• cylontoaster
    #13
    Ez részben igaz, de nem teljesen.

    Természetesen nem okolhatóak mindenért a németek, sőt.
    Az hogy válasz volt-e vagy sem, az abból a szempontból mellékes, hogy ebből látszik, hogy ők is, mint mindenki más, képesek a terror eszközéhez nyúlni.

    A német lakosságot viszont nem a "szövetségesek", hanem konkrétan az angolok bombázták, ez állandó vitatéma volt náluk. Az amcsik a nappali, ennél fogva precízebb bombázást tartották célravezetőnek (nem mondom, hogy humanitárius okok miatt), az angolok viszont az éjszakai, kevesebb veszteséget, de kisebb eredményt és több civil halálát okozó bombázást részesítették előnyben.
    Aminek a vége az volt, hogy egészen menetrendszerűen mehettek nappal az amcsik, éjjel a britek..

    Civil áldozatokban nem feltétlen mérhető a pusztítás, mert nem összehasonlítható egy olyan város, ami megszokta, hogy kapja az áldást, és megtanult védekezni ellene, meg egy olyan, amit szinte felkészületlenül ért. Civil épületekben kéne inkább mérni, azt ugyanis nehéz kimenteni :)

    Hogy a briteknél általában véve mennyire direktben terrorbombázás ment, és mennyire "sajnálatos" mellékterméke volt az éjjeli bombázásnak, azt fene se tudja.

    A terrorbombázásért nem elítéléshez nem kellett ez se, hiszen ott volt az amcsik két atomja. Azok mellett eltörpül amit a britek éjjelente alkottak.