• bdzsana
    #15
    Úgy beszéltek páran itt a tudományról, mintha valami személy lenne. Mint mindent ezt is a pénz mozgatja. Te is a pénzért mész dolgozni és a pénzből meg akarod venni a 130 centis uhd tv-t, mert 4k-ba akarod nézni halálos iramban 85-öt. Aztán a chingchang cég elkezdi fejleszteni 8k hajlítható görbített vízálló lávaálló összecsukható ehető kijelzőt mert neked az kell csak mêg nemtudod, de megfogod venni.
    Ugyanúgy ahogy te se hagyod ott a biztositási ügynök, játekfejlesztő, mobiltelefon gyarto eladó stb jólfizető munkahelyedet hogy önkéntes szívsebész legyél, úgy a cégek sem fognak átállni mobilgyártásból olyan technológia kutatására, ami a szegény éhező afrikai gyerekeken segít. Kb ugyanaz mint amikor szidják a rendszert az emberek, mert az élelmiszeripar a fele kaját kidobja míg mások éheznek, de ők maguk is ugyanúgy hagyják megromlani az ételt a hűtőben még ha tudják hogy nem fogják megenni, ahelyett hogy odaadnák a házuk alatt gubasztó hajléktalannak. Ennyit az idealistákról.
    Öröm az ürömben, hogy a kutatások és eredményei nem teljesen szeparáltak, és a legújabb nagyteljesítményű mobilchipek kijelzők hasznosak lehetnek az orvostudományban is például. De persze ennél sokkal bonyolultabb összefonódások vannak a kutatásokban.