• Skylake
    „Az út pedig nagyjából 115 napig tartana”: élelmiszer, ivóvíz, kommuniális rendszerek hogyan lennének megoldva? Ez nem kevés élelmiszer és ivóvízmennyiség, plusz ehhez jön a tisztálkodás szükséglete, plusz főzni is kellene, mivel valószínűleg közel fél évet nem lehet konzervált élelmiszereken leélni. Ezt hogyan közel 100 főre?

„megvalósításhoz viszont egészen 200 ezer dollárig le kellene ezt szorítani, ami nagyjából megfelel az átlagos amerikai ház árának” – miért is, Mr. Agy? Pont ez lenne a lényeg.

Újra egy szép mondat az SG-től, hogy aszondja: „sokan már kifogytak a Földön felfedezhető új helyekből” – nem tudom, hogy alanyi jogon jár-e kolumbuszkristófi életút minden földlakónak, én úgy gondolom, hogy ez egyszerű fizikai okok miatt nem lehetséges. Miből van akkor kifogyás? Persze az emberek a saját lakásukba bezárkózva élik az életüket, nyilván ez nagyon kényelmes, és mellé lehet civilizációnk által alkotott eszképizmusokkal a kis agyakat pihentetni, a piától kezdve az okosszenzorokkal felszerelt, mélytanulni képes (de még hogy!) yutubra, és fészre a „jetzt kommt die spritz, ahh” pillanatát videón automatán videón guminővel, szóval nem biztos, hogy széles rekreációs igény a felfedezés, ma a XXI. század elején.

„picit bonyolultabb koncepcióról van szó” – nem is gondoltam hogy a terraformálás egy ilyen kissé bonyolultabb dolog, de Mr. Agy-tól most már ezt is tudni lehet, megérte ma felkelni.

Mr. Agy, azaz drága Elon Musk, tessék mondani, a Tesla-k igen magas utólagos visszahívási arányán sikerült már javítani? Az űrhajósdihoz képest olyan pórias dolgok, mint a kasznik rohadása, és az első lengőkar talpasgömbfejét rögzítő szegecsek kilazulásával már sikerült megbirkózni? Sikerült már átvenni Toyota szervezetmendzsment módszereket (ez ma alap azért az autógyártásban, csak szólok), vagy a minőségi ellenőrzés koronáját, az Ön becses íróasztalának a gyártósor végére helyezése, illetve Önnek ott történő helyfoglalása jelenti-e még?