobbat, mert negyedikre sem adta azt be, úgyhogy hagytam a fenébe.
A tornyokat kellene még tuningolni, de majd, csak, ha Argon fajta lesz.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.06.29. 20:29:26
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Hogyan tudok vásárolni Solid vagy Liquid storage-os transporter hajót?Piacon nem találtam ilyen hajót, a vásárlásnál nem látok opciót a választásra,köszi.
Most foglaltam egy SCA Behemótot és még nincs Behemót BP-m. Gondoltam, hogy foglalás közben összeszedem.
De nem adta be.
Úgy látszik, hogy ellenséges hajóról nem lehet levenni.
Kerestem az Argon hajógyárat, de sajnos még nem építették újjá.
Így nem tudok a csörgőre Argon tornyokat rakni.
A második legjobb a split.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.06.29. 19:37:38
Mikor az ember csak nézi egymás után a részeket, akkor azért néha itt-ott-mindenhol összefolynak az események.
Főleg, ha úgy nézem, hogy már úgyis láttam, közben eszek vagy valami mást is csinálok és csak azért megy, hogy menjen valami.
EVE bányászásnál nem rossz, ha van egy sorozat kéznél 😄
Én úgy emlékeszm, az még akkor volt, amikor először átszállt és még Borgnak nézett ki. Asszimilálni akarta a hajót néhány dolgozóval, akkor lett Borg zöld itt-ott a hajó. Nekem ez rémlik...
Hogyne emlékeznék rá.
Nem valami biológiai fegyvert fejlesztettek ki együtt?
Vagy azt csak Icseb népe csinálta?
Láttam minden részt. Többször is. A TOS kivételével mindegyik sorozatból.
Ettől függetlenül van ami elvész.
De, azzal zárták rövidre, hogy időutazott.
Az esélyes, hogy új fejlesztéseket is vitt, mint a fejlesztett testpáncél.
De akkor melyik részben van szép zöld foltosra kipingálva a hajó, tele borg technológiával?
Hetes annyi fejlesztést nem tudott volna csinálni, ahhoz túl kevés nanitja volt. Nameg a borg lehet, hogy átvette volna az irányítást a technológiájuk felett.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.06.28. 21:57:29
hétkilenced jóideje a fedélzeten volt már feldobhatta volna a fejlesztéseket, de szerintem azok nem borg fejlesztések voltak, de az is lehet, hogy csak nem abból a korból. Tuggya a fene!
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.06.28. 16:52:22
Épp most csináltam meg a gépemen.
Hogy ne vacakoljak annyit, exportáltam a registry fájlt és átküldtem a másik két gépemre, ahol csak kétszer rá kellett klikkelnem, párszor okéznom és már kész is mind a 3 gép.
Az a W10 szerves része. Hagyd békén, ne piszkáld! Nem kutya.
Ha nem tetszik, akkor állíts be másik böngészőt alapértelmezettnek.
Folyadékűriek csak az NX-01-es sorozatban voltak, mint a Xindi szövetség egyik tagja. Legalábbis úgy emlékszem, hogy máshol nem jelennek meg.
A Voyager a delta kvadránsba tévedt, aztán ott harcoltak sokakkal, de a legnagyobb ellenség a Borg volt, akiket le is győztek a végén, mert Janewey (Dzsénvéj) visszament a jövőből és a tudásával rendesen feltuningolták a hajóját.
Mondjuk egy Borg gömb vagy kocka is ütős lenne a játékban.
Gyorsak és baromi erősek. Az 1000 fős legénységgel meg minden gond nélkül lehet hajót foglalni. Az már más kérdés, hogy a játék nem támogatja az asszimilációt, így az elesetteket pótolni kell valahonnan.
És még talán az amivel Sherlock Holmes jampeckodott nem is olyan rég!
De a borg fejlesztésű Voyager is odatett.
Több hajót is csináltak a játékhoz, de igazán csak a rombolók voltak használhatóak.
A BSG 75 maga a Galactica, de, ha jól emlékszem, akkor a Pegasus-t is be lehetett tenni.
Volt Star Trek hajó is, de fabatkát sem ért. A Star Trek világ sajátossága a taktikázás, bujdokolás, kidumálás. De ez ugye ezekből a játékokból teljes mértékben hiányzik. Nem állhatsz be egy szikla mögé és kapcsolhatsz le mindent, mert a kalózok akkor is megtalálnak.
Én is pont ennyire szeretem őket, mint te.
habár az a szó nekem is furcsa
de azért látom van aki tőlem is durvább dolgot tud le írni & főleg bonyolultabban.
Vagy hogy jön a reunionhoz?
Vagy már megen sík hülye vagyok?
Én magam vagyok a stressz! <#wink>#wink>
Reunion-ban volt egy.
Kicsit módosítottam rajta, így lett BSG 75-ből BSG 80.
