Egosoft X4
  • Jóózsf István #3667
    Ami jól is hozhat?
    Nincs recept. A claytronic (Okostégla) is jól hoz, ha dübörög a gazdaság és építkeznek az NPC-k, A Hull Parts (Deszka) már eggyel jobb, mert az kell a hajókhoz is!
    Ebben benne lesz Tom válasza is!
    Egy nagy kérdés van. Mekkora mennyiségben tudod előállítani? Ha nagyban játszol, akkor olcsóbban tudod adni, és tőled veszik meg a népek. Ahhoz mondjuk nem árt, ha már a termelési lánc elejéről te magad gyártod a termékeket. Tehát te illetve a komplexed/gyáraid gyűjtik be érceket, gázokat és így tovább. Akkor szinte mindegy lesz mennyiért adja el, mert neked nem került effektív semmibe. Persze a gyárat fel kellett építeni és a hajókat is meg kellett venni, de az a befektetés része.
    A kereskedés meg nem annyira egzakt hogy az első gyanús jelre pánikba kelljen esni. Az, hogy hullámzik a kereskedés, az pont törvényszerű. Feltermelsz egy valamekkora készletet. közben keletkezik rá igény eladod. Leesik a készlet akkor a gyár fel fogja emelni az árat, akkor elmennek máshoz vásárolni. És így tovább. De ez csak abban az esetben igaz, ha automatán hagyod az árakat a gyárnál. Ha úgy csinálod, ahogy feljebb írtam és mindent te állítasz elő, akkor lehet azt csinálni, hogy mindent lehúzol minimumra. és akkor ez a hullámzás némileg megszűnik. Persze a kereslet még bejátszik...
    A 3.20-al ráadásul lehetünk szatócsok is! Nem is kell termeltetni az állomással, tud csak simán kereskedni is. Hogy ennek mi értelme? Berakod a világ közepére és a két végét össze tudod kötni ezáltal. Ha már csak 5 szektort haladhatnak a gyárak hajói!!!

    Logikai nézetben a beállítások között rendesen el lehet tévedni. Látni kellene Tom, hogy mit babráltál el! Mondjuk ezen túl sok mindent nem lehet!

    Én mindent azért csináltam, hogy betömködjem a gazdasági/termelési réseket. Ezért lett két téglagyáram, két ezeraprócikk gyáram, hat hajógyáram, két drogériám, négy kifőzdém. meg néhány egyéb, amik szintén a hajógyárakat szolgálják ki, de nem gyártják a teljes alapanyag skálát.
    Tehát nem elsősorban kereskedni akartam, hanem inkább spórolni. De nem voltam irigy és el is adtam belőle. Azért van most negyedcsilliárd ruppóm.