Egosoft X4
  • Jóózsf István #3928
    Na akkor mondom. Ahogy nézitek a dejót, a vége felé mutatom a tutit. De ezt úgy képzeljétek, hogy miközben vettem fel, úgy jöttem rá a huncutságra. (Talán a felénél!)
    A lényeg. Az ugye teljesen világos és nyilvánvaló, hogy a jobb gombbal forgatjuk a TÉRBEN minden irányba. A ballal viszont, csak EGY SÍKON(!!!) tudjuk négy irányba taszigálni amit látunk. És itt esik bele a fene! Amíg nem nyúlsz a bal gombhoz (Természetesen hozzányúlsz, mert azzal operálsz.) De amíg nem mozdítod ki az építményt a kezdő pozícióból Hangsúlyoznám a bal gombbal!!! Addig nincs gond, mert a zúmolás a "kvázi" középpont felé történik. Az megint más kérdés, hogy görgővel a mutatóra zoomolsz, numpaddal meg oda ahova (Talán a látott kép középpontjára.)
    A vége felé mutatom a "hibajelenséget" ami valójában nem hiba.
    Most jön a neheze: (Ezt ha megértitek Nobel díjat kapok. De minimum egy pedagógusi diplomát!)
    A játékban az X és a Z tengely mentén helyezkedik el az úgymond, "SÍK" és az Y tengely felel a "magasságért." Ezt azért szögezem le, mert innentől így magyarázom.
    Ha te ELHÚZOD az X tengelyen a képet és utána fordítasz egyet rajta 90, vagy akár 180 fokban, akkor eltolódik a közepe, de mivel a közepéhez képest tudsz "valamennyire" bezúmolni, előfordulhat, hogy az a közép kikerül az építményed szélére, mert a "KÖZÉP" az a KÉP közepe és nem az ÉPÍTMÉNY közepe. Szóval amikor te elhúzod az építményt az X vagy Z tengelyen, akkor tulajdonképp "LEHÚZOD" a képzeletbeli középpontról!!! De zúmolni arra a pontra fogsz, csak az épület már néhány száz méterrel odébb van! Ez főleg a 180 foknál számít, mert ott a legijesztőbb a különbség.
    Azt, hogy akkor "ALULRÓL - FELÜLRŐL" miért nem tudsz bezúmolni, azt a fene se tudja!!!! Régen gondoltam arra, hogy esetleg a telek mérete is bejátszik?!?!?

Ebbe bele is izzadtam!

Amúgy, pont ennél az építkezésnél (Amikor elkezdtem építeni) futottam bele ebbe a jelenségbe. Tehát, menet közben módosítottak rajta a fejlesztők, mert ez már talán a tizedik gyáram volt. De ha nem, akkor ügyesen sikerült elkerülni.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.06.20. 09:31:18