200GJ pajzs és minden fegyver ráment. Még a Sohnen Beam is. Csak menni kellett és irtani. A Kha'ak destroyer-ek hullottak, mint a legyek.
Az nagyon kánon lenne!!!
Mert bár tudok idegenül, de mégiscsak az oldal és látogatói anyanyelve a magyar!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.06.28. 14:41:07
Építettem egy kapcsolótáblát.
Eredetileg az Elite-hez készült, mint a Hotas kiegészítése.
Világít, feliratozható és van rajta rotary is.
Gondoltam jó lesz az X4-hez, kipróbálom majd a Hotas-szal és ezzel a cuki táblával.
Legalább tudni fogom, hogy melyik gomb mit csinál.
Pl. most jöttem rá, hogy a "k"-val egyszerűen tudok váltani az EMP és a sima bomba között, nem kell menüben túrkálnom.
A lényeg, hogy az eszközben két különböző elektronika van, melyek olyanok, mint a játékkontrollerek.
Az egyikre 64 gombot lehet aggatni, erre kötöttem 10-et. A maradék 10-et.
A másikra 32 gombot, plusz POV-ot és potméterekkel analóg karokat is meg lehet oldani.
Ezen van most úgy 28 gomb és 2 rotary.
És ezt nem látja a játék. <#falbav>#falbav>
Amihez eredetileg készült (Elite Dangerous), azzal nincs gond. Ott az egész táblát könnyedén fel tudom konfigolni.
A winben sincs gond, az is látja és érzékeli az összes gombot.
De az X4 az nem. Miért is tenné?!
Túlságosan is jól sikerült játék lenne, ha minden gond nélkül menne.
Szerdán már nem dolgoztam, meló helyett ezt építettem. Na nem 8 órában, de jó sok benne van. És most nem megy azzal a játékkal, amivel igazán játszani akarnék.
Azért annak nagyon örülök, hogy Elite-tel megy.
Százszor leírta a szót és sehogy se jött ki mit akar vele kifejezni. Megnéztük szótárban is és arra jutottunk, hogy ő a "hiteles" szó kiváltására használja. De ha nem spórol ki néhány betűt, és azt írja hogy KANONIKUS, akkor hamarabb eljutok ehhez a felfedezéshez. Mumó! Megint sikerült felnyitnod a szemem! Köszönöm!
És egyben dögöljön meg minden anglomán gyökér!
kanonikus (melléknév)
szabályos, törvényes, az egyházi törvényeknek megfelelő
Azért nem lenne nagy baj, hogy ha már ott jársz, linkeket is hoznál magaddal!!!
https://www.nexusmods.com/x4foundations/mods/349?tab=videos
https://www.nexusmods.com/x4foundations/mods/524?tab=files
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.06.28. 14:36:19
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.06.28. 12:01:29
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Re: Anyone hit xtreme ranks yet?
Unread post by CBJ » Tue, 23. Jun 20, 16:41
Ebany wrote: ↑
Tue, 23. Jun 20, 16:32
I'll clarify that so there's no confusion.
Thank you. Your post as a whole is really helpful. 😊
Hard for any player to provide this evidence as we can only get a Steam/GOG achievement once, also I discovered a while back with Xtreme Trader that these achievements aren't retroactive - had to reload an old save prior to Rank 30 for it to be recognised. Aside from this I feel we shouldn't be testing a reduction in Fight Score requirements to find the bug but instead try editing a save with the following changes:
<stat id="fight_score" value="2559999999"/>
<stat id="fight_rank" value="29"/>
That's pretty much what I did when I was testing it, but to be fair I may have already adjusted the numbers by the time I did so. There's no particular reason why it shouldn't work for large numbers as we have support for 64-bit integers in the stats system, but it may not have been being used correctly in this case. Either way, it's a moot point with the smaller numbers!
So I guess now my question is: When will the change take place for GOG and Steam achievements?
The change to the score values should be in the next update, which is coming soon™. The rank value should then update the next time you increase your score, and that should in turn trigger the recording of the achievements.
Ahogy gondoltam.: Picsogott a nép!
Ahol fogtam a csörgőt, az a rendszer jelenleg senkié.
De látom, hogy a Teladi már tervezi oda a védelmi pontot városházával.
Én is leraktam egy védelmi pontot, de még nekem is várnom kell az építőmre, illetve még némi nyersanyagra.
A rendszerben csak egy Teladi építőhajó munkálkodik, épp egy másik állomáson. Ahova ezerrel talicskáznak a szállítók egy HP-t gyártó állomásról.
Hát én erre az állomásra teleportáltam és meghackeltem a termelő és kereskedő terminált.
Jelenleg minden szállító áll az állomás körül, mert nem tudnak vásárolni.
Nem tudom, hogy meddig tart, de remélem addigra megérkezik az építőm és előbb felépül a hivatal.
