76
-
#36 Hogy Clintonné egy alkalmatlan, öregedő pszichopata, a közvetlen munkatársai is elismerték - ez kiderült az emailekből.
-
#35 A libsik egy újabb összeesküvés-elmélete. :-D
Ami ha igaz lenne, azt jelentené, legalább van egy valamirevaló ellenpropaganda.
Trump a CNN Worldwide elnökének (Jeff Zucker): "I hate your network, everyone at CNN is a liar and you should be ashamed."
Remélem nagytakarítást végez országszerte. :-) -
ostoros #34 A lényeg nem azon a pár kamuhíren múlott a dolog, hanem azon a több száz valódi híren, amely hitelesen bemutatta, hogy Hillary egy alkalmatlan, öregedő pszichopata. -
nkmedve #33 Az mindegy hogy hány véleményformáló, nagy újsághoz jut el egy kamuhir. A cikk is pont erről szól, hogy az emberek egy jó része már nem foglalkozik a nagy újságokkal, hanem közösségi oldalakon tájékozódik mindenféle kétes forrásból amelyeknek akár/főleg külföldi érdekeltsége lehet.
Azt, hogy inkább Trump-ról voltak kamuhirek, nem hiszem. Mi itt valószinűleg nem sok kamuhirt kaptunk, mivel nem mi voltunk a célközönsége egyik tábornak sem. Hacsak valakinek nincs rengeteg konzervativ amerikai ismerőse FB-n akkor kimarad kb. minden Clinton elleni kamuhirből (utána olvasva, volt azért ilyen rengeteg, sok megosztással). Trump-ról amiket errefele hallani lehetett azok a saját nyilatkozatai voltak amelyekre nem igazán lehet a kamuhir jelzőt ráhúzni (bár egy-egy nyilatkozata még kamuhirnek is túl meredek).
Én részemről nem voltam oda egyik jelöltért sem, összességében Sanders sokkal szimpatikusabb volt, és meg vagyok győződve, hogyha a demokraták őt jelölték volna akkor ő nyer. Igy hogy Clinton-t jelölték, elvesztettek minden demokrata szavazót akik valami változást akartak (Sanders támogatóit pedig egyenesen szembeköpte Clinton).
Ettől eltekintve, hogyha olyan választás elé állitanak, miszerint Clinton vagy Trump, akkor nekem egyértelmű, hogy az első a kissebbik rossz/kockázat. Clintonnal kb. semmi nem változott volna, vitte volna tovább a mérsékelt Obama politikát és kész. Trumpnál nagy kockázatokat látok, és nem sok esélyt arra, hogy a változások amiket hoz, jó irányba menjenek. Az eddigiek alapján inkább egy katasztrófa fele indult az egész Trump elnökség, elég csak megnézni milyen tipusú embereket jelölt bizonyos poziciókra, és azt hogy hány választási igéretétől táncolt vissza már most egy pár hét alatt (ezek után nem tudom ki veszi komolyan bármit amit mond, beleértve más államvezetőket is). -
Ender Wiggin #32 18 állam nem kér semmilyen ID-t, és ebből 12-ben nyert Clinton.
CA - Clinton, IA - Trump, IL - Clinton, MA - Clinton, MD - Clinton, ME - Clinton, MN - Clinton, NC - Trump, NM - Clinton, NE - Clinton, NJ - Clinton, NV - Trump, NY - Clinton, OR - Clinton, PA - Trump, VT - Clinton, WV - Trump, WY - Trump
Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2016.11.27. 05:39:19 -
Ender Wiggin #31 És ezt melyik nagy hírügynökség vette át? Mert ami nem jut el véleményormáló nagy csatornákhoz, újságokhoz, az nem igazán álhír csak összeesküvés elmélet. Assange meg éppen Clinton ellen lebegtetett meg sorsfordító bejelentést, aztán mégis visszakozott. Ha neki annyira Trump lenne a létkérdés, akkor nem jött volna a kamu szöveggel, hogy az ország érdeke, hogy mégse mondjon semmit. Szóval az igazság az, hogy egyedül Trumpról jöttek gázos hírek, mint pl. a molesztálás, amiről utólag az derült csak ki, hogy kamu. -
fonak #30 Az megvan, hogy az usában sok helyen semmilyen ID nem kell a szavazáshoz? De még pecsétet sem nyomnak a leszavazók kezére tudtommal... A regisztrációnál sem, gondolom, ha a szavazáskor sem kérik... -
dartois83 #29 Köszi a példát, valaki kérdezte korábban, hogy milyen álhír terjed, nos az illegális bevándorlókkal szavaztatás köztük volt valahol. Nem baj, egy volt KGB-s által üzemeltetett maffiaállam valószínűleg csak az igazat mondja. -
