• nkmedve
    Az mindegy hogy hány véleményformáló, nagy újsághoz jut el egy kamuhir. A cikk is pont erről szól, hogy az emberek egy jó része már nem foglalkozik a nagy újságokkal, hanem közösségi oldalakon tájékozódik mindenféle kétes forrásból amelyeknek akár/főleg külföldi érdekeltsége lehet.

Azt, hogy inkább Trump-ról voltak kamuhirek, nem hiszem. Mi itt valószinűleg nem sok kamuhirt kaptunk, mivel nem mi voltunk a célközönsége egyik tábornak sem. Hacsak valakinek nincs rengeteg konzervativ amerikai ismerőse FB-n akkor kimarad kb. minden Clinton elleni kamuhirből (utána olvasva, volt azért ilyen rengeteg, sok megosztással). Trump-ról amiket errefele hallani lehetett azok a saját nyilatkozatai voltak amelyekre nem igazán lehet a kamuhir jelzőt ráhúzni (bár egy-egy nyilatkozata még kamuhirnek is túl meredek).

Én részemről nem voltam oda egyik jelöltért sem, összességében Sanders sokkal szimpatikusabb volt, és meg vagyok győződve, hogyha a demokraták őt jelölték volna akkor ő nyer. Igy hogy Clinton-t jelölték, elvesztettek minden demokrata szavazót akik valami változást akartak (Sanders támogatóit pedig egyenesen szembeköpte Clinton).
    Ettől eltekintve, hogyha olyan választás elé állitanak, miszerint Clinton vagy Trump, akkor nekem egyértelmű, hogy az első a kissebbik rossz/kockázat. Clintonnal kb. semmi nem változott volna, vitte volna tovább a mérsékelt Obama politikát és kész. Trumpnál nagy kockázatokat látok, és nem sok esélyt arra, hogy a változások amiket hoz, jó irányba menjenek. Az eddigiek alapján inkább egy katasztrófa fele indult az egész Trump elnökség, elég csak megnézni milyen tipusú embereket jelölt bizonyos poziciókra, és azt hogy hány választási igéretétől táncolt vissza már most egy pár hét alatt (ezek után nem tudom ki veszi komolyan bármit amit mond, beleértve más államvezetőket is).