Egosoft X4
  • RJoco
    #3715
    Még mindig off!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Én is nézegettem ilyen régi cuccokat.
    De igazság szerint inkább újat vennék vagy építenék egy quad 400-ast (vagy 404-est?). Mert az annyira jó. Nem tudom, suliban sokan próbálkoztak vizsgamunkával ilyennel, egyik sem működött... De azért megkapták a papírt. Szóval nem biztos, hogy az építés a megfelelő megoldás.
    Nem tudom, hogy a magyarországi médiamárktban mik a lehetőségek, itt Németországban az egyikben van egy kb. külön terem. Elzárható a csarnoktól. De az osztrákoknál a Saturnban is van próbahelység.
    Szóval aki komolyan gondolkodik, az kipróbálhatja a cuccot, hangfalakkal, saját zenével. Mert az nagyon fontos, hogy a saját zenéd, hogy szól rajta. A populáris a kutyát nem érdekli...
    Ilyen szempontból én egy 400 euró körülit nézegettem. De mivel már megint "társasházba" költözöm, így teljesen fölösleges.
    Ismerősöm 200 euróért vett újat a médiában. Rá lett kötve két régi Schneider hangfal és laptopról nyomta a zenét. Gyönyörűen szóltak a hangfalak. Korábban egy pár eurós kínai csodára volt kötve, azt hittem, hogy valami van a membránnal, de nem. Csak az elektronika volt sz@r.
    A lényeg, hogy kétszer annyiért, mint a hölgyike régi cucca, már újat kapsz. Garanciával.
    És ami fontos, hogy még hangkártyával sem kell vacakolnod, mert ezeket már AV Receiver-nek nevezik. Vagyis megdugod HDMI kábellel, ami jön a gépedből és arról leszedi a hangot magának. Aztán egy másik HDMI kábellel tovább küldöd a monitorba a képi jelet.
    Azért általában van rajtuk AUX bemenet is, ha mindenképp a hangkártyát akarod használni.
    És, ha már olyan (mert én olyat akarok, ha vennék), akkor wifi és BT kapcsolat is támogatott.
    Természetesen itt is van egy rahedli paraméter, amit érdemes figyelni, de az ebbe való belemélyedést meghagyom neked :)
    Azért régen is jót röhögtünk azon, hogy a PC először csak csipogott, mikor a Commodore-nak már 4 csatornás hangkimenete volt, aztán még többet röhögtünk mikor minőségi hangot jack csatlakozón keresztül akarnak kiküldeni.
    A komolyabb cuccok azért RCA-t használnak. Ha meg még komolyabb, akkor még aranyozott is.
    Mondjuk a PC nyavajájával sajnos én sem tudok mit kezdeni, nekem egy LG minihifire van kötve a gép. És minő meglepő, az LG-n szintén RCA az AUX bemenet. Nem szól rosszul, de a nagy hangfalaim azért jobban szólnak egy jó erősítővel.