ostoros #28 Kamu. -
fonak #27 Az elektori rendszernek az az értelme, hogy az USA egy föderáció elvileg, nem pedig unitárius állam, így nem döntheti el a választást a 4-5 legnépesebb állam a többiek ellenében. Persze így le kellett nyelnie a keleti és a nyugati partnak, hogy az általuk félállati szinten lévő bunkóknak tekintett redneck beleköpött a levesükbe... Amúgy azt, hogy Hillary megnyerte a popular vote-ot azt úgy kell nézni, hogy ha a demokrata aktivisták által a demokrata államokban szavazóként beregisztrált illegális bevándorlókat, az urnákhoz cipelt segílyes fekákat és az egyéb választási trükköket/csalásokat levonjuk, akkor valószínű nem lett volna neki több. -
fonak #26 Ha volt ilyen, csak azt csinálták, amit az USA hivatalos és nem hivatalos ügynökségei (utóbbiak közé sorolva az ún. civilek, NGO-k jelentős részét, beleértve a sorosgyurka Open Society-hálózatát) csinálnak, más országokban (soros által pénzeltek - pl. a black lives matters otthon is). -
dartois83 #25 Nem is kell csak a szélsőjobbra gondolni, nekem a magyar közmédia is röhejes ilyen téren: mióta megválasztották Trumpot, egyből mennek a szónoklatok, hogy mennyivel jobb világ lesz, meg mennyire tiszteli a Magyarországot...na persze, a korábbi nyilatkozatai alapján a nőket is tisztelte, aztán előkerültek néha bizonyos kínos megjegyzések, mi is a véleménye valójában.
Azt el kell ismerni, hogy hiába annyira fejlett a retorikai képessége, mint egy ötödikes amerikainak, elég csökönyös és rátarti volt ahhoz, hogy az egész republikánus elnökjelölt-mezőnyt kenterbe verje, utána meg mindenki szépen beállt mögé. -
Cat #24 Hamis hír volt például, hogy több ezer dollárt fizettek a Trump ellenes tiltakozóknak vagy hogy holtan találták azokat az FBI ügynököket, akik kirobbantották az email botrányt. De nálam már az egész WikiLeak elvesztette a hitelességét - Assange érdeke a változás, Hillarynál biztosan további éveket kell a követségen raboskodnia, míg Trumppal megvan az esélye, hogy ejtik ellene a vádakat.
Általánosságban véve az oroszok által pénzelt szájtok felerősítik a szélsőjobboldali üzeneteket, megkérdőjelezik a demokratikus működést (pl. a választások tisztaságát), és megpróbálják elhinteni a viszály magvait. Mind Trump megválasztása, mind például a Brexit néhány százalékon múlt csak. A mögöttes folyamatokért nem ők felelősek, de ez a néhány százalék simán fogható rájuk. -
dartois83 #23 Ami hozzánk, illetve a nagyvilágba eljutott, az valódi: az egészségi állapota, az e-mail botrány és a bengházi fiaskó ügye. Nyilván, ha valaki valami alfahír-szintű oldalt olvas, csak helyi megfelelőben, akkor biztosan tudja még, hogy Hillary-t a gyíkemberek küldték és Gyurcsány kottájából játszik. -
Ender Wiggin #22 Egy példát, ha lehetne, mert a álhír egysem került elő Clintonról, csak valódi... -
dartois83 #21 Ez nagyon ismert dolog, ha valahol elkezdenek tüntetni, és elszabadulnak az indulatok, ott már rég nem azok tombolnak, akik tisztán szeretnének valamit elérni. Lásd feketék lelövése után a rendőrök elleni erőszak Amerikában, vagy francia diákok tüntetése után Párizsban. Odacsapódnak olyanok, akiknek az egész csak egy jó buli. Amúgy jellemző a magyar "közmédiára" is, hogy a híradóban is úgy kommentelték, hogy "demokrata fiatalok" randalíroznak. Bizonyára Németh Balázska mindegyiket megkérdezte a pártreferenciájáról, az senkinek eszébe sem jutott, hogy olyanok is tüntethetnek, akik ki nem állhatják Hillary-t, de még jobban utálják Trumpot. Itthon is vannak példák, pl. 2002-ben azért Budaházy szépen elvolt az Erzsébet hídon, a 2006-os tévéostromnál is lehetett látni, hogy a fradi B-közép mellett feltűntek a buliban a kisebbségiek is. Az persze normális reakció volt?