In Sector - Out Of Sector Ezeréves trükk. Együtt él az X univerzummal. Néha kénytelenek vagyunk alkalmazni, hogy végrehajtódjék egy-egy feladat. Egy kezdő X játékos ezt tanulja meg elsőnek! <#nyes>#nyes>
Csak a lényeget felejtettem el.: A legénység átcsoportosítása szempontjából tök mindegy, hogy a szektorban, vagy kívül vagyunk. Pont ugyanúgy lesz végrehajtva és pont úgy pöcsölnek a kabinok.
Ez a hiba már a Reunionban is benne volt.
És itt is írtam, hogy volt, amikor ki kellett mennem a rendszerből, mert nem dokkoltak be a kapszuláim a hajóba.
Mondjuk nem voltak szürkék és szerencsére sosem foglalás közben. Ez lehet a béta műve.
Te szeretsz igazán stresszesen élni, úgy látom 😊)
Ezen kívül olyan is van jelenleg, hogy visszaküldöm a hajóra a kis csapatot, amiből megérkezik valamennyi, a többi, meg a másik hajón marad. Átküldöm a maradékot, amiből szintén nem megy át mindenki. Aztán valahányadik alkalomra sikerül mindenkit lepaterolnom a hajóról. Még jó, hogy ez a hiba sem foglalás közben van, hanem utána, mikor a javító gárdát mozgatnám egyik helyről a másikra.
Ilyen szempontból nem lenne rossz, ha tömegesen kijelölhetném őket és mondjuk a katonákat átrakhatnám szerelőknek és vissza. De egyesével, inkább fenntartok még egy hajót.
Az is zavaró, hogy katonából csinálok kapitányt, majd amikor lecserélem, akkor a szerelőkhöz kerül, pedig nem az volt és a katonai tudása amúgy is nagyobb. Úgyhogy a nevekre nagyon figyelnem kell, ha vissza akarom kapni a jó katonámat.
Tegnap amellett, hogy vacakolt a rendszer és a játék a végén, extrában az összes objektumhoz, amit kijelöltem és közelítettem felé, eltűnt a kijelölés. Nem a sárga, csak a sima.
A legmókásabb amikor a két gigász: A Monitor és a hajógyár CV-je egymást lőtték a haszontalan fegyvereikkel. Na ezt nevezem én állóháborúnak. Sérülés egyik hajón se keletkezett, de folyamatosan ontották egymásra a meggymagokat!
Embertranszportot most sem értem. De úgy néz ki, hogy működik. Kis hunyorítással el lehet fogadni. Na jó. Erős hunyorítással!
Nem is ez a lényeg.
A legénység mozgatása elsőre nem sikerült túl jól. Annyit elértek, hogy a hajóról elhozza minden embert akit kérünk. Innentől érdekes. Ugyanis a kabinok elhagyják a hajót és elmennek a fogadó hajóig és ott legyeskednek. Ugyanúgy nem tudnak dokkolni, mert bénák.
DE...!
Nincs jelölésük, mint mindennek a játékban. Nem lehet rájuk kattintani. Tehát; Effektív nem léteznek! Térképen és a radaron sem látszanak. A be nem dokkolt kabinok utasai szürkével vannak jelen a legénységi listában.
Gyanítom, hogy az IS - OOS jelenség még mindig játszik.
Mivel pont ennek a foglalásnak az elejére kellett visszatöltenem, már nem voltam elég higgadt, hogy tesztelgessem.
Ja igen. A fogadó hajó sem vesz tudomást a kabinokról. Ha megmozdulok, mivel a rajomban van az is megmozdul. Eddig ez nem így volt. Ebből arra következtetek, hogy simán kijön a szektorból is utánam és hagyja megmurdelni a katonákat.
Szóval kissé kusza lett a rendszer. Próbáltak egyszerűsíteni rajta, de egyelőre inkább rontottak.
Először bezavart egy másik program és a képernyő bizonyos pontján átváltott asztalra a játékból.
Most meg csak úgy bezárta magát. Még jó, hogy az automentés pár perccel ezelőtt történt.
Pedig mit figyeltem, hogy mikor lesz már meg, nem találtam több rendszert és akkor sem jártam többen, mint korábban, erre most nézem a tevékenységeknél, hogy már megvan...
Ha valamit "szerencsétlenség ér", vagy én vagyok "szerencsétlen", akkor aznapra felhagyok minden fontosabb dologgal (lelövöm magam, mint a minap a gépet a kékhalálnál).
Fekvés, könyvolvasás, filmezés lesz az aznapi program.
A reggeli pixelhibánál kellett volna szájba lőnöm magam! <#wink>#wink>
Ez már inkább vicces! Vagy tényleg ennyire levették a szinteket, vagy fogalmam sincs mit bénáztak el!