Egosoft X4
  • RJoco
    #3765
    Tehát öt szektor.
    Ez is kijátszható, csak minden 5. szektorba kell egy raktár állomás.
    A vételi és eladási árakat meg úgy kell beállítani, hogy egymástól vegyék.
    Szerintem egyszerűbb lesz gyárakat felhúzni arra a raktár állomásra.

    Megvolt az első hajófoglalásom.
    A Dragon volt épp kéznél, mind a 6 legénységi taggal. Plusz a kapitány.
    Egy SCA főnix ácsorgott az egyik szektorban magányosan. Gondoltam ránézek.
    Csak 9-en voltak rajta. Úgyhogy szépen leamortizáltam, ahogy kell. 10-20% körül a hull. Bőszen tolta is ki a lézer tornyokat, nem győztem irtani őket. Én elbújhattam volna, de, ha elfoglalom a hajót, akkor azt kezdik el lőni.
    Átküldtem 3 veterán katonát (úgy látszik akkor is fejlődnek, mikor csak én lövöldözöm a hajóval) és két javítóst átminősítettem katonának. Így 5-en mentek 9 ellen.
    Győztek.
    A javító drónok igencsak lassan dolgoztak, besegítettem a hajtóművekbe. Erre eltűntek. Valahol elveszhettek vagy nem tudom. Először ott voltak az infó panelon és dolgoztak is, aztán meg már az infó panelon sem voltak. Úgyhogy én javítottam fel a hajtóműveket.
    Szóval nagy nehezen becibáltam a hajógyárba. Még próbálgattam javítgatni rajta itt-ott kézzel, de nem mindent lehetett.
    Úgyhogy ráköltöttem.
    Feltöltöttem legénységgel, a Dragon-t is.
    Így most megvan az első csatahajóm.
    És a parásabbaknak csak halkan jegyzem meg, hogy a nagy shield generátorokkal nem vacakoltam, kiszálltam és lerobbantottam a francba bombákkal. Utána már egyszerű volt lelőni a pajzsot.

    Néhol azért kicsit hülyét kaptam. Mikor kiszálltam űrruhában és egy korábbi kiszállásnál már átváltottam a javító lézerre, újbóli kiszállásnál már megint bombán állt a rohadék. Elpazaroltam két bombát. Érdekes, ha hajóról hatástalanítom, akkor vissza tudom szedni, ha szkafanderből, akkor elenyészik a semmibe.
    Míg lezongoráztam, hogy mit szeretnék a hajóval, addig a köcsög kapitány kidokkolt. Utána meg bénázott a visszadokkolással, úgyhogy megint nekem kellett bedokkolnom.
    Lehet, hogy egy mérnök nem az igazi kapitánynak. Végül is ezt már a Star Trek-ben is "elmondták". A mérnök maradjon a motornál...

    Érdekes mód az SCA-nál nem esett a központi repum. Egy másik hajó szintén -5 volt. Annak ellenére, hogy egy főnixet már lelőttem korábban és most ezt elfoglaltam. Illetve lelőttem egy másik kis hajójukat is, mert épp molesztált egy Teladi szállítót, de már késő volt. Megsemmisült mind a kettő a végén.