Plusz még hozzátenném, hogy elég meglepő volt a győzelem, ha jól tudom, vagy másfél millióval több ember szavazott Clintonra, de ugye az elektori rendszer...ez azért lehet, hogy sokaknak egy ódivatú választási rendszer, egy kiegyensúlyozottabb rendszernél másképp vették volna figyelembe. -
#20 Ez a jó a feltételezésben, hogy akármit lehet feltételezni és annak az ellenkezőjét is.
Ami viszont tény, hogy a trump ellenes, békét, szeretetet és toleranciát hirdető idióták tomboltak :D
Amúgy annyi balhét esetleg el tudok képzelni, ami pl. az előző két választás után volt. Nem tudom ez miben lett volna más.
Utoljára szerkesztette: ReszegKoldus, 2016.11.26. 18:28:45 -
dartois83 #19 Szerinted. Az tényleg túlzás volt, hogy Trump győzelme miatt tomboltak az indulatok, de miből gondolod, hogy egy begőzölt neonáci alt-rightos nem kezdett el volna lövöldözni valahol? Azért ne feltételezzük már, hogy a fegyverbuzi WASP tömegbázis majd csak úgy kussban elmalmozgatott volna magában, ha Clinton nyer. -
#18 Szerintem pedig békésen hazamentek volna és élték volna tovább az életüket. Nem rinyáltak és vergődtek volna még hetekkel később is az utcákon. :)
-
dartois83 #17 Egy alternatív univerzumban, ahol a másik nyert volna, a Trump-hívek vért pisáltak volna. Trump hisztizett is egyet, ha nem ő nyer, akkor az egész választás csalás. -
#16 Ha volt is ilyen, ennyit bőven megért a hillary hívek sírása -
dartois83 #15 #10 bejegyzés tőled az én kommentemre érkezett, nem? Én a cikkben arra reflektáltam, hogy bár jobban örültem volna a másik győzelmének, mert Trumpot nem tartom igazán alkalmasnak, de most már ez van és még van lehetősége szépíteni, nem hiszek az orosz befolyásolás hatásában (habár el tudom képzelni, hogy voltak ilyen törekvések). Szimplán arról van szó, hogy populista. Erre írtad, hogy fingom sincs róla...akkor ezt most hogy értelmezzem? Nem kell leírni, elég ha más kontextusban kifejezed, amúgy a korábbi kommentedjeiből is ez süt, mindenki más véleménye baromság, ami nem a te igazságodat tükrözi vagy támasztja alá. -
dartois83 #9 Trump most talán felnő a feladathoz, amikor bejelentette az indulását, még érdekesnek is találtam az első beszédét. Azóta viszont a kampány idején kiderült, hogy ugyanolyan félkegyelmű, tényekkel tisztában nem lévő, mindig dominánsnak és magát igazi megmondóembernek beállító fickó, mint általában azok, akikre a populizmusra hajlamos néprétegek rágerjednek. Hillaryval a legnagyobb gond az volt, hogy karrierista nő, és sokan a mai napig nem szeretik az ilyeneket. Nem hiszem, hogy az oroszok tudtak bármit is befolyásolni, Trump-félékre szavazó birkával minden nemzet rendelkezik. -
T2k #8 "A The Washington Post című lap szerint"
LOL!
Kb. idáig olvastam az mti nevű szaros nyelvű lakájok által kitolt trágyahalmazt. Manapság a TWP-ra a legnagyobb idiótákon kívül legfeljebb az hivatkozik aki tanulmányt akar írni olyan témában, hogy pl. hogyan csinált magából betonhülyét és végezte ki magát az MSM röpke 1 év leforgása alatt. Szinte nem lehet mondani olyan témát, amiben ezek az kis féreg prostik ne mutattak volna be gigantikus pofára esést, lsd. nem lesz brexit hiszen ilyen el sem képzelhető, Trump esélytelen figura aki akár csak a lehetőségét megemlíti a győzelmének annak nincs ki a négy kereke, ...stb. És b+ ezek után még van pofájuk nekik ugatni, az álhírek terjesztőiről, akik a valóságban pedig pontosan ők maguk! -
T2k #7 Most őszintén, te saját magad is elhiszed azt a foshalmazt amit írtál? -
savior666 #6 En csak trumprol hallottam rossz hireket -
jkedzs #5 klinton picsa teljesen alkalmatlan akármi vezetésére.
az pedig bebizonyosodott az emailjei kiszivárgásával, hogy egy hataloméhes, hazug, korrupt, félhülye politikus. nem mintha ezt addig nem tudtuk volna.
