Egosoft X4
  • tomonor
    #238
    Amúgy egyedül úgy tudom elképzelni a bolygók kivitelezését, hogy szintén hatszögekre lenne felosztva egy bolygó (nem túl sokra, hogy ne legyen bonyolult). Minden kör valakihez tartozna, és minden körnek meg lenne a saját beállított funkciója (város - bányászat - gyár - agrár - katonai). A területeket (köröket) esetleg Battlezone II módjára (nézzetek utána, régi, de nagyon jó játék volt annó) lehetne elfoglalni; ahol elesik egy főbázis, ott te építed újjá az otthonod.

    Viszont ez így elméletben mind szép is jó. Csakhogy az X széria mindig is az űrrel foglalkozott, és ez a pár mondat is, amit leírtam, akkora munkát jelentene, hogy egy különálló játékként is helytállna, nemhogy az X4-ben. Továbbá, az sem egészséges egy játék szempontjából, ha keveri a szezont a fazonnal a fejlesztő. Vagy az történik, hogy ahogyan hirtelen mindent rázúdít a játék a játékosra, elmegy az egésztől rögtön a kedve (magas learning curve vagy túl sok a teendő egy adott helyen), vagy az, hogy a játék egy adott szegmensére fog koncentrálni a játékos, míg a másik szegmenst nem kedveli annyira, így negatív élményfoltot hagy benne, továbbá a játék fejlesztői elpazaroltak egy csomó pénzt és energiát egy kihasználatlan feature-re.


    Meglátásom szerint viszont tudna működni a bolygóraszállás, csak nem a klasszikus értelemben (vagyis nem ahogy a mostani játékok megvalósítják). Nem is feltétlenül kellene tudnunk leszállni rájuk, elég lenne annyi, hogy a játék gazdaságához hozzátesznek valamit az óriás égitestek. Ezt az X4-ben amúgy úgy-ahogy orvosolják majd, (workforce rendszer) viszont nem az individuális bolygók lesznek rá hatással, hanem a mesterségesen beállított biomok (melyeket valószínűleg feltolnak magasabb rátákra a bolygók közelében).
    Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.07.31. 02:45:04