Ezt tőlem kérdezed? Természetesen a szerintem lehetséges korántsem ideális, de messzemenőkig jobb struktúrájú és generálisan abszolúte jobb társadalom (nem találok jó szinonimát) hierarchiáját nem én határoznám meg, nem én döntenék más emberek fölött, hanem erre alkalmas személyek. Tehát egy ilyen "ország" nem jöhetne csak úgy, a semmiből létre, fokozatos változás kellene jelenlegi nyugati társadalmunkban ahhoz, hogy restauráljunk valamit a régmúlt értékeiből - ha egyáltalán lehetséges.
Mindenesetre a törekvés is pozitív és mindenki számára lényeges feladat, ezt hangsúlyozza különösen a középkori lovagi életmód vagy a taoizmus is.
Konkrétumokat azért sem írnék, mert félreérthető, illetve a legtöbbek számára nem értelmezhető. Ezért is kérdeztem rá vitapartnerem műveltségre (nem azért hogy kioktassak vagy az enyémet fitogtassam). Na nem, hogy pont engem értene-e, hanem a hivatkozott írásokat, adott szavakat.
Pl. nem kell követni az adott vallást, hogy kritizáljuk, de az alapokkal fontos tisztában lennünk azt illetően. A szolipszizmust is sokan félreértik, de általában azok, akik nem olvasnak filozófiát. Nekik hogyan lehet elmagyarázni az Egy Istent, ami mindennel egy? Sehogy. Pláne, ha magas lóról még ők oktatnak ki vallás és filozófia kapcsán.
A legtöbb magát hívőnek tartó keresztény, muszlim, buddhista, hindu, zsidó, de még a sintóista ember is el van tévedve a vallásának rítusaiban és alapvető lényegében. Ilyen szempontból (is) (és végülis ez a leglényegesebb szempont) mai modern ember közel determinisztikusan elveszett, legalábbis a nagyon nagy többség.