• Tinman #7
    Persze, hogy nem életszerű, hiszen 20 éve dolgozom IT meg perifériák körében, hogy is lenne életszerű a napi tapasztalás. Nem is értem, hogy gondoltam :-(
    Sajnos napi szinten javítom is őket, persze a tintasugaras agyrémeket elzavarom a... pont oda.

    Mind picsog. A 8 ezres tescos nyomtatós és a 45 ezres is ugyan úgy. Annyi a különbség, hogy utóbbi később lesz fillérszabó és később kezdi el a 300 Ft-os patronokat venni.

    Nagyon, nagyon gyakori, sőt szinte kizárólag az a jellemző, hogy az utángyártott/töltött patrontól/tonertől hibásodik meg a nyomtató.

    A munkalapok alapján a következő hibák a legjellemzőbbek:

    - tinta/festék szivárgás (néha egyszerűen beleengedi a tintát a készülékbe)
    - karcos vagy kopott fényhenger (értelemszerűen ez utántöltött probléma, de nem 1x találkoztunk utángyártottnak hazudott kellékanyaggal, amiről kiderült, hogy a gyártó valójában egy használt eredetit töltött újra)
    - gyakori a fixáló hiba, amikor a festék egyszerűen nem a papírra ragad, hanem szépen lassan beterít odabent mindent, ergo a festék minősége se mindegy
    - szintén gyakori a papírtovábbító görgök problémája, bár ezen gyakran segít egy alapos karbantartás, de minden esetben a feleslegesen szennyező utántöltött/gyártott patron és toner volt a hibás
    - nem 1x találkozunk olyannal is, amikor a tonerben levő fogaskerék adja meg magát. Néha a műanyag, néha a fém. Utóbbi a nagy gond, mert a darabjai egyetlen nyomtatás során elvándorolnak a készülékben és helyrehozhatatlan károkat okoznak.
    - papírfelvevő görgő probléma. Vajh miért? Hát persze, hogy tiszta festék/tinta az is.

    Akár tetszik, akár nem az eredeti kellékanyagokkal 1000 eladott darabnál 1-2 db.-nál van gond. Utángyártott/töltötnél nagyjából minden 10. És az előbbi esetben max csíkozás fordul elő, az meg ugye kb. semmilyen kárt nem okoz odabent.

    Ettől függetlenül, ha valaki vesz egy 25 ezres lézert és azzal rengeteget nyomtat. Elnyomtat 10 tonert mire beszarik a készüléke a silány minőség miatt, már pénzénél van! Ezzel a ténnyel vitatkozni nem lehet. A fingé'-hugyé' vett kellékanyag szinte mindig behozza az árát, csak sokan vannak, akik ragaszkodnának az adott készülékhez, csak ugye minek.

    A fotónyomtató userek meg egy más világ. Ők nem vesznek pancsolt szart és jól teszik. Páran bepróbáltak jobb minőségi utángyártottat, de az eredmény meg sem közelítette az eredetit, így ők gondolkodás nélkül az eredetit veszik és rohadt sokat kibírnak azok a készülékek, nem ritka az 1 évtizedes kor sem. Ezen csoportba tartozom én is. Nem sokat nyomtatok, de ha igen, az inkább fotó, de eskü meg nem mondod, hogy nem fotólaborból való nyomtatvány...

    A szűkülő piacról meg annyit, hogy nagy vetélytársuk volt a Samsung, de őket ugye bekebelezték. Messze nincs ez még lejátszva.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.09.21. 16:45:35