• Skylake
    #15
    Viszont, ha kikerül 95%-uk a munkaerőpiacról, akkor fogyasztani sem fognak tudni. Kiknek fognak termelni a robotizált gyárak és ki vásárolja meg a robotizált szolgáltatásokat, amikor a kereslet minimálisra csökken? Vagy majd a termelőeszközök tulajdonosai az általuk megtermelt bevételről önként le fognak mondani, amelynek megtermelése az ő kockázatukkal és befektetésükkel történt, olyanok számára, akik sem vásárlóerőt nem jelentenek, sem forrásokat nem tettek be a termelésbe (=alapjövedelem)? Ki hiszi ezt el?

    Úgyhogy igen, a PR bullshit terén nagyon igaznak érezheti magát az Nvidia-s ürge! Megmondta a tutit! Előre az MI és robotika útján - nagyon jó lesz mindenkinek! Azért azt ne felejtse el, hogy ha az általa magasztalt MI rendszerek elérnek egy olyan ANI, vagy akár ehhez kapcsolódó gyenge AGI színvonalat (elvégre ő mint személy sem ért mindenhez), akkor könnyen lehet, hogy egyik napról a másik napra ő is az utcán marakodhat, az egyre kevesebb kukából kikaparható zabálnivalóért, verekedve a hozzá hasonló emberek egyre nagyobb számú tömegének tagjaival, természetesen rendfenntartó, az elfajult helyzet miatt immár éleslőszerrel telerakott robotizált karhatalmi erők óvó szenzorai előtt, amelyek gond nélkül lőnek, és csak utána kérdeznek majd!

    Kicsit később pedig, amikor még több ember kerül ki a munkaerőpiacról, a robotizált technológia tökéletesen alkalmas lesz személyek utilitarista elvek mentén történő értékének pontos, számszerű kalkulálására is! Erre az MI teljesen jó, sőt ebben a legjobb! Akinek a társadalmi és gazdasági kreditpontjai az adott szint alá esnek, nem fogyaszt, hanem csak veszteséget termel, vihető is a megsemmisítő intézményekbe, ahol nagyon hatékonyan, nagyon pontos eljárásokkal, MI rendszerek fognak dolgozni azon, hogy az emberi társadalom működésének hatékonyságát externáliának tekinthető emberi lények ne csökkentsék!