f9pxo3mimzecsdt55ikb.jpg
  • Shiwo
    #382
    nem tudom milyen listát néztél, de bőven akad Vecnánál erősebb lény D&D-ben, közel se a 2. helyezett...

    ha úgy nézzük, mint szörny, mint Lich, akkor helyből ott a Tarrasque, ami kihívás értékileg erősebb, bár nem túl intelligens egy lény...

    persze Setting függő is, mert mondjuk a régi Spelljammer-ben bolygóméretű lények is akadtak, amik könnyedén benyelnek egy Tarrasque-t is..


    nézhetjük onnan is, hogy azért Vecna mégis csak istenné vállt, de az istenek között sem a nehézligában játszik, kisebb istenség (Lesser Deity).. persze isteni szinten már elég elvont kérdés, hogy melyik mennyire erős, de azért egy Loth-hoz képest sehol nincs..

    és még az istenek között is van az Overgod kategória, mint Lord Ao, amihez képest a nagyobb istenségek (Greater Deities) hatalma is elenyésző..

    de hogy mi az a lény, amiről el lehetne nevezni bármit, ami Vecnát irányítja ? igazából bármi lehetne.. eleve ott bukik a "melyik erősebb, az legyen a neve" elgondolás, hogy a Demogorgon, a démonok hercege, szintén kisebb istenség, kábé Vecnával egy szinten van, míg az elmenyúzók (mind flayer) jellemzően rutinosabb kalandozók ellenfelei, szóval bőven gyengébbek, mint Vecna vagy a Demogorgon..

    a sorozatban meg eléggé más az erősorrend...
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2022.08.02. 13:18:51