Egosoft X4
  • RJoco
    Csak év eleje óta vagyok Noctua fan :D
    Építettem egy kis médiaközpontot a TV alá, ami viszi a 4K filmeket, nem gond neki a böngészés és a torrentezés. Játékra nem alkalmas, nincs benne VGA kártya, csak a 8100T-nek a beépítettje, de a 4K nem probléma neki. Fontos volt, hogy keveset fogyasszon, mert éjjel-nappal megy.
    Szóval kellett bele valami halk venti, mert a házak gyárijában nem igazán bízom. Így ismerkedtem meg a Noctua-val. És a benne lévő HDD hangosabb, mint a venti. Illetve talán a levegőáramlás hallható a ház résein.
    Januárban egy 12 cm-es került bele, ULN típus, LNA kábellel. Most még beletettem egy 8 cm-es PWM szabályzásút. Így hűvösebb az alaplap. A procin meg passzív hűtés van. Az is hűvösebb.
    És még mindig zajtalan.
    Szóval ennek köszönhetően és, mert nagyon barátságos ára van, vettem egy 5-ös szettet 140-esből. PWM-es. 1800-2000 körül van a max fordulat.
    Eredetileg a hűtő mindkét oldalára akartam tenni ventit, de sajnos ez nem kivitelezhető. Egyrészt a memóriák miatt már nincs hely.
    A másik, hogy bár rá van írva, hogy hűtőbordákhoz is jó, de ez esetben a gumirózással már nem vagyok megelégedve. Direkt ezért rendeltem gumi kábelátvezetőnek nevezett furatba rakható elemeket. Ezen keresztül lett rögzítve a borda a házhoz, így ott is van extra rezgéscsillapítás. Viszont a ventit a bordához rögzítő csavarok közvetlen érintkeznek a venti házával, sajnos oda nem tudtam semmilyen gumis megoldást tenni. És megfelelő méretű csavarból most nem állt a rendelkezésemre, hogy másképp oldjam meg a dolgot.
    Még maradt három így. Előre terveztem betenni kettőt a Fractal-osok helyett, de már nem volt kedvem hozzá. Kikábelezni a benn lévőt, bekábelezni az újat... Majd később. Sajnos a VGA ventije 12 cm-es. Mondjuk az sem hangos és 1400-as fordulaton jár. Asszem a Corsair jele van rajta.
    A színe egyáltalán nem zavar. Igazság szerint nem is érdekel. A LED-esektől amúgy is herótom van. Eleve nem üveglapos házat vettem, így tőlem akármi világíthat benne, azt csak minimálisan látom. A ház teteje rácsos, ott van a hűtőborda. Emiatt némileg belátni és a VGA hűtőbordájának a ventije fehéren világít. Szerencsére nem erős, így egyáltalán nem látszik az asztal alól.
    Természetesen a vízpumpán is világít a logó és asszem a VGA-n is világít. Amikből semmit nem látni :D

A sárkányból a ZYA--nál építtettem. Csak annyi a neve, hogy Dragon. Tuningolva 1100 körüli a normál és 8000 körüli az utazó. Boost-ban meg asszem tud 10k-t.
    Ha más tuningot választok, akkor jobb a manőverezhetősége, de 1000 körül repül és asszem olyan 5-6000 az utazója.

Pulse: elsősorban a nagy hajókat szeretem, de bármit lelövök, ami piros és X-el kezdődik a faj neve, ahova tartozik. Nem vagyok fajgyűlölő, de a Wharf-jukon semmit nem építhetek...
    Amúgy pont ma volt, hogy 1,5 km-en belül volt a kis busz, szépen meg is vártam míg célra állnak a fegyverek. Ilyenkor általában hosszabban várok. És kétszer is beletaláltam az állomásba. Pedig korábban ilyen távról nem volt gondom. Mindegy, közel mentem hozzá és akkor már jó helyre talált. Viszont, ha így is úgy is közel kell mennem, akkor jó a ratata is. És a P-k ellen is hatásosabb, a kisebbek meg annyira már nem veszélyesek rám. Mondjuk 11k pajzzsal (70%-os módosítással) nem tudom. Majd meglátjuk. A Nemezisnek 17k-ja van, de a módosítás csak 30%-ot dobott az eredetin, ellenben gyorsabban tölt vissza és a visszatöltéshez szükséges idő is csökkent. Az L-es fegyvereket közel nem érezte meg úgy, mint a Cobra.

Az új ficsőrökről sok mindent nem írhatok.
    Azt sem tudom mi van benne. A lista mindig is hosszú volt és túl angol, hogy végigolvassam.
    Az állomás management részt még nem néztem.
    Az tényleg jó, hogy ki van írva a fegyverek mérete, bár ez korábban sem jelentett gondot.
    Egyszer kell klikkelni a főmenüben a mentés betöltésére, ez szintén jó. Az már kevésbé, hogy az Enter erre a műveletre még mindig nem használható.
    Talán kevesebb csendet kell hallgatni.
    Mást nagyon nem próbáltam, leginkább adminisztratív irányítás volt ma és nem igazán küldik és utazgatás.

Mondjuk egy "lődd le az állomásnál a kriminális alakokat" küldinél nagyban vártam, hogy a kis dokk körül jelenjenek meg a célpontok, mint korábban szokott lenni, de semmi. Elmentem a nagy dokk felé és kapásból berakta a kellő mennyiséget.

Nem tudom, hogy mennyire vagytok képben a Defence Disc nevű modullal, én elég sok védelmi állomást építek megrendelésre és legutóbb egy olyan kis területre kérte a Split, amibe nem fért el az Argon Administration Center. Így elmentem összeszedni a Split-es verziót. És, ha már ott voltam, akkor más modult is, köztük a fentebb említettet.
    Az állomásra amúgy két defense modul kell, amiből az egyik az adminisztrációs központ. Viszont egy nem Split desc-re vagy Bridge-re nem fér fel a kívánt mennyiségű torony. Ellenben a Split-en még hely is maradt. Nagyon durván fel lehet fegyverezni.
    És pont utána tapasztaltam is a hatékonyságát. Egy K elkezdte lőni az egyik védelmi állomást. Míg ki nem lőttem a hajtóművét nem volt semmi extra. Miután megbénítottam és az állomás megsorozta, pillanatok alatt elfogyott és robbant is a hajó.