Putin: Russia Did Not Hack the DNC
https://www.youtube.com/watch?v=imZyoVaLA-I
Kim Dotcom 2015-ben:
Julian Assange is going to be Hillary Clinton's worst nightmare
https://www.youtube.com/watch?v=hm_ZUzkXV3I&feature=youtu.be&t=17m
ownage!
Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.11.26. 14:48:32 -
Sir Cryalot #4 Nem ezzel nyernek, hanem hogy a rigolyások arra használják a nyilvánosságot hogy "megint más a hibás" jellegű vádaskodást folytatnak ahelyett hogy az éleslátásukról rántanák le a leplet (ami viszont nincs), viszont ez beillik (nekik) egy ilyen éleslátással díszelgésnek amivel azt hihetik h kompenzálhatnák a rigolyáikat, pedig nem, szóval beillik önbuktatásnak a téma.
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.11.26. 14:32:03 -
Cat #3 A gond nem az egyértelmű álhír terjesztőkkel van, az oroszok taktikája ennél sokkal kifinomultabb. Tegyük fel, az orosz hadsereg csinál egy csúnya dolgot. Ilyenkor világos cáfolat helyett az EU-ban meglévő médiájukon keresztül (RT televízió, Szputnyik hírügynökség stb.) több alternatívát dobnak be a köztudatba, és belebegtetik, hogy "ez is történhetett", elterelik a témát, vagy pedig más valóságot rajzolnak fel. Így a tájékozatlan - még pontosabban: az időt a szűrésre, több forrásból tájékozódásra időhiány miatt nem rászánó - felhasználó fejében elültetik a kételyt, és már nyertek is.
Magyarországon is rengeteg ilyen van, közel 100 (a legnagyobbak: Napimigráns, Meteon, Hídfő), és a Jobbik erősen a zsebükben van.
Utoljára szerkesztette: Cat, 2016.11.26. 14:11:30 -
#2 én a facebookon már rég tiltom az álhir terjesztőket, amugy pár oldal ahol utána lehet nézni
http://hvg.hu/tudomany/20150119_atveros_weboldalak
http://vs.hu/kozelet/osszes/bivalybasznadi-alhirvallalkozok-es-oroszorszag-magyar-hangjai-0407
http://alfahir.hu/kamu_hirek_eltunt_es_beteg_gyerekekrol_igy_verik_a_jo_szandeku_embereket
https://www.facebook.com/atverosoldalak/
http://atveros-oldalak.com/
http://atveros-oldalak.com/szenzaciohajhasz-lajkvadasz-hirportalok/
http://atveros-oldalak.com/2016/09/13/ez-a-te-napod-2/
http://www.hoax-slayer.com/ -
Kikikirly1991 #1 Még ha ez igaz is, az amerikai választóknál a Sajtó 90%-a mellett Barack Obama,Bush Família meg a celebek mutatták meg kire nem szabad szavazni.Szerintem az ő ,,támogatásuk" csak olaj volt a tűzre, beleértve az elemzőket is akik mind Clintont kiáltották ki győztesnek még órákkal a szavazás előtt is.Néztem ATV-n érdekes műsort, közvélemény-kutatásokat vették górcső alá, jelen lévő közvélemény-kutatók elmondták hogy nem ők hibáztak hanem az elemzők.Egész hitelesen érveltek, hiszen Clintonra valamivel többen szavaztak mint Trumpra,de ez nem menti fel az elemzőket,lévén biztos demokrata államok szavaztak Republikánus oldalra.Mondanom sem kell Liberális ATV-n megálltak a piackutatóknál, szóba sem került hogy esetleg a mélyen tisztelt elemzők korrumpálva lettek, dehogyis ők csupán hibáztak .Na ebből van már elega a sokaságnak,beleértve engem is , ugyanez megy bevándorlás kapcsán , vezetőink is csak hibáznak meg a szívükre hallgatnak,csak akkor hogy fajulhatott odáig a helyzet a harmadik világbeli országokban, kérdem én és még sokan mások.Értelmiségi Bullshit, fenntartásokkal kezelendő.
Utoljára szerkesztette: Kikikirly1991, 2016.11.26. 13:05:33