• Skylake
    #16
    És igen, én ezeket rendszereket intelligenciának én sem tartom a saját emberi értékrendem alapján. Intelligencia ugyanis szerintem egy valami megléte esetén képzelhető el, szintén a saját értékrendem szerint: van tudata.

    Amíg ez nincs (szerencsére) ezek ugyanolyan gépek csupán, mint bármelyik másik. Csak valamivel jobban képesek környezetüket érzékelni, mint korábban. Nagy dolog, na és?! Stevenson gőzmozdonya esetében minden közlekedéshez és működtetéshez szükséges funkciót annak kezelője végzett. Az 1970-es évek közepén épített 3-as metró esetében már van egy alapszintű automatikus vonatvezető rendszer. A 4-es metró esetében már nincs szükség vezetőre, aki felügyeletet végez. Intelligencia robbanása? Hogyne!

    Ez az MI a mostani korszak buzzwordja. Majd megunják, kikopik és elfelejtik ezt is. Nagyobb gond, hogy e buzzword tulajdonképpen a háttérben azon célok szolgálatába van állítva, hogy még több adatot adjál meg magadról általad nem ismert, befoylásolni nem képes gazdasági vállalkozásoknak és szervezeteknek, konkvisztádor-kategóriás üveggyöngyökért cserébe, vélt vagy valós, veled elhitetett un. előnyök érdekében! És természetesen mindez jól elősegíti a különböző digitális megfigyelő és rendőrállamok létrejöttét, amelyek felvirágzása egyre több helyen meg fog indulni - teljes sebességel rohan társadalmunk ebbe az irányba! És majd a napok végén, valamikor a XXI. század közepén újra megvívhatjuk majd azt a szabadságharcot, sokkal rosszabb esélyekkel a mi oldalunkon, amit régi őseink vívtak meg a feudalizmus alkonyán, amikor már fizikai és pszichológiai értelemben mozdulni sem leszünk képesek a biztonság és a társadalmi / gazdasági hatékonyság kimaxolása miatt! Jó lesz!