Egosoft X4
-
Ez közel sem ilyen egyszerű.
Ha lett is volna 3 dedikált bányászhajó, az akkor is fajonként 3. Plusz az sem mindegy, hogy gázt gyűjt vagy kavicsot, erre is külön van.
Mondjuk, ha jobban belegondolok, akkor megvan a 3 dedikált bányászhajód
Asszem van S-es méretben egy-egy. M-es méretben biztos, hogy van 1-1, ilyeneket használok. És L-es méretben is van 1-1.
1-1=gáz-kavics.
De lehet, hogy S-es méretben nincs, akkor viszont egyszerűsödött is a dolog.
Vagy mégsem annyira.
Van Vanguard és Sentinel. Azonos fajnál. Egyik gyorsabb, másikba több cucc megy. De ez a fajoknál is így van. A Teladik rendelkeznek a legnagyobb rakterűekkel, cserébe lomha dögök. A Paranidok nagyon gyorsak, de kisebb a rakterük. Az Argonok valahol a kettő között. A Splitek most így passz. Eddig nem nyerték el a tetszésemet nem harci jármű terén.
Az L-es méretnek hatalmas a raktere, cserébe sokkal lassabb, mint az M-es. És egy L-es árából több M-es jön ki, amiknek összességében nagyobb a rakterük. Legalábbis bányász hajóknál. És gyorsabbak is. Jobban manővereznek. Nem bénáznak az állomásra dokkolással.
Ahogy hozzárendeled a hajót az állomáshoz, úgy ő elkezd bányászni. Azt sajnos nem tudod neki megmondani konkrétan, hogy mit. A raktárigény beállításával lehet játszadozni.
Én pl. nem értettem, hogy miért nem bányásznak metánt. Mert nem volt rá igény. És raktér sem. Ahogy lett mind a kettő, máris 3-at küldött az anyagért. Az 5-ből.
A hajófelszerelés nem olyan rossz. Kb., mint Elite. Bemész, megmondod, hogy mi kell, azt kapod. Kivétel, ha nincs nyersanyag, de az nagyon ritka. És viszonylag hamar be is szerzik, de te is beviheted, mert kiírja, hogy mi kell és mennyi.
Annyi, hogy ugye fajonként vannak dolgok. De az hamar megtanulható, hogy pajzsból Teladi, toronyból Argon.
Amúgy a játék tényleg nagyon jó és már játszható.
Ahogy Tokra is írja, itt inkább a nyűgök jönnek le. De azért én is igyekszem a pozitív dolgokat is leírni.
Mint a hajófoglalás, vagy amikor Katikat és Ilonkákat írtok egy M-es hajóval.
Ha nem élvezném, vagy tényleg akkora nyűg lenne, már rég abbahagytam volna. Van egy rahedli másik játékom, amit majd egyszer szeretnék kipróbálni.
De ez most beszippantott.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.06.12. 16:33:43