lapaleves#7
persze, mert te pont kifizeted a plusz pénzt rendes körülmények (értsd szabályozott környezeti hatású ipar) keretei közt készülő cuccokért.
ugyanmár. egyikünk se teszi. ennél sokkal nyilvánvalóbb dolgokba is szarunk bele, elcsaljuk az áfát, a kórházak meg az óvodák le vannak szarva. ott is a mutogatás megy csak, hogy ki mit lop el, de megnézném hány ember küldött direktben pénzt a helyi alapítványoknak, omsz-nek, akármelyiknek. mindig a melléduma megy, hogy kína meg trump meg a tehenek. de én ugyan nem, ott se vótam akkó'
az orrunk hegyéig se cselekszünk. én továbbra is azt mondom tök mindegy mi okozza. a létezése tény és az egyetlen lényeges, meg a marshall-kereszt. ahogy durvul a dolog, úgy fog nőni a kereslet a "prepper" eszközökre, és úgy válik minden drágábbá. szerintem a tanulság, hogy addig érdemes zseblámpa, pótakksi, tartalékvíz, pokrócok, esőálló ruha, mécses, ghb, bob, edc blablabla beszerzése. mondhatom, hogy évek óta szisztematikusan csinálva is nagyon sok idő, energia és pénz. nem lehet úgy csinálni, hogy összeklikkolja az ember egy webshopban oszt jóvan. és nem apokalipszisre kell készülni, csak az ellátó rendszerek eddiginél nagyobb kieséseire. mondjuk 3 nap fűtés ésvagy víz nélkül, az ezzel járó körülményekkel (bót egyből üres stb.).
én - bár nem eszerint haladok - szeretem felidézni ezt a mátrixot: http://www.prepperlink.com/index.php/prepare/getting-started/item/114-prepping-matrix-ver1
ez mutatja jól, hogy konzervatívan nekiállva is mennyi kérdésre kell választ (=eszközt) adni.